פורסם 2015 באוקטובר 1110 שנים היום הגיע אלי טכנאי בזק לצורך חיבור תשתית לדירה (לצורך נקודת אינטרנט) אחרי שיפוץ, אך הוא סרב להתקין נקודה משום שאין כבל שמתחבר לתוך הבית (כנראה בשיפוץ קרעו אותו והוא נשאר מחוץ לבית).ולשאלה: מה הדרך הנכונה להאריך את הכבל הזה לתוך הבית? והאם כל הכבלים רלוונטיים? או רק 2 מהם?תודה לעונים.
פורסם 2015 באוקטובר 1110 שנים למיטב הבנתי, בזק מחויבים להביא קו טלפון עובד עד לחיבור הראשון שנמצא בשטח הפרטי שלך, וזאת מהסיבה הפשוטה שאתה לא יכול לחבר כבל משלך עד לקופסה שלהם (אתה בכלל לא מורשה לגעת בה) : אם זה לא היה כך, היה יוצא שקיים קטע של הכבל שאף אחד מכם לא יכול לטפל בו אם קורה לו משהוא.... (וגם לא היה ברור מי אחראי להתקין אותו שם מהתחלה)אם המקום בו החיבור חייב להיות נמצא מחוץ לשטח הפרטי שלך, תביא את בזק ושיעשו עבודה כמו שצריךאם הוא נמצא בשטח הפרטי שלך : - יש את קצה הכבל שמגיע מבזק, או שהוא נאבד איפה שהוא באדמה ? - יש את המשך הכבל שממשיך לבית ? - יש בבית תשתית פנימית של בזק (בין החדרים וכו') ? יש לך שמץ איפה הקופסה הראשונה בבית אליה הקו מגיע או לאן יש יציאות ממנה ?
פורסם 2015 באוקטובר 1110 שנים מחבר הקופסה אותרה בחדר המדרגות, כאשר הכבל קרוע קצת לפני הכניסה לבית.הטכנאי טוען שאין לו רשות לנגוע בזה, ושאני אדאג להכניס את הכבל לבית (אם צריך אפי ע"י חשמלאי!) והוא ימשיך משם.קצת התאכזבתי לחכות שבועיים וחצי ובסוף לקבל תשובה כזו.ואין בבית שום תשתית של בזק, כאמור בשיפוץ העיפו הכל.
פורסם 2015 באוקטובר 1110 שנים אם זהו כבל ראשי של יותר מדירה אחת, הכבל שייך לבזק (ולא מובן לי איך עד עכשו אף אחד מהאחרים לא התלונן שאין קו ? אף אחד בבניין לא משתמש בתשתית של בזק ?)אבל מרגע שחיברת את הכבל שם, בזק יוכלו לטעון שהם אחראים עכשו רק עד החיבור החדש שעשית לא כולל אותו.... כלומר קטע הכבל ממקום הקריעה עד לתוך הקופסה בבית מפסיק להיות שייך לבזק והופך להיות שייך לך (מבחינתי זה לא מפריע, בסך הכול קטע של כבל לכאן או לשם)אז לבחירתך :1. תאמר תודה שהרחיבו את תחום השליטה שלך, קח ותחבר את הכבל מחדש, בקופסת חשמל אפורה אטומה אם מהדקי שורה (כ 50 ש"ח בחומרים מחנות חומרי הבניין הקרובה)2. תביא את בזק ושהם יתקנו, בטענה שלפני שהכבל הזה נקרע הוא היה שייך להם ולהם בלבד, ולא מובן איך נזק לכבל פתאום מעביר חלק ממנו להיות שייך לך במקום להם
פורסם 2015 באוקטובר 1210 שנים בזק אחראים לקו עד לקופסא שלהם.הלקוח צריך להעביר כבל מהקופסא של בזק לתוך הבית, רק אז בזק יחברו את הכבל לקופסא שלהם.גם חברת חשמל אחראית עד למונה החשמל, מה שאחרי המונה זה באחריות הדייר וגם שם כשרוצים להחליף את כבל ההזנה מהמונה לבית, החשמלאי מכין את התשתית ומניח את הכבל ליד הארון של חברת חשמל והם מחברים את הכבל לתוך הארון.
פורסם 2015 באוקטובר 1210 שנים לא תמיד מעשילדוגמה : אתה גר בבית פרטי, יש צינור תת קרקעי שעובר מארון התקשורת בצד השני של הכביש אל תוך הבית שלך - לקופסת חיבורים שנמצאת בצד הפנימי של הבית. כל זה הותקן בזמן שבנו את המקום (כשהוצב ארון התקשורת ונבנו הבתים)מאוחר יותר הכבל נפגע איכשהוא, נניח אפילו בשטח הפרטי שלך - מתחת ל drive way או באדמה של הגינההאם במצב זה _עליך_ למשוך כבל חדש מארון התקשורת ? אתה לא יכול לעשות זאת. נניח שאתה דוחף שתאלבנד לתוך הצינור מהגינה שלך לכיוון הארון, איך בדיוק תקשור שם את הכבל החדש לשתאלבנד או תראה שהשתאלבנד יצא אם אתה לא יכול לפתוח את הארון ? או שעליך לחצוב תעלה חדשה בכביש ולהכין כבל חדש שיוצא לייד הארון ? נערך 2015 באוקטובר 1210 שנים על-ידי 11010010110
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.