עבור לתוכן

מחשב לא עובר DMI POOL וגם לא נכנס לביוס, וידאו מצורף

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

נתחיל מההתחלה,

המחשב משמש כHTPC בתוך מארז מעץ שבניתי, המפרט הוא

Core2Quad Q8800

ga41m-es2l gygabyte

4GB ram

ה"תקלה" התחילה לאחר שהחלפתי לספק חדש שיש לו חיבור 6 פינים על מנת להחליף את הכרטיס הישן GT9500 ולהתקין GTX550TI.

לאחר החלפת הספק לANTEC NEO ECO 400C והתקנת הכ. מסך ה"חדש" ,בתהליך ההפעלה, המחשב עולה, עובר את הביוס, מזהה זכרונות ודיסק קשיח מתחיל את ה DMI Verification ו... מסך שחור והמסך עובר לסטנד ביי.

אם אני מנסה להכנס לביוס, זה מקבל את זה שלחצתי על DEL ושניה לפני שהוא נכנס לתפריט הביוס... מסך שחור והוא עובר לסטנד ביי.

החזרתי את הספק הקודם, ניסיתי 3 כרטיסי מסך שונים ,מסך אחר, הצלבתי זכרונות ושמתי אחרים, חיברתי את המסך ישירות ללוח אם עם כבל VGA ועדיין המסך נכבה אותו הדבר.

לאחר הוצאת הסוללה מהלוח אם הוא שואל לפי איזה פריסט ללכת ואם מתמהמהים בבחירה - המסך כבה וגם אם בוחרים - המסך כבה.

צילמתי את התהליך כדי שתראו על מה מדובר.

מעולם לא נתקלתי בתקלה שכזו אלא אם אכן מדובר במוות קליני של לוח האם.

מחפש עוד רעיונות לפני החלפת לוח אם(יש ממחשב תורם)...

פורסם

מחובר רמקול ללוח האם ? יש ממנו ביפים ?

אין רמקול ? אז תחבר אחד.

פורסם
  • מחבר

אחבר,

בנוסף, יש פעמים שהוא עושה ריסטרט אחרי שהמסך נכבה ויש פעמים שלא. רוב הפעמים לא.

פורסם

1. נסה להפעיל את מחשב ללוח כונן ה USB - פשוט תנתק אותו. באופן כללי, נתק כל התקן שמחובר למחשב (כולל מקלדת ועכבר) - המטרה היא לבדוק האם רכיב ציוד היקפי כלשהו גורם לבעיה.

2. זה כנראה לא הגורם, אבל בדוק את מצב בקר ה SATA בביוס - יכול להיות שהוא היה מוגדר כ IDE והוא השתנה ל AHCI, דבר המונע ממערכת ההפעלה לעלות.

3. אתה יכול לנסות לאפס את הביוס - אולי הגדרות אחרות השתבשו וזה הגורם לבעיה.

4. אני רואה שבלוח GA-G41M-ES2L יש כרטיס מסך מובנה. יכול להיות שהביוס מנסה להשתמש בו ולא בכרטיס המסך שהתקנת. בדוק את הגדרות הביוס בנושא.

5. בדוק האם המחשב עובד ללא כרטיס מסך נפרד אלא תוך שימוש בכרטיס המסך המובנה בלבד (כן, ראיתי שכתבת שניסית לחבר את מסך ישירות ללוח, אבל לא ברור האם זה נעשה במצב שבו היה כרטיס מסך מותקן או לא).

6. בדוק את תקינות הזיכרון עם תוכנה כמו +memtest86.

7. תסתכל על הטמפרטורות בביוס - אולי המעבד מתחמם וזה הגורם לבעיה (אני לא יודע איך האיוורור במארז העץ שבנית, אבל המעבד שלך הוא יחסית חזק ולכן הוא מתחמם יותר). אם לא ניתן לבדוק את הטמפרטורות בביוס (כי המחשב "נתקע" במצב הזה עוד לפני הכניסה לביוס) - פתח את המארז וכוון מאוורר ישירות על הלוח - אולי זה יעזור.

8. אם דבר לא עוזר, הוצא את הלוח מהמארז, הנח אותו על משטח מבודד וחבר אליו רק את הרכיבים הבסיסיים ביותר (מעבד, קירור למעבד, ספק כח ומודול זיכרון אחד, ובמקרה זה - תשתמש בכרטיס המסך המובנה בלוח). המטרה היא לראות האם המחשב עובד בצורה תקינה או לא. אם לא - יש בעיה באחד מהרכיבים הבסיסיים.

נערך על-ידי smalul

פורסם

לפי הבנתי אין לו אפשרות כניסה לביוס וכנובן שאין גם בוט.

גם בדיקת זכרון לא אפשרית כי אין בוט. אם הזכרון לא תקין הוא לא היה מגיע לשום תצוגה במסך.

בשלב הראשוני הזה רק רמקול והביפים הם הכלים לאנליזה ראשונית.

נחכה לרמקול וכשנגיע לגשר ננסה לעבור אותו.

פורסם
  • מחבר

חיברתי ספיקר,

ביפ אחד קטן ומסכן

Smalul:

אין לי גישה לביוס,קירור חדש הותקן אתמול על המעבד כי חששתי שאולי הוא מתחמם.

חיבור ישיר ללוח אם בוצע גם עם כרטיס וגם בלי כרטיס.

פורסם

ביט אחד קטן ומסכן מסמן שהפוסט עבר בהצלחה.!

נראה שיש לך בעיה עם כרטיס המסך - הגדרות בביוס או כרטיס תקול.

הוצא את כ המסך ונסה לעבוד רק עם המובנה שעל הלוח אם.

פורסם
  • מחבר

כבל VGA מהלוח אם, סטיק אחד ואחר כך אחר בלי HD עם HD ביפ אחד אותה תקלה.

נשאר לנסות להפעיל את הלוח אם "באוויר".

פורסם
  • מחבר

[ATTACH=CONFIG]9769[/ATTACH]

גם לא עזר...

יש לי לוח אסוס P5KPL CM אמור להתאים למעבד ולזכרונות נכון?

[ATTACH=CONFIG]9770[/ATTACH]

נערך על-ידי ishayw

פורסם
ביט אחד קטן ומסכן מסמן שהפוסט עבר בהצלחה.!

נראה שיש לך בעיה עם כרטיס המסך - הגדרות בביוס או כרטיס תקול.

הוצא את כ המסך ונסה לעבוד רק עם המובנה שעל הלוח אם.

פורסם
  • מחבר

מעניין מה הגורם לתקלה כי לפני שהחלפתי ספק המחשב דיי עבד...

המזל שיש לוח אם ספייר

פורסם

הלוח P5KPL-CM של Asus אכן עובד עם זיכרון DDR2 והוא מסוגל לעבוד עם המעבד Q8300 החל מגירסת ביוס 0515. נסה להחליף בין הלוחות וכך תוכל לדעת בוודאות האם הבעיה היא בלוח של Gigabyte או ברכיב אחר.

פורסם
  • מחבר

עם הלוח של אסוס הכל עובד.

כנראה משהו נדפק בלוח של gygabyte

תודה חברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים