עבור לתוכן

איחוד כונני SSD, איזה RAID צריך לעשות?

Featured Replies

פורסם

היי,

 

אני רוצה לאחד שני כונני SSD לכונן אחד, ז"א שהנפח של שני הכוננים יתאחד ויהיה שלם.

 

אלו הכוננים שיש ברשותי:

Samsung 120GB EVO850 - הכונן שכרגע נמצא במחשב ומותקנת בו מערכת הפעלה.

SanDisk 240GB Plus - הכונן החדש שאני רוצה להוסיף.

 

איזה RAID אני צריך לעשות כדי שהנפח של הכוננים יתאחד? 

חוץ מזה, ברגע שאני מאחד את הכוננים אני לא אאבד את החומר שיש לי בכונן שכבר מותקן בו הווינדוס, נכון?

 

תודה לעוזרים!

 

נערך על-ידי Respa

פורסם

מה שאתה מתאר נקרא RAID 0, נתעלם מהעובדה שרצוי מאוד לבצע מערך עם שני כוננים זהים. לבצע RAID 0 אומר שהמידע שלך מחולק על שני הכוננים, אתה משיג אומנם בתיאוריה מהירות כפולה, אבל אם אחד הכוננים נופל, הלך כל המידע, תחליט אם זה חשוב לך מספיק או לא.

 

כמו כן ברגע שאתה מקים מערך שני הכוננים נמחקים.

פורסם

הוא כנראה לא התכוון ל RAID 0 כפשוטו אלא סתם רוצה לראות הכל כמחיצה אחת (הרחבת מחיצה תוכנתית כפי שיש בניהול דיסקים). אפשר לבצע את זה רק על מחיצה נוספת (D למשל) ולא ניתן להרחיב את המחיצה הראשית לשני כוננים. אולי ב RAID 0 מיושם בחומרה זה אכן אפשרי, אין לי מושג. 

נערך על-ידי nachum37

פורסם
  • מחבר

בדיוק, אני רוצה לראות שהנפח של הכוננים יתאחד, זה הכל.

במידה ולא ניתן לאחד את המחיצה הראשית אז אני אצטרך לעשות RAID 0? 

 

חוץ מזה, למה התכוונת שכתבת שהכונן "נופל" אז מאבדים את כל הנתונים? האם יש סבירות יותר גבוהה שהכונן ייפול במערך RAID 0 מאשר במערך רגיל? אף פעם לא התקלקל לי הארד רגיל או SSD. כל הקבצים החשובים נמצאים בהארד דיסק רגיל של 2TB, במידה והאחד הכוננים ב-RAID0 נופל זה לא אמור להשפיע על ההארד דיסק הרגיל, נכון?

 

תודה לכם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים