עבור לתוכן

המחשב שלי מחשמל לפעמים, איש האחזקה קבע שהארקה בדירה תקינה

Featured Replies

פורסם

בתקופה האחרונה היו לי מספר מקרים שמארז המחשב שבדירה שלי (השייכת לחברה כלשהי שמספקת דיור בקהילה לבעלי צרכים מיוחדים) חישמל. היום הגיע איש אחזקה לבדוק את ההארקה בדירה. הוא חיבר טסטר לכל החורים של אחד מהשקעים הפנויים שבמפצל 3 השקעים שלי שאליו מחוברים מכשיר האל פסק שלי וכן הרב שקע שאליו מחובר הציוד ההיקפי, ונורית הניאון לא נדלקה בעת חיבור הטסטר לחור של הארקה. לאחר מספר בדיקות, הוא חיבר את הטסטר לחור הימני של השקע שאליו מחובר המפצל (השקע הוא של "דיג", ואינני יודע האם החור הימני הוא פאזה או אפס, שכן אין סימונים ליד כל פין) ואז היה ניצוץ בפין של השקע והמפסק הראשי בדירה קפץ. איש האחזקה קבע שההארקה תקינה מתוך טענה שאחרת המפסק הראשי לא היה קופץ.

אז מה יכול לגרום למחשב שלי לחשמל? האם הייתה פה התרשלות בבדיקה? האם יש בעיית הארקה בספק הכוח של המחשב שלי?

פורסם

תנסה ספק כח אחר , לא עוזר תזמין חשמלאי לא מומלץ איזה DIY בנושא הזה .

פורסם

זה שהשקע מוארק לא מוכיח שהציוד מוארק.

יש אביזרים (חלק מהניידים והמסכים למשל) שאין להם בכלל הארקה.

זה בוודאי לא מוכיח שכבלי המתח תקינים או שהשקעים תקינים לחלוטין. המגעים בבשקעים

הם 2 עלי כותרת שנוטים להתרחב וחיטוט עם טסטר בחור לא מגלה את זה. הוא יגע במגעים גם אם הם פתוחים.

מה שאתה מרגיש זה לא ממש חשמל של 220 וולט. זה מתח שיורי נמוך מאד שרק מטריד

שנובע מכל מיני מסננים שקימים לפעמים בציוד.

תסובב שקעים עם שני פינים ב 180 מעלות ותחליף בין השקעים של הציודים ותבדוק אם מי/מה מפסיק את זה.

(התקן הישראלי אומר שהפאזה תמיד בחור הימנ בשקע, אבל במתיאות זה לא תמיד ככה)

נערך על-ידי Ivan

פורסם

האדמה יכולה להיות מנותקת בכל נקודה בדרך. בשביל שהמחשב יחשמל גם הוא וגם המסך חייבים להיות ללא אדמה תקינה (אחרת אם ל 1 מהם יש אדמה, הזרם מהשני יגיע אליה דרך כבל ה video והוא לא יחשמל)

כלומר, אם לשתיהם יש תקע 3 פינים - או ש 2 הכבלים לא תקינים בו זמנית (מה הסיכוי ?), או שהבעיה נמצאת במקום ראשי יותר

אמרת שיש לך UPS - אני מנחש שהמחשב והמסך מחוברים אליו, אם כן, הכבל בין ה UPS והשקע בקיר הוא החיבור היחיד לאדמה של שניהם - בדוק את הכבל הזה למשל

בכל מקרה פשוט תעבור אם טסטר על מארזי המחשב, המסך (החלקים המתכתיים בחיבור ה VGA או DVI), או החור התחתון בשקע בקיר עצמו - המקום שלפניו הטסטר לא נדלק ואחריו הוא כן, הוא מקום האדמה המנותקת......

האם כבל חשמל כלשהוא (למשל הכבל שמחבר את ה UPS לשקע בקיר) נראה דק במיוחד, יש לו גמישות "משונה", אין נתונים מודפסים בעלי משמעות לאורך הכבל, או שהוא גנרי ולא מחברה איכותית כמו R-Wolf, Longwell, Volex... ? אם כן יכול להיות שהוא 1 מהכבלים המסוכנים ללא שם שהגיעו לארץ ביחד אם ספקים גנריים, והופצו דרך חנויות מחשבים. אם תעלה תמונה של התקעים אנסה לזהות.....

בשקעים תמיד הפאזה אמורה להיות מימין, ניוטראל משמאל, אדמה למטה. היפוך בין פאזה וניוטראל הוא לא תקני אבל אין לו כל השפעה מסוכנת, אם בשקע כלשהוא הטסטר נדלק בחור השמאלי ולא בימני, זאת לא בעיה חמורה

איש האחזקה ככל הנראה הכניס את הטסטר נטוי כך שהוא נגע בחיבורים של הפאזה והאדמה בשקע בו זמנית. אם היה ניצוץ גדול והחשמל קפץ סביר להניח שאיש האחזקה צודק והאדמה מחוברת

אבל יתכנו מקרים חריגים שבהם למרות זאת היא לא. לדוגמה אם הזרם עבר לאדמה ממקור חיצוני - כמו תשתית של הוט שמחוברת לאדמה של מערכת החשמל, יהיה ניצוץ גדול כי ניתן להזרים זרם לא קטן מהפאזה לכבל של הוט ולהקפיץ את החשמל, אבל יתר הזמן יתכן שבכלל הזרם של החישמול מגיע דרך הוט ולא דרך הפאזה שלך.....

פורסם

יותר הגיוני שאיש האחזקה הפיל את מפסק הפחת בבדיקות שלו כשבדק הארקה.

פורסם

איש האחזקה הכניס את הטסטר לשקע והתרחש "פוף", ככל הנראה הוא נגע איתו ב 2 מוליכים של השקע בו זמנית - הכניס אותו עקום לחור של הפאזה ופגע באדמה, או הכניס אותו כל כך בכל הכוח שהוא עבר לכל האורך דרך הפאזה בשקע ופצע חוט שהיה מקופל בקופסה מאחורי השקע....

יש את הטסטרים בלי שרוול ההגנה על החלק המתכתי של המברג (או אנשי אחזקה בהירי מחשבה שמורידים אותו כי הוא "מפריע".....). הקטע הטוב ביותר שראיתי עד עכשו היה כשהכניסו אחד כזה לשקע מוגן מכאנית (השקעים אם המכסה המתכתי העגול שיש במקלטים) - הטסטר עבר לכל האורך דרך הפאזה בשקע ונתקע בדופן האחורית של הקופסה שיצוקה לתוך הקיר, שבשקעים האלה עשויה ממתכת ומחוברת בג'אמפר לאדמה....

פורסם

whatever

פאזה לאדמה מקפיצה את מפסק הפחת תמיד, ולרוב גם את המפסק הראשי

פורסם

לפני מספר שנים הייתה לי בעיה דומה - כשהייתי נוגע במארז הרגשתי זרם. כאשר נגעתי עם מברג טסטר במארז הנורה שלו נדלקה, דבר שהעיד על כך שהמארז לא מוארק. בדקתי בעזרת רב-מודד את המתח בין כל זוג חורים בשקע החשמלי שאליו מחובר האל-פסק, והתוצאה הייתה תקינה (בין הפאזה ל-0 ובין הפאזה לאדמה היה מתח של 220V, ובין ה-0 לאדמה היה 0V), אבל כשבדקתי את המתחים ביציאה מהאל-פסק קיבלתי תוצאה שונה - בין ה-0 והאדמה היה מתח (לא של 220V אבל עדיין היה מתח). בסופו של דבר החלפתי את האל-פסק והבעיה נפתרה.

פורסם

יציאה "צפה" של UPS היא לא בהכרח סימן לתקלה - יש UPSים שבהם היא אכן צפה בצורה מתוכננת.... כלומר יהיה קיים 240V בין 2 הקטבים אבל רק מתחים "כלשהם" ביניהם לאדמה

פורסם

התשובה של 11010010110 לא רלוונטית לגבי מקרה שלי, פשוט כי זה היה לפני מספר שנים ומאז החלפתי את האל-פסק. אני רק אציין שהבעיה הזו הופיעה אצלי אחרי שנים של שימוש באל-פסק, כלומר המצב שבו היה מתח על האדמה לא היה קיים תמיד (אם אני זוכר נכון, אז כשבדקתי את המתחים בין הפאזה לאדמה היה מתח של בערך 180V במקום 220V/240V, מה שאומר שעל האדמה היה מתח של 40V או 60V).

בכל מקרה, המטרה של ההודעה שלי הייתה להראות שייתכן שהבעיה היא באל-פסק עצמו.

פורסם
  • מחבר
האדמה יכולה להיות מנותקת בכל נקודה בדרך. בשביל שהמחשב יחשמל גם הוא וגם המסך חייבים להיות ללא אדמה תקינה (אחרת אם ל 1 מהם יש אדמה, הזרם מהשני יגיע אליה דרך כבל ה video והוא לא יחשמל)

כלומר, אם לשתיהם יש תקע 3 פינים - או ש 2 הכבלים לא תקינים בו זמנית (מה הסיכוי ?), או שהבעיה נמצאת במקום ראשי יותר

אמרת שיש לך UPS - אני מנחש שהמחשב והמסך מחוברים אליו, אם כן, הכבל בין ה UPS והשקע בקיר הוא החיבור היחיד לאדמה של שניהם - בדוק את הכבל הזה למשל

בכל מקרה פשוט תעבור אם טסטר על מארזי המחשב, המסך (החלקים המתכתיים בחיבור ה VGA או DVI), או החור התחתון בשקע בקיר עצמו - המקום שלפניו הטסטר לא נדלק ואחריו הוא כן, הוא מקום האדמה המנותקת......

האם כבל חשמל כלשהוא (למשל הכבל שמחבר את ה UPS לשקע בקיר) נראה דק במיוחד, יש לו גמישות "משונה", אין נתונים מודפסים בעלי משמעות לאורך הכבל, או שהוא גנרי ולא מחברה איכותית כמו R-Wolf, Longwell, Volex... ? אם כן יכול להיות שהוא 1 מהכבלים המסוכנים ללא שם שהגיעו לארץ ביחד אם ספקים גנריים, והופצו דרך חנויות מחשבים. אם תעלה תמונה של התקעים אנסה לזהות.....

בשקעים תמיד הפאזה אמורה להיות מימין, ניוטראל משמאל, אדמה למטה. היפוך בין פאזה וניוטראל הוא לא תקני אבל אין לו כל השפעה מסוכנת, אם בשקע כלשהוא הטסטר נדלק בחור השמאלי ולא בימני, זאת לא בעיה חמורה

איש האחזקה ככל הנראה הכניס את הטסטר נטוי כך שהוא נגע בחיבורים של הפאזה והאדמה בשקע בו זמנית. אם היה ניצוץ גדול והחשמל קפץ סביר להניח שאיש האחזקה צודק והאדמה מחוברת

אבל יתכנו מקרים חריגים שבהם למרות זאת היא לא. לדוגמה אם הזרם עבר לאדמה ממקור חיצוני - כמו תשתית של הוט שמחוברת לאדמה של מערכת החשמל, יהיה ניצוץ גדול כי ניתן להזרים זרם לא קטן מהפאזה לכבל של הוט ולהקפיץ את החשמל, אבל יתר הזמן יתכן שבכלל הזרם של החישמול מגיע דרך הוט ולא דרך הפאזה שלך.....

הכבל שמחבר את האל פסק לשקע, הוא של Volex אפור עם פינים שטוחים. הכבלים שמחברים את המסך ואת המחשב לאל פסק, הגיעו יחד עם מכשיר האל פסק ואין להם גמישות משונה ועוביים זהה לזה של כבל ה-Volex.

פורסם

אם כך הכבלים כנראה תקינים. מה התוצאות אם אתה מבצע שוב בדיקות טסטר ?

פורסם
  • מחבר

אין לי טסטר.

פורסם

תקנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים