עבור לתוכן

--- כל כמה זמן אתם קונים מחשב חדש ??? ---

Featured Replies

פורסם

כמו כל דבר גם מחשב מתיישן והביצועים שלו יורדים ונתקלים באיטיות, ויש צורך לרכוש מחשב חדש ...

אז כל כמה זמן\שנים אתם קונים מחשב חדש ???

דיון מעניין...

פורסם

בדר"כ משהו כמו חמש שנים, למרות שיש לי מחשב מתחילת 2009.

פורסם
  • מחבר
בדר"כ משהו כמו חמש שנים, למרות שיש לי מחשב מתחילת 2009.

אני משתמש כרגע במחשב שקניתי בינואר 2007

פורסם

אני מחליף מחשבים כל כמה חודשים, אבל אני מרכיב אותם מחומרה ישנה של Pentium 4 - Core 2 duo - רוב החומרה הוא מאזור 2003..2006

כשאני בא לעשות שינויים גדולים במערכת ההפעלה (מערכות לינוקס מסוג שמחייב התעסקות) אני מרכיב מחשב נוסף מחומרה שיש אצלי, מעלה אותו (כשאני עדיין על המחשב הישן), לאחר מכן אני מחליף כמה חלקים בין המחשבים ומה שנשאר הולך להיות חומרה למחשב הבא שאני ארכיב..

מידי פעם נוסף לוח או רכיב חומרה אחר "חדש" (ישן ומשומש) לתהליך

פורסם

כל פעם שאני צריך. פעם זה היה אחרי 8 שנים, פעם אחרת אחרי 4 פעם אחרי 6.

תלוי בשימושים והדרישות.

פורסם

שאלה טובה. כל מי שבגילי (30, כ''כ זקן!) אז בטח זכורה לכם התקופה כילדים שמחשב חדש שמצליח להריץ הכל כראוי זה השקעה של כל שנתיים או תחנונים להורים לשדרג רק איזה חלק אחד כדי שהמחשב לא יהפוך לגרוטאה מוחלטת. היום לשמחתי הרבה יותר קל לסחוב עם מחשב ראוי למשחקים 3 שנים ואפילו יותר, אתה גם מקבל הרבה יותר בתמורה לכסף שלך מאשר היחס של חומרה-לעומת-שקל שהייתה לפני עשור (ואפילו רק 5 שנים).

קניתי מחשב חדש לפני שנה, עם הקודם החזקתי 5 שנים: אחרי שנתיים ראשונות שדרגתי כרטיס מסך (שדרגתי ל-9800 מכרטיס... לא זוכר), אחרי שנתיים נוספות מעבד (דו-ליבתי ל-Q9600) ושנה שעברה שדרגתי ה-כ-ל פרט לכוננים והקשיחים והצורבים. המחשב הישן עדיין חי אצל מארז של חבר שחיפש הזדמנות למחשב חדש (יחסית). עם הנוכחי אני לא חושב שאחליף או אשדרג במשך 3 לפחות. מעטים המשחקים שמעניינים אותי ודורשים מחשב חייתי. שגדרתי בגלל WITCHER 3 למפרט הנוכחי....

פורסם

היה לי מחשב שקנו לי בגיל 16 עד סיום השירות הצבא (5 שנים), בגלל שהוא קירטע בצורה מזוויעה קניתי מחשב חדש חודשיים אחרי שנכנסתי לקבע,

השקעתי על המחשב החדש 7200 ש"ח, קניתי את הכרטיס GIGABYTE 9800GTS שעלה לי 2200ש"ח בזמנו ואני זוכר שנכנסו בי פה בפורום על שיכלתי לקנות את אותו מחשב בהרבה יותר זול.

(חבר שכנע אותי לא לקנות באייבורי).

4 - 5 שנים אחרי הכרטיס שבק חיים כך שרכשתי את AMD Radeon 8750 (אם אני לא טועה..)

המחשב החזיק מעמד יפה עד שלפני 3 שנים בערך שהייתה הפסקת חשמל והמסך שבק חיים (וחלקים מהמחשב) . המחשב היה בן 6 (בערך) במותו.

לקחתי בחשבון שהכרטיס מסך עוד עובד ושמרתי אותו.

לא יכלתי לרכוש מחשב חדש עכב קשיים כלכליים ונשארתי עם המחשב נייד Dell שהיה מיועד למשחקים בינוניים ועבד סביר יחסית למחשב גיימינג,

לפני כשלושה חודשים קיבלתי מסך כחול והשגיאה הראית שיש בעיה כנראה עם כרטיס המסך, בניסיון לפתוח את המחשב, שברתי את החיבור למסך וכך גם הוא הלך לעולמו (היה בן 4).

כמובן שלא התכוונתי להישאר מחוסר כל, שבוע אחרי מיד אצתי רצתי לאייבורי (אחרי התייעצות בפורום) ובסופו של דבר קניתי מחשב גיימינג בסיסי בלי כרטיס מסך (2000 ש"ח מחשב + 1000 ש"ח למסך).

הרכבתי את הכרטיס מסך ועכשיו אני חוגג עם מחשב אש! D:

פורסם

בדור הזה לא רואה סיבה לשדרג את כל המחשב.

המחשב שלי נקנה ב2012 ושידרגתי רק כרטיס מסך בתחילת השנה. הכל רץ כמו שצריך בינתיים.

פורסם

הנייח שלי מ2008 עלה בזמנו כ7K כולל מסך וכל הציוד ההיקפי. מחשב גיימרים מעולה שעדיין מריץ סבבה כמעט הכל. (כמובן לא בהגדרות רוצחות).

שדרגתי אותו רק בSSD בנוסף לקשיח וזהו.

לא רואה סיבה להחליף אותו עד שהוא לא ימות או ממש יתיישן.

הנייד שלי מ2006 והוחלף לפני כשנתיים אחרי שכבר לא היה יכול להריץ דברים בסיסיים (מבחינתי) כמו שצריך (VS2013 וכו').

פורסם

^ איזה כ. מסך מ 2008 מריץ היום כמעט הכל?

מאז החלפתי פעמיים.

פורסם

המחשב הקודם שלי היה Pentium 4 1.8GHz יחד עם 768MB DDR1 זיכרון + GeForce2 MX 400 ששודרג לFX 5200 ששודרג שוב לFX 5500 והחזיק בערך 9 שנים אבל גם הדרישות שלי היו שונות, בכל מקרה כמה ימים לפני תחילת 2010 רכשתי את המחשב הנוכחי שלי לדור הראשון של הi5 בשילוב 9600GT ששודרג לGTX 560 Ti ככה שיש לי אותו קרוב ל6 שנים ואני כבר מתכנן לרכוש אחד חדש ורק להוסיף לו את הקשיחים ואולי גם את הצורב מהמחשב הנוכחי.

נערך על-ידי rony2

פורסם

אני לא חושב שזכור לי מתי או אם בכלל, רכשתי מחשב "חדש".

מאז שאני זוכר את עצמי, תמיד שדרגתי את המצב הקיים ולא זכור לי שרכשתי את כל החבילה.

תמיד נשאר משהו ישן, אם זה לוח אם, מעבד, כרטיס מסך, או אפילו HDD.

יש לי מחלה כרונית של שידרוג, אבל זה מה שעושה אותי בריא :D

פורסם

היו תקופות שזה היה כל 3-4 שנים בערך.

המחשב האחרון I7 920 עם OC ל3.8GHZ מחזיק יפה כבר 6 שנים בערך?

אבל כרטיס גראפי עדיין צריך לשדרג כל 3-4 שנים.

וכמובן להוריד הגדרות עם הזמן בהתאם לחוזק המנוע הגראפי של משחקים שהולכים ונהיים יותר כבדים בקפיצות קטנות.

וכל זה רק בגלל שאני קונה מלכתחילה ציוד בתחתית של הHIGH END ומוציא מהם את המיטב.

אם הייתי קונה ציוד MID RANGE או חס וחלילה LOW RANGE אז היה צריך לשדרג בתדירות גבוהה יותר מן הסתם, הייתי נהנה פחות ומוציא אותו דבר אם לא יותר.

פורסם
^ איזה כ. מסך מ 2008 מריץ היום כמעט הכל?

מאז החלפתי פעמיים.

ati radeon hd 5850

אל תשאל אותי איך, אבל הוא מריץ הרבה משחקים יותר טוב מכרטיסים שחדשים ממנו ועל הנייר עולים עליו.

פורסם

הכרטיס הזה לא מ 2008 אלא מסוף 2009 כשכבר הייתה תמיכה ב DX11. זה מסביר את הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים