עבור לתוכן

ברייקאין לסנהייזר PX-200

Featured Replies

פורסם

סוף סוף חבר שלי שלח לי תאוזניות הנהדרות האלה ואני מרוצה עד הגג אז חשבתי לעשות להם ברייקאין בעצמי אז אחרי בערך 10 שעות לא רצופות שבהם שמעתי בין8/30-13/30(יותר זה כבר כואב לאוזן אבל אין עיוותים)חיברתי אותם לרדיו שלי והשמעתי בו ב1/2 ווליום במשך משהו כמו 5 שעות ועכשיו הסאונד לא מאוזן אני שומע את הדיבורבצורה משמעותיתי יותר חזק לאומת הבאס והשאר איך אני מתקן את זה? בבקשה תעזרו...PLZ

שאלה קטנה כשאני מעביר שירים למיני שלי510 הם לא כולם באותו ווליום איך אני מכוון אותם לרמת ווליום שווה?

ועוד משהו קטן למיני שלי יש חיבור אופטי מה אני יכול לעשות איתו?האם הקלטה מהמחשב דרך סיב אופטי יותר איכותית?אם אין לי חיבור אופטי יש דבר כזה מתאם USB לאופטי?

פורסם

Headphone 'Burn In' FAQ:

http://www4.head-fi.org/forums/showthread.php?s=3f6947c991b0237a5d7b5bfbbdfb2281&threadid=58157

א. אתה לא צריך להקשיב בזמן שאתה עושה ברייקאין, זה סתם נחמד. אבל אני מקווה שאתה לא מקשיב 10 שעות ביום, ובטח שלא רצוף - זה נזק בדוק לאוזניים. אומרים שמומלץ לא לשמוע מעל לשעתיים ביום באוזניות, ואם יותר אז אתה חייב לנוח בין הקשבה להקשבה.

ב. בקשר ל"תיקון", אין מה לתקן באוזניות. זה לא שמשהו נהרס בהם. הכל תלוי מאיפה אתה שומע, מה אתה שומע ואיך הסאונד מכוון מבחינת באס, טרבל, ו/או אקווליזרים.

ג. אתה בטח מוריד מפ3ים למינידיסק, ומקורם מהאינטרנט. ולכן יש להם ווליומים שונים. אתה יכול או להעלות אותם בתוכנה לעריכת מפ3ים ולעשות נורמליזציה (זה סיפור לעשות אחד אחד) או להקליט בזמן אמת, כמו ששאלת, ואז אתה קובע את הווליום(*) לפני שאתה מתחיל להקליט כל שיר - אבל שוב, זה גם סיפור לעשות אחד אחד ככה. אז אם יש לך שירים שממש בווליום נמוך תשקיע ותעבוד על הווליום, אחרת לא קריטי נכון?

ד. החיבור האופטי טוב אם אתה מקליט מדיסקים, במערכת או בקומפקט דיסק שיש להם יציאה דיגיטלית. ככה אתה גם מעביר שירים והם גם מחולקים לך. אין הבדל בין הקלטה בLP דרך כבל אופטי או דרך NETMD, זה אותו דבר מבחינת איכות. כשזה מגיע לSP הדבר אפשרי רק בהקלטה בזמן אמת (אופטי או אנלוגי). בNETMD הSP הוא בעצם LP2 שנשמר במינידיסק בתור SP.

אתה יכול לקנות את אחד מהXITELים האלה שמתחברים לUSB ומאפשרים יציאה אופטית, או כרטיס קול עם יציאה אופטית (SB LIVE ישן ישרת אותך מצוין) אבל אם אתה מקליט רק בLP אין לך סיבה לבזבז זמן על הקלטה בזמן אמת. זה סתם בלאגן לחלק את הקטעים אחרי זה ולתת להם שמות ידניים (במינידיסק או דרך המחשב)

(*) - אם אתה מקליט דיגיטלי רק הווליום במקור (המחשב במקרה הזה) יקבע את התוצאה. אם אתה מקליט אנלוגי, אתה יכול לקבוע את הREC VOLUME גם במינידיסק.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאני לא שומע יותר משעתיים רצוף

האנגלית שלי ממש צולעת כך ש אני אשמח אם תוכלו לתרגם תחלקים החשובים בישבילי ממש תודה

פורסם

אני אנסה לתמצת..

המטרה של הברייקאין (בדרך כלל נקרא BURN-IN) היא להוציא את הצליל האמיתי שהדרייורים של אוזניות אמורים להוציא, כי כשהן יוצאות מהקופסא הם עדין "קשים". התהליך עצמו נמשך לאורך כל החיים של האוזניות ורק אחרי שעות רבות ושנים של שימוש הצליל האמיתי מתבטא במלואו.

אז מה עושים בעצם?

יש כל מיני שיטות.

1. הכי פשוט - פשוט להקשיב להן כרגיל ועם הזמן אתה הצליל משתפר . זה הכי מענין כי אתה אשכרה שומע את ההתפתחות ונהנה מכל השלבים בדרך עד לתוצאה הסופית.

2. רעש FM. אתה מחבר את האוזניות למערכת, שם איפשהוא בין תחנות שיהיה רעש סטטי, מכוון לווליום שמיעה נוח ואז מוסיף טיפה ונותן להם לשבת 100 שעות

3. לתת להן לשבת 100 שעות עם המוזיקה שאתה שומע ביום יום, בווליום שמיעה ועוד טיפה.

יש עוד כמה שיטות של שימוש ברעש לבן, צלילים וטונים מסויימים ועוד כל מיני בלה בלה בלה.

חלק טוענים שצריך אפילו 200 שעות, הכל תלוי בסבלנות שלך. אין שום הוכחה "מדעית" לגבי עדיפות של שיטה אחת על השניה.

סה"כ אף אחד לא יודע אם BURN IN באמת אפקטיבי. טוענים שזה עובד, טוענים שזה לא עושה כלום, טוענים שזה פסיכולוגי לגמרי ושזה קצת עובד וקצת פסיכולוגי. אני היייתי מרוצה מהצליל של האוזניות שלי (SONY MDR-D66) מהרגע שהן יצאו מהקופסא. עשיתי BURN IN של 10 שעות על רעש FM וחשבתי ששמעתי הבדל. נתתי להם סה"כ 24 שעות לפני שהחלטתי שהספיק לי ומאז אני נהנה מהצליל. אני לא יכול להגיד לך אם היה הבדל אמיתי או שזה רק נשמע לי -אבל זה בטוח לא הזיק :)

צריך גם לזכור שלא כל האוזניות אותו דבר כך שזמן הBURN IN גם לא קבוע.

אני מציע שתשים את האוזניות על רעש FM כל זמן שאתה בבית ולא משתמש בהן, עד שימאס לך או שאתה מרגיש שיש שינוי משמעותי.

בהצלחה :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אני אנסה לחבר אותם למחשב או למיני לכמה שעות ואבדוק אם יש הבדל אבל האמת אני מאוד מרוצה וסךהכל היתרגלתי אליהם ואני לא חושב שאני צריך "עוד" יותר מימה שהם נותנות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים