עבור לתוכן

שידרוג מעבד וSSD

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני שוקל לשדרג מעבד וSSD ואשמח להתייעצות.

כיום יש לי מעבד i3 מהסדרה השנייה - Sandy Bridge

דגם 2120 תדר 3.30ghz

האם יש טעם לקנות (אפילו מחו"ל) מעבד i5 או i7 חדש/משומש מסדרת Ivy Bridge? (המקסימום שהלוח תומך כי זה סוקט 1155 שכבר נעלם מהעולם) יש טעם ?

לגבי הדיסק הקשיח - אני יותר שזה לא הפורום המתאים אך העדפתי לנסות תחילה מאשר לפתוח 2 שרשורים נפרדים

יש לי דיסק קשיח 120GB של אינטל שבו מותקנת מערכת ההפעלה (דגם SSDSC2CT120A3)

האם שווה לרכוש Samsung 850 EVO 250GB? מבחינת מהירות אקבל משהו ? עולה 85$ בסך הכל באמזון (שולח עם Shipitto לארץ ממש בזול)

מבחינת זיכרון - ראיתי שעקב ריבוי גדול מאוד של לשוניות אני מגיע לצריכה של 90% בערך מהRAM ולכן הרבה מן המידע רץ בזיכרון וירטואלי מה שמאט על העבודה.

הייתי בטוח שהלוח תומך רק ב2 סלוטים של זיכרון אך גיליתי שתומך ב4 סלוטים - אוסיף עוד 2 סלוטים כך שבסך הכל יהיה 8GB

תודה רבה !

פורסם

1. בכדי לדעת האם יש צורך במעבד חזק יותר, אתה צריך לראות מהו העומס על המעבד בזמן השימוש ביישומים שלך. אם המעבד נמצא רוב הזמן בעומס של 100% (או קרוב לכך), אז המעבד מהווה צוואר בקבוק במערכת ואתה תרוויח ממעבד חזק יותר.

2. לפני שאתה קונה מעבד, וודא שלוח האם שלך תומך בו - לא כל לוח אם בעל תושבת 1155 תומך בכל המעבדים עם תושבת 1155. כמובן שאם אתה כבר קונה מעבד, עדיף שהוא יהיה מהדור השלישי (ה Ivy Bridge) ולא מהדור השני (ה Sandy Bridge).

3. אני מניח שעוד אפשר למצוא מעבדים חדשים לתושבת 1155, אבל סביר להניח שישתלם יותר לקנות מעבד כזה משומש.

הערה: כל עוד אתה לא קונה מעבד בעל מכפלה פתוחה, לא צריכה להיות בעיה לקנות מעבד משומש, שכן מעבדים בד"כ לא מתקלקלים (מעבדים בעלי מכפלה פתוחה סביר להניח שעברו המהרה, דרך שמקצר את תוחלת החיים שלהם).

4. בעיקרון ככל שנפח האיחסון של כונן SSD גדול יותר, הכונן מהיר יותר. זה נכון כאשר מדברים דגמים דומים של כוננים שנבדלים זה מזה רק בנפח. כאן אתה מדבר על 2 כוננים שונים (אחד של אינטל ואחד של Samsung), אז זה יותר בעייתי להשוות בינהם. בעיקרון, חיפוש באינטרנט מעלה שמדובר בכונן Intel 330, אבל אני לא מומחה להתקני איחסון, אז אני לא יכול לומר לך בוודאות איזה מהם יותר "מהיר" (האתר הזה טוען שה Samsung 850 EVO הרבה יותר מהיר).

5. בדומה להסבר בנוגע למעבד - אם אתה רואה שבזמן השימוש ביישומים יש דרישה ליותר זיכרון מאשר נפח הזיכרון הפיזי המותקן במחשב, אז נפח הזיכרון מהווה צוואר בקבוק ואתה תרוויח ביצועים אם תוסיף עוד זיכרון פיזי.

הערה: הדבר החשוב ביותר כאשר מוסיפים זיכרון הוא לוודא שכל מודולי הזיכרון יהיו מסוגלים לעבוד באותו המתח. בנוסף, יש לציין כי תמיד קיימת האפשרות של בעיית תאימות בין הזיכרונות, אם כי הסבירות לכך היא דיי קטנה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :-)

במנהל היישומים הCPU הניצול נע בין 8% ל15%

כיצד אנשים יודעים להתאים האם לרכוש I3, I5 או I7? ומה באמת ההבדל לדוגמא בין הדור השני (הסנדי ברידג') לIvy Bridge?

בנוגע לתמיכה במעבד - בדקתי כבר והלוח תומך גם בI7 3770

היה רשום 3.5GHZ . באתר של אינטל המעבד מתחיל מ3.4GHZ ותומך עד 3.9GHZ

כיצד זה אפשרי שהוא יהיה 3.9ghz אם זה לא דגם הK שלמיטב ידיעתי מגיע עם מכפלה פתוחה לOverClocking?

בנוגע לכוננים, ראיתי את ההשוואה באתר הזה, תודה :-) זה ממש לא יקר 85$ ל250GB וכונן חדש לחלוטין.

בנוגע לזיכרון - אני חייב. הוא בניצול של 95% כל הזמן (כרום+מוזיקה ברקע ששותים את הזיכרון....) כיצד אני בודק שכולם יכולים לעבוד באותו המתח?

תודה!

פורסם

למה אתה רוצה לשדרג מעבד אם הוא לא מנוצל?

אנשים מתאימים מעבד לפי השימושים, משחקים, רינדור וכו', יש מצבי אמצע של שימוש משרדי שקשה לצפות מה נדרש ואז זה בהתאם לתקציב בדר"כ עד i5.

גם מעבד בלי מכפלה פתוחה מבצע המהרה אוטומטית, בדר"כ מה שמצויין זה ליבה או 2, ככל שיותר ליבות מאומצות התדר טורבו קטן.

לפי הנראה תוסיף זכרון וצא לדרך.

ההבדל בין הדור ה2 לשלישי 5-10% בהתאם לשימוש לפעמים יש שיפור שלילי.

לגבי הזכרון תעלה תמונה מהתוכנה cpu-z אם 2 העמודות שקשורות לזכרון.

במידה והנפח של הכונן שלך מספיק, נראה לי מיותר לגמרי לשדרג אני בספק אם בשימוש תרגיש בהבדל, רצוי להשאיר כ20% מקום פנוי בכונן.

פורסם

1. אם המעבד מגיע לעומס מקסימלי של 15% כאשר אתה משתמש ביישומים שלך, אז הוא לא מהווה צוואר בקבוק במערכת ואתה לא ממש תרוויח מהחלפת המעבד.

2. בכדי לדעת איזה מעבד מתאים לך, צריך לדעת מהם השימושים של המחשב. בד"כ לעבודה משרדית, לגלישה באינטרנט ולצפייה בסרטים מתאים מעבד Pentium G, לעבודות קצת יותר כבדות ולמשחקים קלים מתאים מעבד Core i3, למשחקים כבדים - מעבד Core i5 וליישומים כבדים ומשחקים כבדים בהגדרות גבוהות - מעבד Core i7.

3. באופן כללי ארכיטקטורת Ivy Bridge היא מיזעור של ארכיטקטורת Sandy Bridge - מ 32nm ל 22nm.

4. בכדי לדעת באיזה מעבדים הלוח שלך תומך, יש צורך לדעת את דגם לוח האם.

5. בכדי לדעת באיזה מתח הזיכרון שלך עובד, יש צורך לדעת את דגם הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

אני לא משחק משחקים, אבל למה יש חשיבות למעבד עצמו ולא לכרטיס המסך?

באופן כללי, הרבה טאבים של אינטרנט, מוזיקה, סרטים (יש לי HD 5450 1GB שלמיטב ידיעתי כרטיס מסך מאוד בסיסי), טורנט, סולסיק, לא מעבר.

פורסם
  • מחבר
למה אתה רוצה לשדרג מעבד אם הוא לא מנוצל?

אנשים מתאימים מעבד לפי השימושים, משחקים, רינדור וכו', יש מצבי אמצע של שימוש משרדי שקשה לצפות מה נדרש ואז זה בהתאם לתקציב בדר"כ עד i5.

גם מעבד בלי מכפלה פתוחה מבצע המהרה אוטומטית, בדר"כ מה שמצויין זה ליבה או 2, ככל שיותר ליבות מאומצות התדר טורבו קטן.

לפי הנראה תוסיף זכרון וצא לדרך.

ההבדל בין הדור ה2 לשלישי 5-10% בהתאם לשימוש לפעמים יש שיפור שלילי.

לגבי הזכרון תעלה תמונה מהתוכנה cpu-z אם 2 העמודות שקשורות לזכרון.

במידה והנפח של הכונן שלך מספיק, נראה לי מיותר לגמרי לשדרג אני בספק אם בשימוש תרגיש בהבדל, רצוי להשאיר כ20% מקום פנוי בכונן.

"

לפי הנראה תוסיף זכרון וצא לדרך" - איך הוא מבצע את זה?

לגבי הזיכרון ראה תמונה מצורפת.

האם כדאי לרכוש זיכרון עם תדר גבוה מבחינת מגה הרץ ותזמון נמוך? בKSP ראיתי שההכי נמוך זה CL7

תודה

פורסם

1. רוב הפעולות במחשב עוברות דרך המעבד ודורשות עיבוד כלשהו, כולל פעולות של קריאה וכתיבה לזיכרון. לכן למעבד יש חשיבות בכל היישומים. מעשית - רוב המעבדים כיום הם מספיק חזקים, כך שאת רוב הפקודות בסיסיות האלו הם יכולים לבצע יחסית מהר, ולכן גם מעבד יחסית חלש (כמו Pentium G) מתאים לשימושים בסיסיים.

בנוגע להצגת סרטים - במעבדים כיום ישנה ליבה גרפית מובנית יחסית חזקה, שיכולה לבצע פעולות בסיסיות כמו הצגת סרטים באיכות גבוהה (1080p) בקלות יחסית. לכן לשימושים בסיסיים אין ממש צורך בכרטיס מסך נפרד.

לכרטיס מסך יש חשיבות כאשר מדובר ביישומים שמשתמשים בו, ובד"כ הכוונה היא למשחקים או לתוכנות עריכה גרפית שיודעים להשתמש בכרטיס המצב לצורך עיבוד הנתונים שלהם.

2. במעבדים של אינטל קיימת טכנולוגיה בשם Intel Turbo Boost, שמאפשרת למעבד להגדיל את התדר שלו בכדי לתת ביצועים טובים יותר. הגדלת התדר נעשית באופן אוטומטי (למעשה מה שמשתנה הוא מכפלת המעבד) כתלות במספר הליבות שבעומס, סוג העומס, צריכת ההספק של המעבד והטמפרטורה שלו. תדר הטורבו שמצויין עבור המעבדים הוא בד"כ התדר המקסימלי שבו המעבד יכול לפעול כאשר יש עומס על ליבה אחת בלבד, אולם בפועל תדר הטורבו יכול להיות נמוך יותר, במיוחד אם יש עומס על מספר ליבות במעבד.

3. לפי התמונה מ CPU-Z, הזיכרון שלך הוא DDR3 שעובד בתדר של 1333MHz בתיזמונים של 9-9-9 ובמתח של 1.5V.

הערה: הדגם VS2GB1333D4 לא מופיע באתר של Corsair משום מה (כנראה מדובר בדגם ישן שכבר לא נמכר).

4. כאשר אתה משלב מספר מודולי זיכרון, תדר הזיכרון יוגבל לנמוך מבין תדרי הזיכרון של המודולים והתיזמונים יוגבלו לאלו החופשייים יותר (ערכים גבוהים יותר) מבין כל מודלי הזיכרון. במקרה שלך, אם תוסיף זיכרון למחשב, הוא לא יוכל לעבוד בתדר הגבוה מ 1333MHz בתיזמונים הדוקים (טובים/קטנים) יותר מ 9-9-9. לכן זה לא ממש משנה אם תקנה זיכרון בעל CL7 או זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz.

מעשית זה לא ממש משנה - מבחני ביצועים מראים שההשפעה של התדר או/ו בתיזמונים על הביצועים בזיכרון DDR3 היא קטנה ולא תהיה מורגשת ברוב המוחלט של השימושים.

5. אם אתה כבר קונה זיכרון, כנראה ישתלם יותר לקנות מודול זיכרון אחד של 8GB מאשר 2 מודולים בנפח של 4GB כל אחד (ובטוח שיותר מ-2 מודולים בנפח של 2GB כל אחד). שים לב שבפלונטר ניתן למצוא מודול זיכרון DDR3 בנפח של 8GB במחיר של כ-200 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

השאלה האם ארגיש שיפור כלשהו אם אשדרג לi5/i7...

כרטיס המסך המובנה שיש לי במעבד הנוכחי יכול להריץ סרטי 1080p וגם סרטי Bluray מלאים? הHD 5450 כבר קיים במחשב. הוא אמור להיות יותר טוב?

לגבי הזכרונות - יש לי 2 סטיקים של DDR3 שהבאתי לחבר שלי והוא אמור להחזיר לי אותם. זה אומר שיהיה לי 4 סטיקים של 2GB כל אחד, בסך הכל 8GB.

בנוגע לרכישה - יש בnewegg שני סטיקים של 8GB, ביחד 16גיגהבייט, תזמון CL7 1600MHZ ב90$ בלבד

לא כדאי לרכוש נגיד 16GB ולבטל את הSwap?

פורסם

1. כבר עניתי לך בקשר לשידרוג המעבד - אם בשימוש ביישומים שלך המעבד לא מתקרב אפילו לעומס של 100% (ולטענתך הוא מגיע רק ל 15%), אז שידרוג המעבד לא ייתן לך דבר, שכן לשימושים כמו גלישה באינטרנט, צפייה סרטים ועבודה משרדית גם מעבד חלש יותר מה Core i3 שלך יתאים.

2. כרטיס המסך HD 5450 אמור להיות קצת יותר טוב מהליבה הגרפית המובנית במעבד Core i3 מהדור השני (ה Intel HD Graphics 2000).

3. בנוגע לזיכרון:

א. 8GB הוא נפח זיכרון דיי בסיסי כיום (4GB הוא המינימום, אבל לא הייתי מציע לבנות מחשב חדש היום שבו יש רק 4GB של זיכרון).

ב. אני לא הייתי מציע לך לבטל את זיכרון ה Swap, אלא אם כן אתה יודע בוודאות מוחלטת שגם במקרה הקיצוני ביותר סך כל הזיכרון שיידרש מהמחשב לא יעלה על נפח הזיכרון הפיזי המותקן בו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. האם זיכרון פיזי לא מהיר יותר מאשר Swap בכונן ssd?

לא כדאי פשוט לרכוש את ה16GB ב90$ ולסיים עם זה?

פורסם

הוא יותר מהיר אבל זה יכול לגרום לחוסר יציבות שמתבטא בהתרסקויות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אם ככה אז נראה לי ש8GB יעשו את העבודה.

מצאתי ב48$ בnewegg

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231536

תגיד, מה ההבדל הנתונים של הvirtual memory לבין הpaging file? לא ברור לי

תודה

פורסם

הזיכרון הויראוטלי הוא סה"כ הזיכרון שזמין למערכת ההפעלה, והוא מורכב מהזיכרון הפיזי והזיכרון שמוקצה לקובץ ה swap או ה paging (קישור לאתר שמסביר את ההבדל בין השניים) שנמצא על התקן האיחסון. הזיכרון הוירטואלי מאפשר להשתמש ביותר זיכרון מאשר נפח הזיכרון הפיזי המותקן במחשב - אם ייווצר מצב שבו לא נותר זיכרון פנוי עבור היישומים, ההתנהגות שלהם עלולה להיות לא יציבה - הם עלולים לקרוס או לייצר שגיאות, ולכן יש חשיבות לשימוש בזיכרון וירטואלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים