עבור לתוכן

במארז GX500 יש כפתורים לשליטה על מהירות המאווררים מתי להשתמש בפונקציה הזאת?

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש עם המארז הזה והוא מגיע עם 2 כפתורים שכל אחד שולט על מאוורר, ויש להם 3 אופציות חלש מכובה או חזק,

מה מומלץ לעשות?

1)אין אפשרות לתת למחשב להחליט מתי להגביר או להחליש את עוצמת המאווררים?

2) זה בסדר להשאיר את זה תמיד על חלש(המחשב דולק 24\7)?

פורסם

יש בקרים (ברוב הבקרים לא) שהבקר מחליט, יש בקרים (לא נפוצים), שמתחברים ללוח אם וניתן לשלוט עליהם עם תוכנה, ניתן לחבר מאווררים ללוח אם ולשלוט עליהם דרך תוכנה או ביוס (משתנה בהתאם לכמות פינים וללוח).

בגדול בזמן מאמץ עדיף להפעיל מהירות גבוהה כדי להחליף את האוויר במארז יותר מהר ולעזור לקירור, בפועל הטמפ' זה מה שקובע, אם היא תקינה ברכיבים, רצוי לבדוק את כולם כולל דיסקים לוח וכו' אין בעיה שהמהירות תהיה איטית, אישית לר אוהב בכלל בלי מאווררים. יש גם את הצד האנושי שהוא סביר, אני נותן עדיפות לשקט ומצידי שהמחשב יחזיק חצי שנה, מקרה קיצון לצורך העניין, או אני מעדיף טמפ' קצת יותר גבוהות ברכיבים ושיהיה שקט כי זה מפריע לי לישון וחברה שלי תזרוק עלי כפכף....

במעבד רצוי מהירות סיבוב לפי טמפ'.

תבדוק גם כמה ההבדלים במהירות סיבוב משפיעים בכלל.

נערך על-ידי none77

פורסם

מהירות לפי טמפ' יכולה להיות בעיתית בגופי קירור שהם גבוליים בשביל המעבד, בדיוק מהסיבה הזאת : כשהמעבד מתחמם הקירור לא ממש מתמודד איתו על מהירות נמוכה ומעלה למקס', ואז מתחיל לעלות ולרדת בהתאם לשינויי המאמץ של המעבד... הצליל של מאוורר עולה ויורד יכול להציק הרבה יותר מ "הקול של חדר השרתים".....

פורסם
  • מחבר

תודה אבל נראה לי לא הבנתם אותי

אני יודע מה מאורר ומה המטרה שלהם, שאלתי ספציפית על המארז הזה יש לו כפתורים ששולטים במהירות המאוורר, מה הכי מומלץ לעשות עם זה? להשאיר תמיד על נמוך?

פורסם

בחירה שלך

אם אתה רוצה שליטה ידנית, בדיוק בשביל זה יש את הבקר - שתוכל לשים על מינימום כשאין מאמץ, או להעלות את המהירות אם אתה משחק או רואה שהטמפרטורות גבוהות, או לכבות לגמרי אם אתה רוצה שקט מוחלט (לזמן מה, לפני שהמחשב מספיק להתחמם.. מאווררים כבויים לחלוטין לא יספיקו בהרבה מחשבים שהמפרט שלהם לא מינימלי)

אם אתה רוצה שליטה אוטומטית, בדרך כלל אתה יכול לנתק את המאווררים מהבקר ולחבר אותו ליציאות של הלוחאתה יכול גם לחבר חלק מהמאווררים לבקר וחלק ללוח

פורסם

אתה לא הבנת מה רשמתי לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים