עבור לתוכן

האם יש דרך לדעת כמה שדרוג זכרון מ-8GB ל-16GB ישפיע על הביצועים של המחשב?

Featured Replies

פורסם

יש לי כיום 8GB ואני שוקל לשדרג ל-16GB. השאלה היא האם תהיה בכך תועלת של ממש. לכאורה דפוס השימוש שלי במחשב דורש הרבה זכרון, אבל בפועל הוא עובד די מהר לטעמי.

קצת יותר פרטים לגבי הצרכים. אני משתמש בשני דפדפנים בו זמנית (לא חשוב כרגע למה), כשבכל אחד מהם פתוחים בו זמנית עשרות טאבים ולעיתים יותר ממאה טאבים. אני משתמש בתוכנות גרפיות כמו PaintShop Pro X7 ו- DxO Optics Pro 10. אני משחק במשחקי מחשב, אבל רובם לא מאוד דורשניים (עקרונית לא קונה משחקי AAA לפני שהמחיר שלהם יורד מתחת ל-10 דולר, כלומר לפחות בני שנתיים~שלוש). לא משתמש כמעט במכונות ווירטואליות, אבל כן מתכוון להשתמש בהן לעיתים יותר קרובות.

לוח האם שלי הוא ASRock Z87 Extreme4, המעבד הוא i7-4770K וכרטיס המסך הוא HD7850 2GB. דיסק המערכת הוא SSD 256GB, ושאר הדיסקים הם בעיקר ‎5400 RPM, עם אחד או שניים ‎7200 RPM. הכל בסה"כ עובד סבבה, אבל לפעמים אני צריך לאתחל את הדפדפנים כי הם מתחילים לעבוד לאט. אני מניח שזה לא מפתיע.

כדאי לי לשדרג ל-16GB?

נערך על-ידי Mandheling

פורסם

תבדוק בכמה זכרון אתה משתמש לאורך זמן, רצוי עם לוג למשל בתוכנה msi after burner, אם אתה מנצל עד נגיד 7-7.5 GB השדרוג לא יתן לך כלום, ברגע שמתחילים להגיע לניצול מלא כדאי לשדרג, כל הנתונים שרשמת על המעבד וכו' חסרי משמעות.

פורסם

בדומה למה ש none77 כתב - תסתכל במנהל המשימות, מנטר המשאבים או תוכנה אחרת ותראה האם אתה מגיע למצב שבו הזיכרון הפיזי הפנוי מגיע ל-0. אם כן - אתה צריך עוד זיכרון, כי זה אומר שחלק מהזיכרון שלא בשימוש באותו רגע נכתב לקובץ ה swap או ה page, כלומר נשמר בדיסק הקשיח, וזה מאט את ביצועי המחשב (ברגע שתצטרך את הזיכרון הזה, מערכת ההפעלה תצטרך לקרוא אותו מהדיסק הקשיח האיטי בכדי להעבירו לזיכרון, וכמובן "בלוק" זיכרון אחר יצטרך לרדת מהזיכרון הפיזי לקובץ ה swap/page).

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם. נראה בינתיים שאין בעיה (אני עם פחות מ-7GB תפוסים), אבל אני אמשיך לעקוב אחרי זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים