פורסם 2015 בנובמבר 199 שנים אני לא מחדש לכם כלום כי התכשיר הזה כבר קיים המון שנים והעברתי איתו טסטים בהצלחה לעגלות למי שלא יודע זהו תכשיר שמיועד לעזור לעבור בהצלחה את מבחן הרישוי השנתי שבו הבוחן מחבר מכשיר מדידה לאגזוז.הפעם יש לי רכב יחסית חדש. שנה שעברה העברתי לו טסט ראשון (בן שנתיים) ועכשיו העברתי טסט נוסף כשהוא בן שלוש.זה רכב שלא מזהם ועובר טסט בלי בעיה ובלי הכנה אבל לפני שבועיים הייתי בחצי חינם וראיתי את התכשיר הזהואמרתי בוא ונראה מה הוא עושה לרכב חדש שבכלל לא צריך אותו. היה לי חצי טנק דלק ושמתי, ואחר כך מלאתי חדש וניגשתי לטסט.אחרי הטסט שכמובן עבר בהצלחה לקחתי את התוצאות והשוואתי לשנה שעברה.מה לומר לכם, ממש מדהים, אם במבחן הקודם התוצאות היו בשליש הראשון של הסקאלה, היום התוצאות ממש נשקו למינימום0.01 אחוז מעל המינימום, שזה לדעתי הוכחה די טובה ליעילות התכשיר וגם יש לי תחושה שצריכת הדלק ירדה ולא במעט.
פורסם 2015 בנובמבר 199 שנים מחבר ידעתי שזה מעביר טסטים אבל עניין אותי לדעת אם ישפיע על רכב חדשבנוסף יש את עניין החיסכון בדלק..השאלה אם ישאר.
פורסם 2015 בנובמבר 229 שנים אין לי ממש שמץ איך התוסף הזה עובד, אבל יש משהוא שלא נראה לי טוב ברמה האינטואיטיבית :נניח שהמנוע עובד, ללא תוספים, הוא מייצר X חומרים מזהמים מכל יח' דלק שהוא שורףחלק קטן מאוד מהם שוקע במערכות הרכב. כלומר אחרי שריפת כמות דלק גדולה (עשרות מיכלים, מאות ק"מ), יש כמות "קבועה" ששקעה במערכת, אבל בכל מצב מיידי ניתן לאמר בקירוב מצויין ש X חומרים מזהמים נוצרים, ואותה כמות בדיוק X חומרים מזהמים נפלטים מיידית החוצה1. אם התוסף מנקה את המערכת מהחומרים המזהמים ששקעו בה : אז זמן קצר לאחר הוספת התוסף, הרכב יזהם יותר (כי הוא מוציא את ה X הקבוע + מעיף את מה שכבר היה במערכת), ובהמשך פליטת הזיהום חוזרת לרמה X שהיתה. המסקנה המתבקשת היא, שלא זה מה שהתוסף עושה2. אם התוסף מביא לכך שיותר חומרים ישקעו במערכת : אז זמן קצר לאחר הוספת התוסף, הרכב יזהם פחות (כי חלק מ X שנוצר שוקע ברכב ולא יוצא החוצה). כן, ניתן להספיק להעביר טסט באותו רגע, ובהמשך פליטת הזיהום חוזרת לרמה X שהיתה. אבל אם זה המצב, זה לא מזיק לרכב ברמות ? במיוחד ברכבים מודרניים, אם ממירים קטליטיים מתקדמים, חיישנים מתקדמים וכו' שיקבלו מנת נזק מכל שימוש בתוסף ?
פורסם 2015 בנובמבר 229 שנים מחבר הוראות השימוש הם שים מיכל על חצי טנק דלק וסע 200 ק"מלאחר מכן מלא מיכל חדש וסע לטסט. זה גם מה שעשיתי.עד כמה שהבנתי מהפירסומים הרעיון הוא כזה.בפעולה שגרתית של המנוע נוצר פיח והפיח הזה מונע שריפה יעילה של התערובת וכתוצאה מכך נוצר הזיהום בבדיקת הגאזיםהתכשיר מסיר את הפיח ואז השריפה יעילה יותר והזיהום פוחת.יתכן שהפיח נשטף לשמן ולא נשרף, לכן הוא לא משפיע על הבדיקה.זו גם הסיבה שהרכב חסכוני יותר מאחר והשריפה של התערובת יעילה יותר.
פורסם 2015 בנובמבר 229 שנים אם זאת היתה באמת בעיה, ותוסף כזה היה באמת (בצורה אמינה לאורך זמן) פותר אותה, לא נראה לך שהיו מוסיפים ואטאבר מה שיש בתוסף הזה כל הזמן כחלק מהתדלוק ולא רק לפני הטסט ?
פורסם 2015 בנובמבר 229 שנים מחבר רכבים חדשים יחסית עוברים טסט בלי בעיההבעיה רק של הענתיקות לכן אתה משתמש בו רק אם אתה נואשהתכשיר הזה לא מיועד למכוניות נורמליות.
פורסם 2015 בנובמבר 229 שנים השאלה היא, האם ברכב מודרני אתה לא תעיף איזה שהוא חיישן מתקדם אחריי 2..3 שימושים בדבר הזה
פורסם 2015 בנובמבר 229 שנים מחבר אישית אני יכול לומר שבמוסכים המורשים של טויוטה והונדה דוחפים ללקוחות תוספי דלק
פורסם 2015 בנובמבר 239 שנים הדלק בארץ כולל תוספי נקוי.יש לי טויוטה בת 13. את כל 13 הטסטים היא עברה נקי בלי שום הוספת תוספים.וסובארו בת 8 כנ"ל.מ 1989 אני עם הזרקות דלק ומעולם לא נזקקתי לניקוי מזרקים !התוספים שמוכרים לכם מיותרים ונותנים רק הכנסה טובה וקלה למוסכים. נערך 2015 בנובמבר 239 שנים על-ידי Ivan
פורסם 2015 בנובמבר 239 שנים אני שמח על הדיון הזה - הרכב שלנו שנה שעברה עבר בקושי את בדיקת הזיהום (סיריון 2007 עם 150K ק"מ) השנה אני מתכוון להשתמש באחד התוספים הללו - עד כמה שהבנתי יכול רק לסייע.אגב - "בובה של אוטו" שאני אפילו שוקל להמשיך להחזיק בה כרכב שני (בעוד כחודשיים אני מתעתד לקנות רכב יד שניה שישמש לעיקר הנסיעות). את כל הטיפולים עד היום עשיתי במוסכים מורשים והרכב נוסע ממש טוב יחסית לגילו.
פורסם 2015 בנובמבר 239 שנים מחבר הוא יכול לסייע בוודאותהפיאט פונטו שהיתה לי לא היתה עוברת טסט בלי התוסף
פורסם 2015 בנובמבר 239 שנים הרי ברור שרכב שלא עובר את הבדיקה יש בו פגם/ים.אם זה סנסור, או מזרקים, או זרימת אויר נכנס או יוצא וכד.את העקיפה עם תוסף בדרך כלל משלמים בצריכת הדלק (במקרה הטוב).שלא לדבר על זיהום האויר....
פורסם 2015 בנובמבר 239 שנים מחבר במיוחד בשביל זה פולקסווגן פיתחו תוכנה מיוחדתגם הרכבים שלהם לא עוברים את המבדק בלי התוכנה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.