עבור לתוכן

משו מוזר עם המעבד ובעיה המחשב מגיע כל הזמן לBSOD

Featured Replies

פורסם

שלום, וסליחה על הפוסט הארוך.

מתחילת השבוע (לפחות ששמתי לב) התחילה בעיה אצלי במחשב שכל כמה זמן הוא היה מגיע לBSOD (מסך הכחול של מוות) בהתחלה זה היה כל כמה שעות בשלב מסוים פרמטתי את המחשב לווינדוס 7 מקורי ולאחר מכן עודכן לווינדוס 10, לאחר הפרמוט התופעה המשיכה ומאתמול בלילה המחשב התחיל לעשות את זה כל 5 עד 25 דקות מאז ההדלקה ולעתים (כשאני מפעיל תוכנה "כבדה" כמו פוטושופ) נכבה ישר בלי לעבור את הBSOD ולא נדלק כמה דקות או עד שאני מנתק מהחשמל ומחבר ולפעמים עדין צריך לחכות קצת.

חשבתי שזאת בעיה במעבד כי היתה לו בעיה בן בעבר שנפטרה על ידי החלפת קירור למעבד, לפני הפרמוט השתמשתי בתוכנות כדי לבדוק את המעבד (לא זוכר אילו תוכנות הן היו מותקנות אצלי הרבה זמן) והן לא הציגו את מהירות מעבד או מהירות לא הגיונית לאחר הפרמוט בדקתי שוב בtask manager של הווינדוס 10 והראה מספרים גבוהים כפי שתיראו בתמונה [ATTACH=CONFIG]9544[/ATTACH] והגיע למהירות גבוהה יותר של עד 8.12 כשבדרך כלל זה על 7.44 ניסיתי לעשות איפוס ביוס למרות שלו היה OC למחשב ניסיתי לפני הפרמוט להסתכל בביוס על מהירות המעבד וזה לא הציג אותה, עכשיו כשהסתכלתי הראה בין 4.2 ל4.5.

מפרט המחשב :

מעבד: i5 2500k

קירור: noctua nh-u14

לוח אם: gigsbyte z77x-ud5h-wb

זכרונות: kingstone hyper x ddr3 1888mhz

כרטיס מסך: AMD HD7950

הרד דיסק SSD: sandisk 250GB

הרד דיסק : WD GREEN 1TB

ספק: Tarmalrake 750W מודולרי לא זוכר את הדגם הספציפי

תודה רבה לכל העוזרים.

נערך על-ידי fenix5545

פורסם

התופעה שאתה מתאר מתאימה למצב של התחממות קיצונית של המעבד, דבר שיכול להיגרם מהמהרה שלו. אם המעבד שלך אכן פועל בתדרים "מטורפים" כאלו, אז משהו אכן לא תקין - מעבד Core i5-2500K עובד בתדר רגיל של 3.3GHz, ואני בספק אם תוכל להגיע איתו בקלות לתדר של 7GHz (שזה 212%), לתדר של 7.44GHz (שזה 225%) או לתדר של 8.12GHz (שזה 246% ביחס לתדר המקורי). אם המעבד אכן פועל בתדרים האלו אז אין פלא שהוא קורס כל כמה דקות.

אתה צריך לבדוק מה בדיוק מוגדר בביוס ומהו תדר המעבד בפועל. כמו כן אני ממליץ שתבדוק את תדר המעבד במערכת ההפעלה עם CPU-Z (יכול להיות שאתה משתמש בתוכנה של הלוח לביצוע המהרה שנטענת עם מערכת ההפעלה) וכן את טמפרטורת המעבד עם תוכנה כמו RealTemp (במיוחד תסתכל על הערך Distance to TJ Max). אם אתה לא בטוח לגבי מה שאתה רואה - תעלה תמונות לפורום.

פורסם
  • מחבר

איך שהוא זה התמתן ורץ רוב הזמן במהירות נורמאלית של 2.77-3.15 ולפעמים קופץ למהירות גבוהה והקריסות האלו לא קרו במהלך הלילה מבחינת טמפרטורות עשיתי מעקב עוד קודם הוא על 37 באופן כמעט קבוע וה

Distance to TJ Max על 61 , לא עשיתי OC למעבד ולא התקנתי את התוכנה של הלוח אם שעושה OC ואיפסתי את הביוס לפני כמה ימים כי חשדתי בזה שזה עלול להיגרם מזה.

מצרף קישור לתיקיית דרייב עם תמונות מבדיקת מאמץ בocct:

https://drive.google.com/folderview?id=0B-eYGgTV-MeTMEtXLUFIOXZRRVU&usp=sharing

נערך על-ידי fenix5545

פורסם

1. הייתי רוצה לראות תמונות מ CPU-Z של המעבד.

2. הייתי רוצה לראות תמונות של הגדרות הביוס הנוגעות לתדר המעבד.

3. "המהירות הנורמלית" של המעבד Core i5-2500K היא 3.3GHz, כאשר בתדר טורבו הוא אמור להגיע לתדר של 3.7GHz. במצב של מנוחה התדר שלו אמור לרדת ל 1600MHz (הטווח של המכפלה של המעבד הוא 16-33). העובדה שהתדר של המעבד של "משתולל" מעידה על בעיה במעבד עצמו, בלוח האם (כולל הגדרות ביוס) או במערכת ההפעלה (כולל דרייבר לא נכון למעבד, וירוס או תוכנה שמשנה את תדר המעבד אוטומטית).

4. שים לב שב OCCT תדר המעבד בפועל הוא 4.5GHz. אם זה אכן תדר המעבד האמיתי, בהחלט יכול להיות שמדובר בבעיית התחממות (התמונות מ OCCT מראות שבעומס הטמפרטורות של הליבות מגיעות לכ-90 מעלות).

5. באחת התמונות מ OCCT אפשר לראות שהמתח למעבד (ה VCORE) עולה מ 1.1V במנוחה לכ 1.52V במאמץ. זהו מתח דיי גבוה לדעתי וסביר להניח שהוא יכול לגרום נזק למעבד או/ו ללוח האם.

בגדול, התחושה שלי היא שהמעבד שלך מומהר בצורה קיצונית, דבר שמוביל להתחממות ולקריסות. היות ולדבריך איפסת את הביוס אך הבעיה לא נפתרה, אני מציע שתנסה לבדוק האם הבעיה היא במערכת ההפעלה - תנסה מערכת הפעלה live כלשהי (מערכת הפעלה שרצה מדיסק CD או מכונן USB ואינה דורשת התקנה כלשהי) ותבדוק בה את מצב המעבד במנוחה ובעומס. במידה והבעיה לא קיימת במערכת הפעלה כזו, אפשר להניח שהבעיה נובעת ממערכת ההפעלה שלך. אם הבעיה קיימת גם במערכת הפעלה כזו, אז מדובר בבעיה בלוח האם או/ו במעבד.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה, עשיתי שוב איפוס לביוס יש תמונה אחת מלפני האיפוס

תמונה של cpu-z[ATTACH=CONFIG]9548[/ATTACH]

תמונות של הביוס (אני מתנצל היתה לי אפשרות לצלם רק דרך הטלפון):

[ATTACH=CONFIG]9549[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]9550[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]9551[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]9552[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]9553[/ATTACH]

נערך על-ידי fenix5545

פורסם

למה להתנפל ישר על המעבד ?

תצלם את המסך הכחול שאולי יתן כיוון

ותעלה כמה דאמפים לפורום בקובץ זיפ.

נערך על-ידי Ivan

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי קודם נכון לעכשיו הבעיה עברה ואחרי האיפוס הנוסף לביוס ניראה כי גם העינין של התדרים נפתרה ברובה (רץ ב3.4GHZ במקום 3.3

בלי ששיניתי משו) במידה ויקרה שוב המסך הכחול אצלם אותו, הסקתי שזה המעבד עקב זה שהיתה לו בעיה בעבר שנפטרה על ידי החלפת קירור מהקירור סטוק וקירור הנוכחי.

5

נכון לשעה האחרונה המעבד לא מגזים במהירות והטמפ' באזור ה 37-40 במנוחה ובמאמץ 57-60, לפני כן מאתמול בערב (בלי שעשיתי משו) המחשב נשאר דולק בלי לקרוס אבל היה את העינין של התדרים וכו.

מצרף קישור לתיקיית דרייב עם התמונות החדשות מהבדיקה של OCCT שהפעם הצליחה:

https://drive.google.com/folderview?id=0B-eYGgTV-MeTalV3SGFLNU1NbEU&usp=sharing

אני רוצה לשים אצבע על הבעיה ולנסות לסדר אותה ואולי להחליף את המעבד או מה שלא גורם לזה אני לא רוצה להיסתכן בלעבד את העבודות שאני עושה על המחשב בין עם ללימודים או לעבודה.

פורסם

@fenix5545

1. ההגדרות בביוס נראות תקינות.

2. התמונה מ CPU-Z היא במצב מנוחה, שכן המעבד עובד בתדר המינימלי האפשרי - 1.6GHz. אני מעוניין לראות תמונה מ CPU-Z כאשר המעבד בעומס (למשל עם OCCT) ואז יהיה אפשר לדעת מה התדר האמיתי שלו.

3. מהיכן הגיע 2 התמונות האחרונות שמראות את תדר המעבד, תדר השעון הבסיסי ותדר הזיכרון?

עריכה:

4. בתמונות התוצאות של OCCT נראה שעכשו המתח למעבד הוא פחות מ 1.3V בעומס ותדר המעבד מגיע ל 3.7GHz, שזה נראה תקין. אני רוצה לציין שעבור המעבד Core i5-2500K תדר של 3.7GHz הוא תדר הטורבו המקסימלי כאשר יש עומס רק על ליבה אחת (קישור), וכאשר יש עומס על כל ארבעת הליבות, תדר הטורבו המקסימלי אמור להיות 3.4GHz. אם המעבד ישר "קופץ" לתדר של 3.7GHz כאשר יש עומס על כל רבעת הליבות, אז זה גם לא תקין (לפי ההגדרות בביוס הכל מוגדר אוטומטית, אז זה לא ממש אמור לקרות).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

התמונות האחרונות זה איך שאתה פותח את הביוס יש את זה בצד (ביוס 3D או שטות כזו רואים את הלוח אם ואפשר ללחוץ על מעבד\זכרונות וכו)

תומנה מcpu-z במאמץ:

[ATTACH=CONFIG]9554[/ATTACH]

פורסם

עכשו זה נראה תקין (במיוחד לאור נקודה 4, שהוספתי בעריכה להודעה הקודמת שלי).

שים לב למשהו מוזר - בתמונה הראשונה מ CPU-Z נראה כי המכפלה המקסימלית למעבד היא 59 ובתמונה השניה המכפלה המקסימלית היא רק 37. מכיוון שיש לך מעבד בעל מכפלה פתוחה אני לא חושב שהמכפלה המקסימלית צריכה להיות חסומה ב-37 (אני גם חושב שהמכפלה המקסימלית צריכה להיות 57 ולא 59, אבל אני לא מוצא מידע לגבי זה באתר של אינטל).

פורסם
  • מחבר

אני כבר התחלתי להיות מבולבל מכל העינין הזה אבל ניראה שכרגע עובד תקין אני אמשיח לעקוב אחרי זה במידה ויקרה שוב אנסה שוב לעשות איפוס וניקוי וכו ואראה מה התוצאה, מימה שניראה הבעיה ביא המעבד או הלוח אם?

פורסם

כבר כתבתי שלדעתי יכול להיות שהגורם לבעיה הוא לוח האם (אולי ההגדרות בביוס או אפילו תוכנת הביוס עצמה), המעבד או מערכת ההפעלה (כולל תוכנה שנטענת ומשנה את תדר המעבד, וירוס או בעיה אחרת). הייתי מציע לך לעדכן את הביוס למקרה שזו בעיה ידועה שתוקנה בגירסה חדשה יותר, אבל אם המחשב לא יהיה יציב מספיק, זה יכול להיגמר דיי רע, אז אני לא בטוח שזה רעיון טוב כרגע.

פורסם
  • מחבר

הלוח אם יחסית חדש בן3-4 שנים אם אני לא טועה וכמו שאמרתי עשיתי פרמוט והתקנתי ווינדוס 7 מקורי ומשם עידכנתי לווינדוס 10 אנסה לעשות עידכון ביוס במקרה הגרוע תרוץ לשדרג את המחשב ><

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים