עבור לתוכן

יש טעם לפרמט את הקשיח הנוסף בזמן שהמערכת יושבת על SSD ?

Featured Replies

פורסם

כוחו של הרגל - עד היום הייתי מפרמט כל תקופה את כל הקשיח כולו על מנת לשמור על ביצועים מיטביים.

כיום התווסף למערך כונן SSD שעליו מתיישבת מערכת ההפעלה כך שהקשיח משמש לאחסון מדיה בלבד.

רגע לפני המהלך הטקסי של פרמוט המחשב כולו עד הזכר האחרון,

נשמע לי שפרמוט הקשיח הוא מיותר בהחלט אם וכאשר פרמוט ה SSD בלבד יניב לי את המצב האופטימלי שאני מחפש.

האם אני צודק ? אפשר לפסוח על הקשיח מבלי לאבד 'נקודות' ?

*רק מציין שתקף אותי ווירוס אידיוטי לא מזמן שהיה מציק ועלה עם המערכת,

מחקתי לו את הקבצים מהיסוד ובכל זאת הוא שיקם עצמו אך יום בהיר לאחר המהלך הוא פשוט הפסיק את הליכי השיקום.

בדיוק מסיבות כאלה אני מפרמט את הכל מהכל בכל תקופה. אך בכל זאת, האם יש טעם ??

פורסם

דווקא במקרה של וירוס אולי כדאי באמת לפרמט - כדי שבמקרה לא תפעיל אותו מחדש באחד הקבצים שנמצאים על הדיסק המכני

פורסם

לפרמט כונן דאטה כי אולי יש עליו וירוס? נשמע לי חסר הגיון. איפה תשים את הדאטה בזמן שאתה מפרמט? איך תוודא שהוירוס לא עובר עם מה שאתה מגבה?

לדעתי פרמט את הSSD, תתקין מערכת חדשה ונקיה, תעשה Ghost או גיבוי מלא למערכת מיד אחרי שסיימת להתקין דרייברים ועדכונים ואז חבר את הדיסק המכני ותריץ עליו אנטי-וירוס כלשהו.

פורסם
  • מחבר

זהו שלא הגדלתי מספיק ראש, העתקתי את הקבצים הרלוונטיים לדיסק חיצוני ישירות דרך המחשב

מה שהופך את כל המהלך הזה לקצת מטופש, אם כי אני דווקא נוטה להאמין שהווירוס הצולע שהיה לי הוא לא מי יודע מה ויראלי.

בקיצור כרגע הכל מגובה על הכונן חיצוני, יש טעם או לא ?

אני נוטה להבין שלא כלכך :P

פורסם

אין טעם.

וגם לה היה טעם בעבר. מפרמט רק אם יש בעיה.

הפעם האחרונה שפירמטתי היתה בהתקנת ה XP כשרק יצא בשנת 2001 .

והגעתי עד 10 בלי לפרמט ובלי שום פגיעה בביצועים.

פורסם

לא צריך לפרמט.

רק לעשות DEFRAG פעם ב.

פורסם

עזוב אותך מפרמוטים. אם אתה צריך, יש תוכנות אנטיוירוס בתשלום שנותנות לך חודש ראשון חינם - תתקין אחת כזו, סרוק לעומק ותסיר לאחר מכן.

פורסם

בצע איחוי לhdd, תתקין eset 32 smart אם אין, הוא שווה רכישת רישיון.

פרמוט קשיח מיותר. אפשר לבצע כתיבה על הבלוקים הריקים כדי לדרוס קבצים ישנים, CCleaner מבצעת את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים