פורסם 2004 באפריל 521 שנים עשיתי תוכנית קטנה (הקוד כאן לא רלוונטי בכדי שאני יציג) וצצו לי כמה שאלת בדרך בקשר למערכים ומחלקות.בC++ בניגוד לVB כל מערך Char נחשב String. לכן אם אני רוצה למשל ליצור "מערך של Stringים" אני עושה מערך דו מימדי? (אם אפשר בC)כמו כן זה בערך אותה שאלה על מחלקות. האם אפשר ליצור מערך מחלקות ואולי אפילו בעזרת לולאת For ליצור לכל אחת פונקציה בניה משלה?יש לי עוד שאלה אחת. כיצד אני עושה אפקט של בחירת מספרים אקראית? בVB יש פונקציה לזה, אבל לא נתקלתי בזה בC++. תודה לעונים.
פורסם 2004 באפריל 521 שנים אכן, בשביל מערך של string אתה צריך לעשות מערך דו מימדי.לגבי מחלקות אתה מוזמן לפרט למה בדיוק התכוונת.
פורסם 2004 באפריל 921 שנים מחבר למשל יש לי דבר כזהclass hello{int a;string b;long c;};ואז אני יכול למשל ליצור מחלקות ככה:hello abc[4];?
פורסם 2004 באפריל 921 שנים קודם כל לא ברור מה זה string אבל זה לא ממש חשובובקשר לשאלתך אין שום בעיה להגדיר מארך מסוג hello כלומר מה שכתבת נכון
פורסם 2004 באפריל 921 שנים מחבר קודם כל לא ברור מה זה string אבל זה לא ממש חשובובקשר לשאלתך אין שום בעיה להגדיר מארך מסוג hello כלומר מה שכתבת נכוןסליחה, התבלבלתי בין הString וה-Char בגלל סוג התחביר של זה בVB. (התעסקתי עם VB איזה 4 שנים...).בכל אופן, אם ככה אז אתה אומר שאני יכול להגדיר "מערך מחלקות"?הבעיה שלי אבל אם אני יוצר דבר כמו שעשיתי, איך אני קורא לכל פונקצית בניה באופן שכל אובייקט מקבל פרמטרים שונים?
פורסם 2004 באפריל 921 שנים אתה יכול לעשות את זה בכמה רמות שרק תרצהלדוגמאclass c1 { char s[5];}class c2 { c1 c1_array[5];}class c1[10];c1[1].s[4] = 'c';class c2[10]c2[1].c1_array[3].s[2] = 'c';וכמה שרק בא לך...
פורסם 2004 באפריל 921 שנים מחבר את הקטע של מערכים הבנתי, תודה.העניין הוא מה קורה כאשר יש פונקציות בניה. אם אתה לא יודע מה זה פונקצית בניה, הרשה לי להסביר לך:class Student {int age;int grade;Student (int , int);};ואז לאחר מכן ההגדרה של הפונקציה עצמה היא:void Student::Student (int s_age, int s_grade){Student::age = s_age;Student::grade = s_grade;}ואז למשל כשאתה יוצר קלאס מסוים אתה עושה ככה:Student Shlomo(14, 100);הרעיון הוא שאתה מזין ערכי Default או ערכים ראשוניים תקרא לזה איך שאתה רוצה לאיברי הקלאס השונים שאתה צריך. אם ככה, במערך האם יש אפשרות להשתמש בפונקציות בניה ולתת ערכים שונים בכל פונקציה למרות שזה מבוסס במערך?
פורסם 2004 באפריל 1021 שנים כןאני מכיר את המונחים בעיקר באנגלית ככה שהשמות העבריים ממש מוזרים ליאתה מאתחל מערך של של אובייקטים בדיוק כמו שאתה מאתחל מערך של intאם כתבת constructor שמקבל פרמטר אחד ל-class בשם bla אתה עושה משהו כזהbla var[10] = {1,2,3,4,5,6,7,8,9}ככה שהאיבר הראשון יקרא ל-constructor עם 1 השני עם 2 וכו..אם אתה עושה constructor שמקבל 2 פרמטרים (כמו בדוגמא שלך) אתה עושה משהו כזהStudent Shlomo[10] = {(14, 100),(14,1000),(2,50)....};
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.