עבור לתוכן

BENQ XL2420G/AOC G2460PG

Featured Replies

פורסם

אהלן , 

אספר לכם בקצרה שהיה לי את הPG278Q משהו כמו חצי שנה והוא נהרס כבר פעמיים

אחרי חודש וחצי כמעט של ריבים עם אסוס הצלחתי לקבל החזר כספי , יותר נכון לא מזמן שלחתי את הטפסים החתומים ועכשיו בעצם נשאר לי לחכות לכסף להכנס לחשבון

עשיתי קצת מחקר על רוב הדגמים ולצערי מסכים כמו DELL S2716DG/ACER XB271HU לא מגיעים בזמן הקרוב לארץ ולא משתלם להביא אותם מחו''ל .

מפה לשם בדקתי מה זמין אצלנו בארץ וראיתי את 2 הדגמים BenQ Xl2420G / AoC G2460PG 

חשבתי על זה הרבה והחלטתי שלטווח הרחוק עדיף לי מסך 1080P , מה שכן אני לא מוכן לוותר על G-SYNC כי זה היה פשוט מדהים ...

הכרטיס מסך שלי -GTX 980TI Gigabyte Gaming Edition

בכל מקרה , אני בהתלבטות קטנה ואשמח לעזרה

הAOC יותר מומלץ מבחינת צבעים\תמונה לעומת ה BENQ , מעבר לזה שניהם זהים בנתונים , בנוסף הAOC יותר זול (לא משמעותי!)

עכשיו הסיבה העיקרית שאני מפחד מ הAOC זה שחברת סרבפרו (אותם אנשים שהרסו לי את החיים עם מסך האסוס שלי) היא המעבדה של AOC

לעומת זאת BenQ זו חברת GETTER  

אני דיי חושש להיות זקוק אי פעם לשירות נוסף מסרבפרו וזו הסיבה היחידה שאני נמנע מהAOC

השאלה אם הוא עד כדי כך "שווה" שכדאי לי לקחת את הסיכון ? 

מעבר לזה אני אציין ש ל BENQ כבר "מצאתי" הגדרות "הכי טובות" לתמונה ,ככה שעד כמה שהתמונה גרועה אפשר עוד להפוך אותה ל"טובה"

לצערי אין לנו אופציות בארץ כשזה מגיע למסכי GSYNC , ולוקח שנה "לאשר" מוצר שכבר רץ בחו''ל תקופה .

תודה.

פורסם

כך בחשבון ש"הגדרות" שאחד מוצא למסך שלו בתור "נכונות" על פי מכשיר הכיול יהיו שונות לגמרי ממסך למסך, כל עוד המסכים לא עובדים כיול דקדקני לערכים X שינוי שלהם לערך Y יהיה שונה במסך למסך, אצלך יכול להיות המסך עם גוון X ואילו המסך המקורי שממנו נלקחו ההגדרות שונה לגמרי ומראה תמונה Y  וכך הלאה. 

פורסם

לי יש AOC 2460PQU אמנם לא GSYNC אבל לי אין בעיה.. 

סרבפרו ובכן גם לי היה התנסות לא טובה איתם אבל הכל הסתדר לי בסוף.

לגבי המסך עצמו אני התלבטתי בין 2430T לבין המסך שיש לי כרגע ואני מאוד מרוצה ממנו. אני מניח שהמסך של AOC שאתה רוצה הוא כמו שלי רק עם GSYNC. לגבי המסכים עצמם 2420G הוא מסך מעולה יש לו שם מעולה בחו"ל.

הAOC הוא מוצר זול יוצר למרות שזה לא מתבטא בכלל ברמות גימור ואיכות צבעים. אני במקומך הייתי לוקח את ה BENQ אם אין עניין של תקציב. אחרת לוקח את ה AOC. יותר מזה במקרה שלי אם לא היה לי את עניין התקציב הייתי לוקח את ה 2430T . לגבי איכות צבעים: אני ראיתי את שני המסכים ואני יכול לומר לך שאם אתה מבצע כיול זריז אתה תגיע לאותם תוצאות( לפחות עם העיניים שלי). היתרון המשמעותי של AOC זה רמת בהירות גבוהה במיוחד. ( כדי לקבל אותה בהירות בAOC זה על 35 ואילו על BENQ זה על 60) אם אין לך צורך במסך בהיר מאוד( ותאמין לי שאתה לא תשים את ה AOC על יותר מ-60 ) קח את BENQ.

פורסם

בנוסף המסכים של ACER נמצאים במכון התקנים הישראלי אז כל עוד הם לא ישללו על ידי המכון הם מגיעים בקרוב לפי דעתי.(זה לפחות מה שגטר אמרו לי:P)

נערך על-ידי leahd3

פורסם
  • מחבר
לפני 3 שעות leahd3 אמר:

לי יש AOC 2460PQU אמנם לא GSYNC אבל לי אין בעיה.. 

סרבפרו ובכן גם לי היה התנסות לא טובה איתם אבל הכל הסתדר לי בסוף.

לגבי המסך עצמו אני התלבטתי בין 2430T לבין המסך שיש לי כרגע ואני מאוד מרוצה ממנו. אני מניח שהמסך של AOC שאתה רוצה הוא כמו שלי רק עם GSYNC. לגבי המסכים עצמם 2420G הוא מסך מעולה יש לו שם מעולה בחו"ל.

הAOC הוא מוצר זול יוצר למרות שזה לא מתבטא בכלל ברמות גימור ואיכות צבעים. אני במקומך הייתי לוקח את ה BENQ אם אין עניין של תקציב. אחרת לוקח את ה AOC. יותר מזה במקרה שלי אם לא היה לי את עניין התקציב הייתי לוקח את ה 2430T . לגבי איכות צבעים: אני ראיתי את שני המסכים ואני יכול לומר לך שאם אתה מבצע כיול זריז אתה תגיע לאותם תוצאות( לפחות עם העיניים שלי). היתרון המשמעותי של AOC זה רמת בהירות גבוהה במיוחד. ( כדי לקבל אותה בהירות בAOC זה על 35 ואילו על BENQ זה על 60) אם אין לך צורך במסך בהיר מאוד( ותאמין לי שאתה לא תשים את ה AOC על יותר מ-60 ) קח את BENQ.

היי תודה על התגובות

את הקטע של הכיול הבנתי , פחות או יותר הם אותו דבר וכמובן שכל "יחידה" תציג תמונה שונה , מה שעבד לבן אדם אחד לא בטוח שיעבוד לי אבל זה לא כזה רלוונטי  . זה כבר מגיע לעניין של מחיר ו"שירות"

אחרי מה שעברתי עם SRVPRO/ASUS אני חושב שאני אוותר ולא אקח סיכון עם AOC , לא שהחברה "רעה" או משהו כזה , פשוט עצם העובדה שSRVPRO הם המעבדה , אני מעדיף להמנע , ואני לא היחיד , יש עוד הרבה שסבלו מהחברה הזו ותוכלו לקרוא על זה באינטרנט \ פייסבוק . , אני נאלצתי לפנות למועצה לצרכנות ואמון הציבור - אימון הציבור עזרו יותר מהר

בנוסף נאלצתי להגיע לעובד ASUS בטיואן(המטה הראשי של אסוס) ודרכו הגעתי ל"אחראי" על ישראל שיעזור לי.

בקיצור סיפור מהתחת!

מה שמוביל אותי בשורה התחתונה לBENQ , אגב למה אתה היית לוקח את ה XL2430T , למה לוותר על GSYNC שנמצא בדגם XL2420G ?

הדבר היחיד שאני לא מתחרט עליו בכל הסבל שהיה לי עם הPG278Q זה הGSYNC - להריץ THE WITCHER 3 

הגדרות הכי גבוהות כולל HAIRWORKS ב1440P זה אחד הדברים הכי יפים ולא הייתי מגיע לזה בלי הGSYNC!

לגבי ACER אני אציין שהXB271HU מקבל ביקורות מעולות לעומת הדגם הקודם שלו ולעומת המתחרה החדש הPG279Q ככה שהוא יכול להיות אופציה טובה.

הבעיה שאני חושב שבאיזה מקום ש"התמזל" לי לקבל החזר ולכן אני לא הולך לקנות יותר מסך במחירים כאלה מטורפים , אם הACER יעלה כמו הPG278Q  , זאת אומרת באיזור ה4K זה פשוט גנבה , אני מבין שיש מכס ומע''מ ובלאגנים ליבואנים בארץ אבל עדיין , מסך שעולה באמאזון  600-700דולר,  בארץ רוצים עליו 1.1K דולר , זה מוגזם .

ובגלל זה אני מעדיף לחזור ל1080P- המחירים יחסית יותר "ריאלים",

בנוסף אני גם יודע שעם המפרט שלי אני אוכל להריץ כל משחק בשנים הקרובות על מקס הגדרות בלי בעיה , כל עוד המסך שאקנה עם GSYNC! 

מקווה שבוע הבא שהכסף מאסוס יכנס לחשבון שאוכל כבר למצוא תחליף , אתם לא מבינים איזה סיוט זה לעבוד עם טלויזיה 40 אינ'ץ 60HZ  , אחרי חצי שנה שהייתם עם 1440P GSYNC 144HZ , פשוט סיוט!

פורסם

אני הסברתי לפי דעתי למה GSYNC הוא מותרות בתרד אחר אבל אני אסביר גם פה.

כל המטרה של הפיצר הזה הוא למנוע הרגשה של צניחת פריימים. אם אתה יכול להחזיק את רוב המשחקים על 100-144 או בהתאמה 70-90 ( למשל וויצר 3 עם HAIRWORKS על מקס) הרי שGSYNC לא ייתן לך את כל האפקט שלו.

הפיצר הזה בא לידי ביטוי כשיש צניחה חדה כמו נגיד 140FPS ויש צניחה למתחת 100 שם אתה תרגיש את האיטיות/מיקרו סטאטר שבא עם VSYNC רגיל. אני אישית משחק כבר בלי VSYNC וכדי לראות TEARING אני חייב להתאמץ כמו משוגע וגם אני לא תמיד רואה.

לגבי 2430T זה היה בהשוואה ל AOC 2460PQU שזה מה שיש לי. פשוט הסברתי לך שלמרות שלAOC יש תאורטית צבעים יותר יפים הייתי הולך על BENQ אם תקציב לא היה שיקול בשבילי( סטודנט). 

לגבי המסך של אייסר: אני אישית לפני כחודש החלטתי שאני עובר ל 144HZ הרי יש לי 970 SLI והרגשתי בזבוז ענקי להיות עם 60HZ. אני חקרתי המון ( בעיה כשעובדים בחנות מחשבים אתה מכיר את כל המוצרים וקשה יותר להחליט).

ובסוף צומצם לשלושה מסכים AOC 2460PQU ( הכי זול) אחריו 2430T כי יש לו שם טוב ובנוסף יש לו את הסטיק שמתפעל את המסך במקום המקשים הפיזיים על המסך ו הדגם שלך ( ה PREDATOR)שהיה יוצא לי יקר מאוד אבל היבואן הבטיח לי לעשות מחיר עלות רק כדי שאכתוב עליו בפורומים ( הוא יודע שאני פעיל ואני גם עובד איתם בשוטף אז הוא החליט לפנק אותי:P). שאלתי אותו לפי דעתו כמה זה יעלה הוא אמר לי שהוא עוד לא יודע אבל שהעלות תהיה סביבות 3000 +- 200 ש"ח. ( שים לב זה אומר שמסך כזה לצרכן יהיה סביבות 3600+- 300  ש"ח.( שוב הכל תאורטית כי סה"כ המסכים עדיין לו יובאו רשמית לארץ). בתור סטודנט ירדתי מזה זה אפילו לא משכורת חודשית שלי :(.

לי אישית גטר נתנו לי את 2430T במחיר נמוך מאוד אבל ה AOC עדיין יצא לי יותר זול ב כ-350 ש"ח. בסוף החלטתי שאני הולך על AOC 100% מפאת תקציב. כמובן שאני ממש מרוצה מהמסך אך בעולם הזה תמיד יש משהו יותר טוב.

אם אתה נעול על GSYNC ואין לך בעיית תקציב קח את BENQ( שוב זה 100% המלצה אישית כי אני אוהב את המסכים שלהם). מאחר ואין הבדל חד בצבעים ביניהם כמו שביקורות כתבו. יש אנשים שכותבים ביקורת עם מכשירים שממילא בלי המכשירים שלהם הם לא יכלו לבדוק את זה ואני בטוח שאם תשווה בין שני המסכים כמו שאני עשיתי ותעשה כיול צבעים לפי טעמך תגיע לאותו דבר.

המסך של BRNQ נמצא בחנויות במבצעים של החגים וכדאי מאוד לקנות לפני שהמחיר יעלה. הדבר היחידי שיבאס אותך זה העובדה שמדובר בפאנל TN בעוד שלך היה IPS. זה איכות צבעים שונה מאוד.

אתה חייב לקחת את זה בחשבון , אני אומר לך בוודאות שאתה תרגיש את החיסרון של IPS אתה רק חייב להחליט לחיות עם צבעים יוצר "מתים" בהשוואה בין הפאנלים.

פורסם
  • מחבר
לפני 2 שעות leahd3 אמר:

אני הסברתי לפי דעתי למה GSYNC הוא מותרות בתרד אחר אבל אני אסביר גם פה.

כל המטרה של הפיצר הזה הוא למנוע הרגשה של צניחת פריימים. אם אתה יכול להחזיק את רוב המשחקים על 100-144 או בהתאמה 70-90 ( למשל וויצר 3 עם HAIRWORKS על מקס) הרי שGSYNC לא ייתן לך את כל האפקט שלו.

הפיצר הזה בא לידי ביטוי כשיש צניחה חדה כמו נגיד 140FPS ויש צניחה למתחת 100 שם אתה תרגיש את האיטיות/מיקרו סטאטר שבא עם VSYNC רגיל. אני אישית משחק כבר בלי VSYNC וכדי לראות TEARING אני חייב להתאמץ כמו משוגע וגם אני לא תמיד רואה.

לגבי 2430T זה היה בהשוואה ל AOC 2460PQU שזה מה שיש לי. פשוט הסברתי לך שלמרות שלAOC יש תאורטית צבעים יותר יפים הייתי הולך על BENQ אם תקציב לא היה שיקול בשבילי( סטודנט). 

לגבי המסך של אייסר: אני אישית לפני כחודש החלטתי שאני עובר ל 144HZ הרי יש לי 970 SLI והרגשתי בזבוז ענקי להיות עם 60HZ. אני חקרתי המון ( בעיה כשעובדים בחנות מחשבים אתה מכיר את כל המוצרים וקשה יותר להחליט).

ובסוף צומצם לשלושה מסכים AOC 2460PQU ( הכי זול) אחריו 2430T כי יש לו שם טוב ובנוסף יש לו את הסטיק שמתפעל את המסך במקום המקשים הפיזיים על המסך ו הדגם שלך ( ה PREDATOR)שהיה יוצא לי יקר מאוד אבל היבואן הבטיח לי לעשות מחיר עלות רק כדי שאכתוב עליו בפורומים ( הוא יודע שאני פעיל ואני גם עובד איתם בשוטף אז הוא החליט לפנק אותי:P). שאלתי אותו לפי דעתו כמה זה יעלה הוא אמר לי שהוא עוד לא יודע אבל שהעלות תהיה סביבות 3000 +- 200 ש"ח. ( שים לב זה אומר שמסך כזה לצרכן יהיה סביבות 3600+- 300  ש"ח.( שוב הכל תאורטית כי סה"כ המסכים עדיין לו יובאו רשמית לארץ). בתור סטודנט ירדתי מזה זה אפילו לא משכורת חודשית שלי :(.

לי אישית גטר נתנו לי את 2430T במחיר נמוך מאוד אבל ה AOC עדיין יצא לי יותר זול ב כ-350 ש"ח. בסוף החלטתי שאני הולך על AOC 100% מפאת תקציב. כמובן שאני ממש מרוצה מהמסך אך בעולם הזה תמיד יש משהו יותר טוב.

אם אתה נעול על GSYNC ואין לך בעיית תקציב קח את BENQ( שוב זה 100% המלצה אישית כי אני אוהב את המסכים שלהם). מאחר ואין הבדל חד בצבעים ביניהם כמו שביקורות כתבו. יש אנשים שכותבים ביקורת עם מכשירים שממילא בלי המכשירים שלהם הם לא יכלו לבדוק את זה ואני בטוח שאם תשווה בין שני המסכים כמו שאני עשיתי ותעשה כיול צבעים לפי טעמך תגיע לאותו דבר.

המסך של BRNQ נמצא בחנויות במבצעים של החגים וכדאי מאוד לקנות לפני שהמחיר יעלה. הדבר היחידי שיבאס אותך זה העובדה שמדובר בפאנל TN בעוד שלך היה IPS. זה איכות צבעים שונה מאוד.

אתה חייב לקחת את זה בחשבון , אני אומר לך בוודאות שאתה תרגיש את החיסרון של IPS אתה רק חייב להחליט לחיות עם צבעים יוצר "מתים" בהשוואה בין הפאנלים.

היי,

קח בחשבון שלי היה את הPG278Q ולא את הPG29Q אז בעצם היה לי TN

אם יש מסך אחד שאני באמת מוכן לחכות לו זה הACER XB271HU שזה בעצם המודל החדש של ה270 הישן

כמעט ואין לו תקלות , כמעט ואין לו BLB וגם אם יש זה ממש לא נראה לעין 

לעומת ה PG279Q שיש אנשים שכבר דיווחו על יחידה חמישית שהגיעה אליהם וגם היא תקולה...

עכשיו , השאלה אם בכלל הXB271HU הוא אחד מדמגי הACER ש"ממתינים" לאישור כדי להגיע לארץ

וגם אם כן, השאלה בכמה זמן מדובר , אם זה עניין של נגיד חודש ובמחיר של 3000 לדילר , אז סבבה אולי שווה לי לחכות.

מה שכן , באייבורי ,, תיקון מסכי ACER מופיע כחברת "כלנית" , אני עבדתי עם מקרנים משהו כמו שנה וחצי ויצא לי לעבוד הרבה עם מקרני ACER ,חלק הייית מתקן בעצמי וחלק היינו שולחים ל"מעבדה" כחלק ממסגרת האחריות

החברה שהביאה לנו את השירות הייתה חברת כלנית והמעבדה שלהם של חברת ONE,  בשורה התחתונה הם היו זוועה 

ברמה שבסוף הצלחנו להעביר את הטיפול מקרני ACER לחברת יעל פתרונות ,

בשורה התחתונה מה שאני בא להגיד זה שאם מדובר באותה חברה שעבדתי איתה שתביא שירות תיקונים למסכי הACER

אני אמנע מהם גם .

צריך להבין שלנו בארץ אין מקומות כמו AMAZON שאם יש לך תקלה במסך הם שולחים לך חדש \ מזכים אותך\מציעים לך תחליף .

מדובר בתהליכים מייגעים וסלח לי על המילה אבל גם מדובר בישראלים מניאקים שרק רוצים להרוויח על הלקוח ולא לעזור לו , ובגלל זה יש לנו חרא שירות בארץ

לגבי BENQ לא יצא לי למצוא יותר מידי מידע על גטר ,אבל ממה שמצאתי נאמרו רק דברים טובים ולכן אני חושב שבסוף אביא את הBENQ וזהו

עכשיו לגבי G-SYNC , זה פיצ'ר חובה , גם אם המקרים שהוא באמת יעזור לך יהיו קטנים מכל סיבה כזו או אחרת , זה עדיין משהו שברגע שעבדת איתו אי אפשר לחזור אחורה ,ממש כמו SSD .

אם לא היה חשוב לי הGSYNC - הייתי מביא את הLG24GM77-B שנחשב למסך 144HZ עם התמונה\צבעים הכי טובים .

אבל אני פשוט לא מוכן לוותר על הGSYNC

בנוסף לגבי הTN/IPS - פעם אחרונה שהיה לי IPS היה משהו כמו 4 שנים , היה לי את הDELL U2312HM

ואני אגיד לך את האמת אני לא זוכר מה זה צבעים של IPS ככה שאני לא יכול להביא חוות דעת , מעבר לזה אני שנים עם TN וחושב שדיי מזגימים עם ה"זלזול" בטכנולוגיה , קשה לי להאמין שההבדלים בין TN "טוב" לIPS הם כאלה עצומים כמו שאנשים עושים מזה...

אולי אם הייתי מתעסק בערכית תמונות וכו' אז כן זה היה חשוב לי

אבל אני בעיקר משחק\גולש ואת הסרטים\סדרות אני כבר רואה בטלויזיה שמחוברת למחשב.

פורסם

כמוני בדיוק.

אם אתה רוצה יום ראשון אני בעבודה אני אתקשר לGETTER בשבילך נראה איפה הכל עומד :)

פורסם
  • מחבר
לפני 22 דקות leahd3 אמר:

כמוני בדיוק.

אם אתה רוצה יום ראשון אני בעבודה אני אתקשר לGETTER בשבילך נראה איפה הכל עומד :)

אני אשמח : } כי באמת מדובר בעניין של חודש פלוס מינוס , אז דיי שווה לי לחכות . 

העברתי לאסוס שבוע שעבר טפסים של החזר , אני מאוד מקווה שהשבבוע הכסף יכנס לחשבון 

אני משחק BO3 בטולויזיה , מביא תוצאות מפחידות ואומר לעצמי , מה יקרה כשאביא מסך xD

בכל מקרה ,אבדוק את הנושא פה שוב ביום ראשון , תודה : ] 

פורסם

רק תשלח לי לפרטי ותזכיר לי בראשון

פורסם
  • מחבר
לפני 3 שעות leahd3 אמר:

אחלה : } 

פורסם
  • מחבר
לפני ב-11.12.2015 at 15:33 leahd3 אמר:

איזה מדהים המסך הזה.., הוא רק עשה UNBOXING אבל תראה איזה יופי של מסך :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים