עבור לתוכן

Windows on DiskOnKey - להפוך את המחשב לנייד (portable)

Featured Replies

פורסם

[boot from USB] [הפעלה דרך ה- Boot Menu]

שלום,

1. האם ניתן ליצור מערכת הפעלה Windows על התקן נייד (כדוגמת דיסק-און-קי), כך שתפעל על כל מחשב מכל יצרן PC? פעם על Dell פעם על Toshiba פעם על Sony וכו'...?

2. האם זה מחייב להתקין מחדש את מערכת ההפעלה על ההתקן הנייד או שניתן גם להעביר מערכת הפעלה קיימת על כל התוכנות והתוכן שלה?

3. באיזה אמצעי אחסון מומלץ להשתמש למטרה זו?

תודה.

פורסם

1. כן אפשרי, זה אומנם די תלוי בהתקן שאתה רוצה להשתמש בו, אבל אם מדובר בוינדוס, אז הייתי ממליץ לך לפרמט אותו כ-NTFS.

2. לא בהכרח, אבל לדעתי זה יהיה לך יותר עדיף לעשות התקנה נקיה (מ-0) על הUSB.

3. אני מניח לפי מה שאתה כותב שזה לא לשימוש חד פעמי ולא לצורך עבודה מנימליסטי (כמו בדיקת תקינות החומרה במחשב למשל) או משהו בסגנון, אז אני ממליץ על 32GB ומעלה.

פורסם

קח בחשבון שזה יהיה איטי יותר ולכן מומלץ להשתמש בכונן USB 3 מהיר (לא כל מה ש-USB 3 מהיר)

פורסם

ב Hiren's BootCD יש Mini Windows XP, שהיא מערכת הפעלה live המבוססת על Windows XP.

אני מניח שאפשר לבנות מערכת הפעלה live המבוססת גירסה אחרת של Windows, אבל צריך לחקור את הנושא.

פורסם

אפשר להשתמש בrufus (למשל) ליצור Windows to go

פורסם

אבל לזכור שאחרי הפעלה ראשונה אתה צריך ללכת למנהל התקנים ולכל רכיב להחליף את הדרייבר לאוניברסלי של מייקרוסופט או שיש אופציה אחרת שאני לא סוכר אותה כרגע שמאפסת את הדריברים שלך (ואולי עוד כמה דברים) כי אם לא תעשה את זה ברגע שתשים את הדיסק און קי במחשב אחר אז יצא לך מסך כחול והמערכת הפעלה לא תעלה לך (אם אני לא טועה גם במחשב שבו הפעלת בפעם הראשונה המערכת הפעלה לא תעלה בלי שינוי הדרייברים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים