עבור לתוכן

לגלוש אלחוטית מנייד

Featured Replies

פורסם

רכשתי לא מזמן נייד עם סנטרינו (מן הסתם כרטיס רשת 802B הוא בילד אין במחשבים האלה). עכשיו יש לי מחשב שולחני בבית שמחובר ל-ADSL והייתי רוצה לגלוש אלחוטית עם הנייד. הדבר הראשון שחשבתי עליו הוא כמובן לקנות נתב אלחוטי ואז לחבר אותו לשולחני ולגלוש אלחוטית עם הנייד. אבל בעצם כשאני חושב על זה למה צריך נתב בכלל? הרי אם אני אתקין במחשב השולחני כרטיס רשת אלחוטי אז הוא בעצמו יהיה מרושת עם הנייד וגם כך אוכל לגלוש לא? זה נראה לי פיתרון זול בהרבה. אז מכיוון שרק עכשיו אני נכנס לקטע של רשתות אז אני לא בטוח במה שאני אומר או מה היתרון לכל שיטה. ברור לי שאם אתקין כרטיס רשת אלחוטי אז זה בעצם כאילו שאני גולש בשולחני דרך הנייד-- אבל מה רע בזה? אז אני פונה אליכם לעזרה

:)

תודה

פורסם

אם אתה קונה נתב אלחוטי, מנגנון הניתוב ישב על הנתב, והוא ישדר את המידע באופן אלחוטי לשני מחשבים. התלות תהייה רק בנתב האלחוטי ולא באחד המחשבים.

אם אתה רק מוסיף כרטיס רשת אלחוטי, המחשב השולחני יהיה הנתב, והוא ישדר את המידע באופן אלחוטי למחשב הנייד. במקרה כזה, בגלל שהמחשב הראשון הוא הנתב, תהייה תלות בו. אם הוא לא דולק ומחובר לאינטרנט, המחשב הנייד לא יוכל לגלוש. שים לב שבמצב כזה, הרשת שלך תהייה פחות מאובטחת, כי יש הצפנות שניתן לעשות רק עם Access Point (לצורך העניין, הנתב האלחוטי). אם אני זוכר נכון, לא תוכל גם להוסיף מחשבים נוספים באלחוטיות לרשת כזאת. עם נתב אלחוטי תוכל להוסיף עוד הרבה יותר מחשבים. מה שכן, רשת של כרטיס לכרטיס היא ללא ספק זולה יותר מרשת של כרטיס ל-Access Point.

פורסם
  • מחבר

מעניין מאוד-- תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

כאן מתעוררת אצלי שאלה נוספת: האם כל כרטיס רשת כזה יכול להתחבר למודם כרגיל-- זאת אומרת כמו שמתחבר הכרטיס הלא אלחוטי הפשוט שיש לי עכשיו? הרי אני צריך לחבר את הכרטיס למודם אם אין לי נתב אלחוטי-- הרי התקשורת עם המודם צריכה להיעשות ע"י חיבור רגיל ולא אלחוטי. אני מעונין לשים את כרטיס הרשת החדש האלחוטי במקום הכרטיס הרגיל שיש לי כרגע.

הולך או לא?

תודה

::)

פורסם

מה שכן, רשת של כרטיס לכרטיס היא ללא ספק זולה יותר מרשת של כרטיס ל-Access Point.

מעניין. לא ידעתי ש- 802.11 תומך ב- p2p.

The more you know ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים