עבור לתוכן

קניתי מחשב היום ואני חושב להוסיף SSD אשמח להסבר

Featured Replies

פורסם

ערב טוב 

היום קניתי מחשב של DELL  

http://www.c-data.co.il/catalog/product.aspx?maincat=2&cat=18&subcat=720&prod=6448&page=1&psize=30

עכשיו המחשב מגיע עם 2 טרה HDD ואני רוצה להנות רק מהמהירות של SSD בשביל שמחשב יעלה מהר וירוץ חלק האם זה אפשרי להוסיף לדוגמא רק 60 GB של SSD על מנת להאיץ את המחשב 

או שזה מיותר?

ייתכן שלא הבנתי את המשמעות של SSD במחשב כי מעולם לא היה לי אשמח שתסבירו לי את ההבדל.

בנוסף אשמח לדעה על המחשב שקניתי אני מקבל אותו יום שני.

פורסם

קודם כל תתחדש

נתחיל בזה שאין במחשב שלך מקום להתקין דיסק נוסף, האופציות שלך הן להחליף את הדיסק הראשי או לקנות מתאם שמחליף את ה-DVD. בכל מקרה לא מומלץ היום לקנות SSD של 60 גיגה, המחירים של 250 גיגה ואפילו 500 גיגה הם כאלה שאין טעם להתעסק עם SSD קטנים יותר.

פורסם

ייתכן שיש לך מקום לדיסקשיח מסוג Msata תנסה לבדוק זאת מול אתר של נוטבוקלאב, או טלפונית מולם.

במידה וכן אתה אכן יכול לקנות כונן של 120 ג'יגה ולהנות מעלייה מהירה של מערכת הפעלה ותוכנות.

לצורך כך עליך להתקין את מערכת ההפעלה על כונן הSSD ולהגדיר את הכונן השני ככונן אחסון.

ייתכן שיש לך מקום לדיסקשיח מסוג Msata תנסה לבדוק זאת מול אתר של נוטבוקלאב, או טלפונית מולם.

במידה וכן אתה אכן יכול לקנות כונן של 120 ג'יגה ולהנות מעלייה מהירה של מערכת הפעלה ותוכנות.

לצורך כך עליך להתקין את מערכת ההפעלה על כונן הSSD ולהגדיר את הכונן השני ככונן אחסון.

ובקצרה אומר שדיסקשיח רגיל סובל ממהירויות קריאה/כתיבה של 100 MB/s לעומת כונני SSD שנהנים ממהירויות קריאה/ כתיבה של פי 3 או 4 ולפעמים 5 תלוי בדגם ספציפי.

פורסם

אין mSATA או M.2 בדגם הזה, ומעולם לא היה ב Inspiron 5000 כלשהו. לא צריך לשאול את נוטבוקלאב, בשביל זה יש גוגל.

ההליך הוא לא בדיוק כמתואר, אלא קודם כל העברה של הקשיח ל HDD Caddy ואת ה SSD במקומו של הקשיח, ואז התקנת \ העברת מערכת ההפעלה ל SSD והגדרת הקשיח ככונן אחסון נוסף.

ההבדל המשמעותי שיוצר את ההבדל בין SSD ל HDD עבור השימושים השוטפים הוא לא מהירות הכתיבה\קריאה אלא זמן הגישה, 

נערך על-ידי nachum37

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים