עבור לתוכן

התייעצות לתכנון הרשת במשרד, כ50 חיבורים (טלפונים, מחשבים וכו)

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני רוצה עזרה בלתכנן את הרשת במשרד שעליו אני אחראי, מדובר על משרד המתפרס על 2 קומות ומספר חדרים.

אני מעריך שבכל יום יתחברו כ30 - 50 מכשירים - מחשבים נייחים וניידים, טלפונים סלולרים, קצת טאבלטים ועוד

צרכי הרשת שלי

1. להתחבר לאינטרנט הפתוח
  2. להתחבר בצורה אלחוטית מכל מקום במתחם (עם WPA2)
  3. שהרשת תהיה יציבה ללא צורך בתחזוקה (ללא צורך בכל הזמן לאתחל מכשירי רשת שנתקעו)

מבחינת תקציב, כרגע אני מנסה לגבש מהו הוא יהיה, והוא צריך להיות כמה שיותר זול.

דברים שאני לא צריך (או יותר נכון לא רוצה להשקיע עליהם כסף)

1. העברת קבצים בין המחשבים בצורה מהירה ויעילה
  2. VPN
  3. איזה Firewall משוכלל
  4. Radius
  5. רשת אלחוטית נוספת לאורחים

התוכנית שלי היא כזאת

1. חיבור לתשתית הקווית בעזרת מודם מספקית השירות
  2. נתב ראשי ויחיד
  3. switch מרכזי שמחובר לנתב, ויתחבר לנקודות גישה אלחוטיות (יש לי משהו שאני יחסית מרוצה ממנו)
  4. מספר נקודות גישה אלחוטיות

כמה שאלות

1. איזה נתב כדאי לי לקנות שיהיה כמה שיותר זול, אך יוכל לתמוך (מבחינת ניתוב) בכ50 מכשירים בצורה יציבה
  2. האם במקום נתב ראשי, כדאי לי להשתמש במחשב שישמש כנתב?

1. http://www.practicallynetworked.com/networking/convert_old_pc_to_new_router.htm

2. איזה נקודות גישה כדאי לי לקנות שיוכלו לתמוך בכ10~20 חיבורים אלחוטיים לכל נקודה בצורה יציבה

תודה על עזרה ועצות
פורסם

נתב סיסקו.

לא תמצא מכשירים עם יציבות כזאת בשוק הפרטי.

פורסם

כפי שנאמר רק סיסקו. תלוי במהירות שאתה צריך, אם קו של 40 מגה VDSL יספיק לך אז 1841 או 1941 ואפשר גם משומש, נדיר מאד שהדברים האלה מתקלקלים.

פורסם
  • מחבר

תודה, סיסקו נראים יקרים

מה לגבי נקודות גישה אלחוטיות, איזה מכשירים כדאי?

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי שאלה דומה, רק שהבעיה עם סיסקו היא שהם דורשים התקנה מקצועית.

יש פתרון לנושא?

פורסם

אתה לא יכול לדרוש יציבות ושלא תצטרך להתעסק עם איתחולים וכדומה ומצד שני לקנות ציוד ביתי פשוט שיעמוד בעומס ובצורה תקינה. אתה צריך סוויצ'ים. ואם נפילת רשת גורמת להפסד כספי שווה לבדוק גם stack ואתה צריך נתב שיהיה מספיק יציב. 

פורסם

תקנה ציוד יד 2 במקומות כמו  אולטרייד. לגביי התקנה תקח מישהו למספר שעות שיגדיר לך את הרשת . שווה להשקיע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים