עבור לתוכן

בעיה אחרי disk cloning לדיסק עם מערכת ההפעלה.

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי דיסק SSD של סמסונג 120GB שעליו התקנתי את מערכת ההפעלה וכל התוכנות. אחרי שהוא התמלא והתמלא (לא שומרת קבצים עליו - אלא אלה יותר הגיבויים של ITUNES ושאר תוכנות שלא נותנות לי להגדיר כונן אחר לשמירת גיבויים). החלטתי להחליף לכונן גדול יותר. כאן התחילו הבעיות...

עשיתי cloning מדיסק המקור לדיסק היעד. כמו שזה נראה כרגע - הוא העתיק את הדיסק המקורי בתור partition ושוב נראה שאין מקום (*לא מתאפשר לי להעלות את תמונה את תמונת המצב משום מה...).

כמו כן, כשכל הכוננים מחוברים (יש לי עוד שני הארדיסקים רגילים) אז מערכת ההפעלה לא עולה עם ההדלקה, הדיסק SSD לא מופיע ב BIOS ברשימה שקובעת לאיזה דיסק לפנות בהתחלה, אבל כן מופיע במסך שבו אני צריכה לבחור מאיפה לעשות את ה BOOT. (נפתח לי חלון שבו יש לי שתי אפשרויות לבחור דיסק או לגשת ל SETUP).

אחרי שניתקתי את ההארדיסקים הרגילים, וכן את הSSD המקורי - מערכת ההפעלה עולה מייד.

בקיצור - משהו לא הולך כאן כמו שצריך, ואשמח לסיוע.

תודה רבה!!

פורסם

באיזו תוכנה השתמשת לביצוע הclone?

כעקרון, במקום לנסות לפתור נקודתית, הייתי מציע:

* תעשי clone מחדש והפעם תקפידי שהוא יגדיר בכונן היעד מחיצה בגודל מלא ולא באותו גודל כמו המקורית

* אחרי הclone נתקי את כונן המקור, חברי את החדש בדיוק במקומו ותנסי להעלות את המערכת ככה. אחרי שזה יעלה, והמערכת "תזהה את עצמה" בכונן החדש, חברי את הישן (למקום אחר על הלוח), וסיכוי טוב שלא תיתקלי בבעיות יותר.

פורסם
  • מחבר

בנוגע לתוכנות - עברתי כמה.

התחלתי עם Acronis, אבל מסתבר שגרסת החינם שלה אינה כוללת את ה CLONING.

אחרי עשיתי פעם אחת עם Macrium, ובפעם השניה עם EaseUS Partition Master.

בשום שלב לא נתקלתי באפשרות להגדיר מחיצה חלקית או מלאה.

אבל

ניסתי לעשות EXPAND לדיסק החדש, ונראה שזה עבד. אז עכשיו ישנה מחיצה אחת ומ ל א מקום סוף כל סוף.

(והעברתי גם למקום של הדיסק הראשון)

חיברתי שוב את כל הכוננים, ועכשיו ישנו חוסר אחידות. פעם זה עולה בסדר. פעם זה נתקע על starting windows. ועכשיו לקח לו זמן להתאפס על עצמו אחרי שהיה בשומר מסך.

אין לי מושג מה קשה לו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים