עבור לתוכן

לוח אם חזק איכותי ובעל יכולת עבודה תחת חום

Featured Replies

פורסם

כמו בכל שנתיים אני מחליף את המחשב הנייח שלי הגדול

בדרך כלל אני קונה לוחות אם מהיצרן הבלתי מנוצח ג'יגה בייט

אני ממקם את המחשב שלי במקלט ושם הקירות בנויים מבטון מזויין למרות שיש מזגן לפעמים החום הוא אדיר וגם

מזגן לא כזה תמיד עוזר

אני יודע שיש פתרונות קירור שונים ומגוונים אבל קודם כל חשוב לי לבחור לוח אם איכותי שיכול לעמוד בחום מסיבי של חדר אטום ולא נושם

מדובר בחדר שהוא למעשה חדר עבודה שחם בו ברמות

כמו כן אני משתמש במחשב לשרטוטים ולתחום ההנדסה

אודה לעזרתכם

פורסם

סדרת ה- SABERTOOTH של אסוס מיועדת בשבילך :xyxthumbs:.

פורסם

כמה חם שם ? ייתכן שהטמפרטורות יהיו גבוהות מידי בשביל כל מחשב.... תחשוב שאם מחשב בחדר אם טמפ' אוויר 20C מתחמם ל 30C טמפ' פנימית במארז, 60C מעבד ו 80C כ מסך. אם הסביבה בחדר חמה יותר ב 20C, כל הטמפ' יעלו ב 20C בהתאמה על אותו קירור. כ מסך לא הולך להחזיק מעמד לאורך זמן ב 100C...

שיפור הקירור יכול להקטין את המרחק בטמפ' בו רכיבי המחשב מתחממים מעל לטמפ' הסביבה, אבל המחרחק הזה תמיד היהי קיים ותמיד יהיה חיובי

אם עדיין קיים מרווח טמפרטורות שבו מחשב יכול להתקיים :

בחר לוח שמיועד להחזקת מעבדים כבדים באוברקלוק, ושים בו מעבד חלש יותר במהירות סטוק - כך תקבל מקדם ביטחון על ממיר המתח של הלוח

בחר קירור מעבד גדול מאוד בשביל המעבד (למשל קירור 130W..200W על מעבד 65W)

בחר מארז שיש לו קירור פתוח (זרימת אוויר גבוהה), שים בו מאווררים בעוצמה גבוהה במקום המאווררים השקטים הסטנדרטיים

אם יש כ מסך, שקול לקחת כ מסך חלש יחסית ולשים לו קירור aftermarket שמיועד לכ מסך חזקים ממנו בהרבה/באוברקלוק

תוסיף מקדם ביטחון גדול יותר על ספק הכוח, נניח 1.8x..2x במקום 1.4x הרגיל

האם לאחר כל אלה מתקבל מחשב חזק מספיק למטרות אליהן הוא מיועד, או מחשב שקט ? זה כבר לא בטוח, אבל אם הסביבה חמה מידי זה סוג ההתפשרות....

קיימת אפשרות להוציא את המחשב אל מחוץ לחדר הזה ? (ולחבר בכבלים מאריכים למסך וכו') - זה יהיה פתרון מעולה כי הוא יקטין גם את רמת החום בחדר (החום שאתה נמצא בו כשאתה על המחשב)

והאם זה חדר שיש לו גג עליון שטוח ? אם כן, מתח רשת צל מוגבהת מעל הגג - זה נותן הבדל ענקי

פורסם

כרטיס המסך שלו לא יהיה ב-100C. חומרה מודרנית פשוט מחלישה את עצמה בהתאם לטמפרטורה.

פורסם

1. ואם כן - יש טעם לקנות כ מסך חזק כשידוע שהוא יהיה כל הזמן במצב של throttle ?

2. גם הטמפ' של ממיר המתח על הכ מסך גבוהה יותר בהתאם, אבל ה throttle בדרך כלל נשלט על ידיי הטמפ' של ה GPU בלבד. יכול לקרות מצב בו ממירי המתח של כ מסך שמיועד לעבוד בטמפ' סביבה של 30C (בתוך מארז בחדר 20C) לא יתמודדו אם סביבה של 50C

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים