עבור לתוכן

תחנת עבודה חזקה המריצה כמה עמדות במקביל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני אנסה לתת קצת רקע בקצרה, לאחרונה הצטרפתי לפרויקט באוניברסיטה, הפרויקט דורש עבודה אינטנסיבית עם תוכנות כמו solidworks, matlab וhyperworks (בעיקר hypermesh). המצב כיום הוא שבמעבדה יש תחנות עבודה מיושנות עם מעבדי e5300 כפולי ליבה שאינם מספקים את עוצמת העיבוד הנדרשת. התחלנו מגעים עם חברות שונות על מנת לקבל שרתים ישנים שאין להם שימוש בהם (חברות שמשדרגות אחת לשנתיים שלוש את החומרה) . בקרוב אנחנו אמורים לקבל את השרתים ועכשיו אנחנו מנסים להבין איך יהיה הכי טוב לעבוד איתם. הרעיון הוא שיהיו בערך שמונה עמדות עבודה שלכל אחת מהן מוקצה מכונה וירטואלית שרצה על השרת. כאשר לא כל העמדות עובדות בו זמנית כח העיבוד יתחלק על התחנות שכן עובדות. כמו כן השאיפה היא שכל העמדות יוכלו לגשת לשרת אחסון משותף. 

עד כאן הכל טוב ויפה, הבעיה היא שלאף אחד מאיתנו אין באמת מושג איך עושים את זה. אשמח אם למישהו יש עצות מאיפה להתחיל? אני לא לגמרה מבין אם על מנת עבוד על מכונה וירטואלית אני צריך מחשב שלם או פשוט לחבר את המסכים בצורה מסוימת? בקיצור כל שביב מידע יעזור.... סרטוני youtube\ספרים בנושא עם הסברים יתקבלו בברכה. 

נ.ב השאיפה היא לעבוד עם תוכנת קוד פתוח. אבל אם ממש לא מומלץ אז אין בעיה להשיג רשיון לימודי של vmware

נערך על-ידי shahafp

פורסם

מה זה מבחינתך עמדת עבודה? איך אתה מתכוון לחבר 8 מקלדות ומסכים לשרת? אתה מתכוון להשתמש במחשבים הקיימים כ-terminal?

ברור שאפשר להריץ יותר מ-vm אחד על המכונה, זה חלק גדול מהיתרון אבל בדרך כלל בשימושים רגילים vm על שרת הוא headless, מבצע עבודה ללא משתמש אנושי שיושב מול מסך, למעשה לרוב השרתים לא מחובר מסך בכלל, כמעט כל התיעוד שתמצא מתייחס לצורת העבודה הזו. אתה מתאר צורת עבודה של מחשבי mainframe שלא כל כך מקובלת בעולם ה-pc וה-windows.

לדעתי יש פתרונות מסחריים בתחום, תבחן מוצרים של citrix למשל אבל בגדול המוצרים כמו שאני מכיר אותם לא כל כך מותאמים להיות תחליף ל-workstation שמריץ אפליקציות כבדות. ספציפית ל-solidworks אני בכלל לא בטוח אם פרקטי להריץ אותו כך כי הוא דורש כרטיס גרפי משלו, בטח אם רוצים ביצועים סבירים.

דבר אחרון שתצטרך לחשוב עליו זה רשיונות, ניהול רשיונות לכל האפליקציות במערכות vm דינמיות כאלה זה תחום בפני עצמו, בכל מקרה אני ממליץ לך להתייעץ עם מחלקת המחשוב של האוניברסיטה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

מצאתי משהו שדומה למה שאנחנו מחפשים בכתובת הזו https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Multi-headed-VMWare-Gaming-Setup-564/. מה שהבהיר לי שהולכת להיות לנו בעיה כי  המעבדי שרתים של אינטל לא כוללים מעבד גרפי בתוכם. ואז בעצם כל תחנה תצטרך כרטיס גרפי (שאין לנו). בפועל  hypermesh היא התוכנה שאנחנו הכי נתקלים בקשיים איתה (זה יכול לקחת כמה ימים עד שיוצאת תוצאה). ניתן יהיה פשוט להתקין ווינדוס\לינוקס על השרת ולעבוד ישירות מולו? כאילו שפשוט תהיה עמדה אחת חזקה שאליה מחובר הכל (כמו דסקטופ)? 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים