עבור לתוכן

כדאי לרשום את קורות החיים בHTML?

Featured Replies

פורסם

תמיד יש לי בעיה\חשש לחוסר תאימות בין הקובץ שאני יוצר לבין התוכנה שמנסים להציג אותו, בגלל שאני משתמש בתוכנת וורד חופשית. 
לכן אני חושב לזנוח את עורך הטקסטים הרגיל ולעבור לכתוב את קורות החיים בHTML ואז אוכל ליצור קובץ קורות חיים שמסוגל לפעול בכל מחשב עם דפדפן ולהיפטר מבעיות תאימות שיש בין עורך הטקסט שהשתמשתי בו לבין זה שבית העסק מציג ומדפיס בו. 

האם נראה לכם שכדאי ליצור קורות חיים בHTML? לדעתם, זה יכל לתרום, להזיק או ייצור בעיות חדשות?

פורסם

מחזק. אני נוהג להפיץ קורות חיים ב- PDF ועד היום מתוך עשרות פעמים ששלחתי לא היתה בעיה עם זה.

לצורך העניין, קורות החיים שלי נכתבו ב- Google Docs כי גם אני לא מעוניין להשתמש בגירסה "פרוצה" של MS Office.

פורסם

כאמור, PDF הוא פתרון מושלם בדיוק למטרות האלה

דבר נוסף : קורות חיים הם כלי/מפתח שלך להתקבל למקום עבודה. איך אתה רוצה להציג את עצמך בפניהם ? כשאתה מביא קורות חיים בפורמט לא סטנדרטי - HTML, יתכנו כמה דברים :

1. מקום העבודה יראה בזאת עובד שיש לו חשיבה עצמאית, העדפות עצמאיות וכדומה. אם הם מחפשים עובד כזה, אתם תתאימו אחד לשני וכנראה תהיה מרוצה מהמקום כשתתקבל לעבוד בו. אבל גם שליחת קורות חיים בפורמט "נורמלי" כמו docx או pdf אינה מפריעה לקבלה למקום עבודה כזה

2. מקום העבודה יראה בזאת עובד שאינו תואם ל "נורמות" ויפסול את המועמדות שלך (אתה לא תקבל תשובה ברורה למה, אבל זה יהיה הגורם, אם לא משהוא אחר). יתכן שתעוף כך ממקום עבודה שכן היית רוצה להיכנס אליו. לעומת זאת, (ואישית זהו קו המחשבה שלי) אם מקום העבודה מסנן עובד לפי "נורמות" כאלה, כנראה שגם בהמשך (אם תתקבל) ישפטו אותך שם באותה צורה במשך כל הקריירה. אני לא בטוח שהייתי רוצה להיות במקום עבודה כזה..

(מקומות העבודה שמסננים לפי "נורמות" יכולים לקבוע לעצמם "נורמות" אקראיות למדי, דוגמה שהועלתה בעבר : מקום עבודה שלא יקבל אותך לעבודה אם אין לך חשבון פייסבוק ו/או אינך מראה אותו למי שמראיין אותך לעבודה)

פורסם

כאמור, רק PDF. המהות של הפורמט הזה הוא לשמור על העיצוב של התוכן.
חריגים: חברות מיקור חוץ ו-HR מיושנים שמבקשים קובץ DOC או אם אתה מנסה להפוך את קורות החיים לחלק מתיק העבודות שלך (אתר אינטרנט שמכיל את קורות החיים שלך שממומשים שם כל מיני פיצ'רים בפיתוח אתרים אם אתה מתמיין למשרת מפתח WEB למשל).

כאמור, רק PDF. המהות של הפורמט הזה הוא לשמור על העיצוב של התוכן.
חריגים: חברות מיקור חוץ ו-HR מיושנים שמבקשים קובץ DOC או אם אתה מנסה להפוך את קורות החיים לחלק מתיק העבודות שלך (אתר אינטרנט שמכיל את קורות החיים שלך שממומשים שם כל מיני פיצ'רים בפיתוח אתרים אם אתה מתמיין למשרת מפתח WEB למשל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים