עבור לתוכן

עידכון ביוס בלוח ABIT נכשל , האם אפשר להציל את הביוס?

Featured Replies

פורסם

חבר שלי ניסה לעדכן את הביוס בלוח אם שלו (Abit NF-7) ועכשיו המחשב אפילו לא עושה POST.

האם יש עכשיו מה לעשות חוץ מלנסות להשיג צ'יפ חדש?

אולי אם יש לי את אותו הלוח אפשר איך שהוא להלות את המחשב שלי לדוס , להחליף את הצ'יפים ולעדכן את שלו? או שהוצאת הצ'יפ מהמחשב שלי תוך כדי שהוא פועל יהרוס אותו?

תודה לכל מי שיכול לעזור!

פורסם

אם יש לך מחשב דומה...כלומר אותו לוח..ו....אם הביוס יושב על סוקט ולא מולחם ללוח כמו בלוחות של גיגה בייט (כלומר אתה יכול להוציא את הביוס בשליפה)

אתה יכול לעשות ככה

תדליק את המחשב עם הביוס התקין במצב דוס כשהכל מוכן לצריבת ביוס (אתה נמצא במחיצה עם הקבצים והכל..וכל מה שנשאר זה ללחוץ על הנטר)

תוציא את הביוס הקיים בזהירות...כדי לא לעשות קצר בלוח ולא לקצר בין הרגליים של הג'וק....כמו כן שים לב לכיוון של הצופציק על הציפ

יש חור כזה או שקע באחד הצדדים וזכור את זה (חשוב מאוד!!!!!)....תוציא את הביוס מהמחשב שלא עובד ותכניס אותו לסוקט של המחשב שעובד, באותו כיוון שהוצאת את השני....כלומר צופציק הסימן יצביע לאותו כיוון (תאמת יותר נכון זה שגם לא צופציק אבל למי אכפת )

עכשיו תבצע את הצריבה....

ברגע שהצריבה הסתיימה...כבה את המחשב ותחזיר את הכל למקום כמובן יש להקפיד על כיוון הכנסת הצ'יפ ככה שהשגם יהיה לכיוון הנכון

(כן אני יודע שאני מנדנד לך בנושא כמו סבתא זקנה...אבל זה חשוב כדי לא להכניס את הג'וק הפוך או משהו כזה ואז אתה עלול לשרוף אותו)

בהצלחה

עידו

פורסם

אם יש לך מחשב דומה...כלומר אותו לוח..ו....אם הביוס יושב על סוקט ולא מולחם ללוח כמו בלוחות של גיגה בייט (כלומר אתה יכול להוציא את הביוס בשליפה)

אתה יכול לעשות ככה

תדליק את המחשב עם הביוס התקין במצב דוס כשהכל מוכן לצריבת ביוס (אתה נמצא במחיצה עם הקבצים והכל..וכל מה שנשאר זה ללחוץ על הנטר)

תוציא את הביוס הקיים בזהירות...כדי לא לעשות קצר בלוח ולא לקצר בין הרגליים של הג'וק....כמו כן שים לב לכיוון של הצופציק על הציפ

יש חור כזה או שקע באחד הצדדים וזכור את זה (חשוב מאוד!!!!!)....תוציא את הביוס מהמחשב שלא עובד ותכניס אותו לסוקט של המחשב שעובד, באותו כיוון שהוצאת את השני....כלומר צופציק הסימן יצביע לאותו כיוון (תאמת יותר נכון זה שגם לא צופציק אבל למי אכפת )

עכשיו תבצע את הצריבה....

ברגע שהצריבה הסתיימה...כבה את המחשב ותחזיר את הכל למקום כמובן יש להקפיד על כיוון הכנסת הצ'יפ ככה שהשגם יהיה לכיוון הנכון

(כן אני יודע שאני מנדנד לך בנושא כמו סבתא זקנה...אבל זה חשוב כדי לא להכניס את הג'וק הפוך או משהו כזה ואז אתה עלול לשרוף אותו)

בהצלחה

עידו

בלוחות הנורמלים של גיגה בייט לא צריך בכלל את כל הפרוצדורה המסובכת שתארת מהסיבה שהדואל ביוס הוא חסין תקלות באופן מושלם.

ולזה שהסתבך עם הביוס של ABIT מומלץ לבדוק אצלם באתר אם יש שיטה לחזור מעדכון ביוס דפוק.

פורסם

מה שעידו תיאר זאת בדיוק הדרך להציל צ'יפ ביוס דפוק.

ולמ אכפת עכשיו מהלוחות של GA...

פורסם
  • מחבר

את הפרוצדורה עצמה הבנתי , השאלה העיקרית היא האם הביוס או הלוח שלי לא יפגמו כתוצאה מהוצאת הצ'יפ כשהמחשב דלוק!?! :-X

פורסם

לא

פורסם

בדקתי באתר של ABIT לא ראיתי שם שיטה אלטרנטיבית להציל עדכון ביוס דפוק

פורסם

בלוחות הנורמלים של גיגה בייט לא צריך בכלל את כל הפרוצדורה המסובכת שתארת מהסיבה שהדואל ביוס הוא חסין תקלות באופן מושלם.

ולזה שהסתבך עם הביוס של ABIT מומלץ לבדוק אצלם באתר אם יש שיטה לחזור מעדכון ביוס דפוק.

לא כל הלוחות של גיגה בייט הם דואל ביוס

וחוץ מזה אין כזה דבר חסין תקלות!....ככה בחיים...מציאות.. :)...

דרך אגב....הסתכלתי באתר של ABIT ןאני רואה שהזיכרון של הביוס יושב בתוך סוקט...כלומר כולו בתוך הסוקט לא כמו הביוסים של פעם שרק הרגליים שלהם בחוץ....ולכן זהירות!!...כשאתה מוציא....לא לקצר......קיצרת=פישלת!....

אם לא תעשה נזק פיזי לצ'יפ כשאתה מכניס או מוציא את הציפ ישן/חדש הכל ילך פיקס....אלא אם כן יש לך צורב בבית ותחסוך את כל הבלאגן

(לא צורב סידירום אלא צורב זכרונות המתאים לסוג הזיכרון שלך...אבל אתה לא מבין בכלל על מה אני מדבר אז עזוב...זה כבר אלקטרוניקה)

עידו

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על העצות , ועידו תודה לך אבל בבקשה אל תעשה ממני מפגר.

ואליאור , אני בדיוק חיפשתי את התראד שלך שדיברת על זה מזמן אבל לא הצלחתי למצוא אותו. :D

פורסם

תודה לכם על העצות , ועידו תודה לך אבל בבקשה אל תעשה ממני מפגר.

ואליאור , אני בדיוק חיפשתי את התראד שלך שדיברת על זה מזמן אבל לא הצלחתי למצוא אותו. :D

אני לא מנסה לעשות ממך מפגר....אני לא יודע מה הידע שלך בתחום מחשבים/אלקטרוניקה ולכן אני מנסה להסביר את עצמי בצורה המפורטת האפשרית כך שלא אגרום למישהו תקלה.

יאללה..בהצלחה.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים