עבור לתוכן

מה הדרך הטובה ביותר לתחזוקה של סוללת הלפטופ?

Featured Replies

פורסם

קניתי את הלפטופ הראשון שלי ורציתי לשאול איך עדיף להתנהל איתו מבחינת הסוללה.

כשאני בבית, האם זה עדיף להשאיר אותו מחובר כל הזמן לכבל החשמל גם כאשר הסוללה טעונה במלואה? או שצריך לנתק כשהסוללה מגיעה ל100%, ואז כשהיא בדרך להתרוקן לחבר אותו שוב לכבל?

פורסם

עדיף להישאר מחובר לחשמל. לא צריך להשתגע עם השמירה על הסוללה - בסוף המחשב צריך לשרת אותך ולא להיפך.

פורסם

במחשב שלי יש הגדרה ששומרת שהסוללה לא תגיע מעל 80% בשביל לשמור עליה.

עכשיו כשהתקנתי חלונות 10 נקי אני לא יודע איך לכבות את זה...

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי, התקנת ווינדוס נקי וההגדרה הזאת עדיין נשארה? ולמה זה שומר על הסוללה אם זה לא עובר את ה80?

פורסם

איפה הגדרת את זה ?.

בpower options ?

פורסם

זה היה מוגדר בתוכנת השליטה של סוני ככה לפני שהתקנתי מערכת הפעלה נקיה (10), ועכשיו אני לא מוצא אופציה לכבות את זה.

כנראה שאני צריך להתקין את התוכנות של סוני.

זה שומר על הסוללה כי* בסוללת ליתיום מצבי קיצון (מלא לגמרי או ריק לגמרי) יוצרים את הלחץ המקסימלי על הממברנות בסוללה, מה שגורם לבלאי הכי גדול.

זו גם אחת הסיבות שפלאפונים מגיעים עם סוללה חצי טעונה.

*לא הסבר מדוייק, אבל זה מה שאני זוכר.

נערך על-ידי Gimel

פורסם
  • מחבר
זה היה מוגדר בתוכנת השליטה של סוני ככה לפני שהתקנתי מערכת הפעלה נקיה (10), ועכשיו אני לא מוצא אופציה לכבות את זה.

כנראה שאני צריך להתקין את התוכנות של סוני.

זה שומר על הסוללה כי* בסוללת ליתיום מצבי קיצון (מלא לגמרי או ריק לגמרי) יוצרים את הלחץ המקסימלי על הממברנות בסוללה, מה שגורם לבלאי הכי גדול.

זו גם אחת הסיבות שפלאפונים מגיעים עם סוללה חצי טעונה.

*לא הסבר מדוייק, אבל זה מה שאני זוכר.

אם יש לי במחשב סוללת lithium ion, זה תקף גם אליי?

פורסם

כן, אלה אותן טכנולוגיות סוללה.

לפי התאוריה, הבלאי הכי מואץ בקרבת 100%, אז אם יש תוכנה שמאפשרת לקבוע סף הטענה מקסימלי, אפשר לשים אותו גם על 96-98% ולקבל את רוב "תוספת החיים" התאורטית. חבל להחזיק אותה על 80%, כי זה אומר שאתה מראש מוותר על 20% מחיי הסוללה. זה בסדר אם אתה ממילא לא מגיע אף פעם למצב שאתה צריך את כל ה100%, אבל אם לפעמים כן זה יבאס אותך.

פורסם
  • מחבר

כשהטעינה אצלי מגיעה ל100%, כתוב 100% לא טוען. זה נראה כמו טכנולוגיה שנועדה למנוע שחיקה של הסוללה ומצב של יתר טעינה. האם במצב כזה עדיין נוצר בלאי של הסוללה?

פורסם

כן. אבל כמובן הרבה פחות גרוע מהמצב שבו הסוללה הייתה ממשיכה להיטען. בכל מכשיר היום מעגל הטעינה מנתק את הסוללה ברגע שהיא טעונה במלואה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. אז המצב האידאלי הוא להפסיק את הטעינה באיזור ה90%, לתת לה להתרוקן עד אחוז מסויים (האם גם באחוזים נמוכים נוצר בלאי של סוללה?), ואז לחבר שוב?

פורסם

באחוזים נמוכים מאוד (0%) לאורך זמן הסוללה יכולה להגיע למצב של פריקה עמוקה ולמות לחלוטין.

מאידך לטעון ולפרוק כל הזמן זה הדבר הכי לא בריא לסוללה.

הדבר ההגיוני היחיד לעשות הוא פשוט להשתמש במחשב, כי אם תתחיל לשגע את עצמך בדאגה לסוללה, לא תצא מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים