עבור לתוכן

ארבעה חיבורי USB הפסיקו לעבוד

Featured Replies

פורסם

שלום, שלשום גיליתי במפתיע, שארבעה מחיבורי ה-USB האחוריים במחשב שלי פשוט הפסיקו לעבוד.

גיליתי את ה שמצלמת האינטרנט שלי לא עבדה, והייתי בטוח שהבעיה בה, אבל בחיבור לפורטים הקדמיים היא עבדה!

חקירה עמוקה יותר גילתה שמתוך 8 חיבורי USB אחוריים (ששה USB 3 ושניים USB 2) ארבעה חיבורי USB 3 לא עובדים.

We've got to go deeper!

אז מקריאה באתר של MSI (יצרנית לוח האם שלי, אגב, מדובר ב-BigBang MPOWER Z77) נראה שבאמת ארבעת הפורטים המתפקדים כנראה תחת הבקר של הצ'יפסט, והארבעה ה"מתים" (זצ"ל) תחת בקר של חברת "Renesas" שמעולם לא שמעתי עליה.

ב-Device Manager אין שום התראה, אני יודע שזו לא מערכת ההפעלה כי כבר עבדתי עם המצלמה תחת ווינדוס 10.

דרייבר לבקר הזה אין ממש, וניתן למצוא רק עד לווינדוס 7 64 (ניסיתי להתקין אותו, לא עזר)

אני אובד עצות, אני משתמש בהמון חיבורי USB!

פורסם

בלוח Z77 MPOWER של MSI אכן יש 8 חיבורי USB בפאנל האחורי, ואכן 4 מתוך 6 חיבורי ה USB 3.0 נובעים מהבקר Renesas uDP72020.

אם לא ניתן לראות את חיבורי ה USB האלו במנהל ההתקנים (כהתקנים תקינים או כסימני שאלה צהובים), אז זו לא בעיה של דרייבר וככל הנראה מדובר בבעיית חומרה. אני מציע שתוודא בביוס שבקר ה USB 3.0 מופעל (אולי מישהו כיבה אותו בטעות). אם זה לא עובד, הבעיה היא כנראה בלוח האם, וספציפית - בבקר הצד השלישי. אתה יכול לנסות גם מערכת הפעלה אחרת בכדי לשלול את האפשרות (הלא סבירה) שמדובר בבעיה במערכת ההפעלה.

אם אין לך אחריות על הלוח ואתה חייב עוד יציאות 3.0 USB, אז לדעתי האפשרויות הן:

א. להחליף את לוח האם. לא משתלם כלכלית.

ב. לקנות מפצל (hub) ל USB 3.0.

ג. לקנות כרטיס הרחבה שמספק חיבורי USB.

ד. במידה ולמארז אין חיבורי USB 3.0 קדמיים, אז ניתן לחבר את ה header בלוח האם המתאים ל bracket (קישור לדוגמא) ובכך להוסיף עוד 2 חיבורי USB 3.0.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

יש לי מקדימה שני חיבורי 3 ושני חיבורי 2

וגם הם בשימוש

לביוס אני לא מצליח לגשת, כנראה fast boot עובד

אנסה לכבות אותו

אני מתכוון במנהל ההתקנים אין שום סימן קריאה, דווקא תחת בקרי USB יש לא מעט דברים

פורסם

יש לך גישה ל cd של לינוקס ? תעלה ממנו את המחשב ותבדוק מה עובד. כמו כן פתח את הקונסול ותריץ את הפקודות lspci ו lsusb (מראות מה מחובר ב bus ה pci וה usb בהתאמה)

יש לך התקן USB כלשהוא שיש בו LED שנדלק כשהוא מקבל מתח, גם כשאין תקשורת ? (דברים כמו USB hub או צעצועי USB שונים) - הוא נדלק ? אם לא, הפורטים לא מקבלים מתח - כנראה עף פיוז בלוח כתוצאה ממשהוא שהיה מחובר ל USB וקיצר, ואפשר להחליף אותו בהלחמה קטנה. רק תנסה למצוא מה בדיוק קיצר בשביל שהסיפור לא יחזור על עצמו....

פורסם
יש לי מקדימה שני חיבורי 3 ושני חיבורי 2

וגם הם בשימוש

לביוס אני לא מצליח לגשת, כנראה fast boot עובד

אנסה לכבות אותו

אני מתכוון במנהל ההתקנים אין שום סימן קריאה, דווקא תחת בקרי USB יש לא מעט דברים

דרך חלונות אפשר לגשת לביוס אם הוא במצב fast boot. תחת startup and recovery אאל"ט

פורסם
  • מחבר
יש לך גישה ל cd של לינוקס ? תעלה ממנו את המחשב ותבדוק מה עובד. כמו כן פתח את הקונסול ותריץ את הפקודות lspci ו lsusb (מראות מה מחובר ב bus ה pci וה usb בהתאמה)

יש לך התקן USB כלשהוא שיש בו LED שנדלק כשהוא מקבל מתח, גם כשאין תקשורת ? (דברים כמו USB hub או צעצועי USB שונים) - הוא נדלק ? אם לא, הפורטים לא מקבלים מתח - כנראה עף פיוז בלוח כתוצאה ממשהוא שהיה מחובר ל USB וקיצר, ואפשר להחליף אותו בהלחמה קטנה. רק תנסה למצוא מה בדיוק קיצר בשביל שהסיפור לא יחזור על עצמו....

חיברתי את המטען של השעון שלי ולא מקבל חשמל.

שום דבר לא השתנה בחיבורים שם כבר הרבה זמן, מחוברים שם רק: שתי רכזות USB של מסכי DELL, המצלמה C920 ודיסק קשיח חיצוני

פורסם

ואתה בטוח שהוא לא מבצע "אימות" מול ה USB לפניי שהוא מתחיל להטעין ? (מה קורה אם אתה מחבר אותו ל USB שבו קווי ה D+ / D- מנותקים ?)

יש לך מולטימטר ?

פורסם

יש לוחות אם שיש בהם פיוזים ל USB . (הם לא מתוכננים להחלפה והם גם לא

נראים כפיוזים לעין רגילה.

תבדוק עם מד מתח שבשקעים שלא עובדים יש 5 וולט בין 2 הפינים הקיצוניים בשקעים שלא עובדים.

(יש 4 פינם בשקע בסך הכל.)

פורסם
  • מחבר

אין לי מולטימטר, אבל אני אחפש איזה מכשיר USB "טיפש" יש לי

בינתיים אייפון ודיסק און קי לא מגיבים בשום צורה

פורסם

הם אמורים להיות בכלל מסוג self resetting, אבל זה לא תמיד עובד.... בכל מקרה, לא מסובך מידי להזמין פיוז להחלפה ולהלחים אותו "קומה שניה" ישירות על גבי הפיוז הקיים

ובשביל לא לקצר את השקע בטעות אם ה probes של המולטימטר (ולשרוף פיוז שאחרת היה נשאר שלם....), הייתי ממליץ למדוד את המתח על הפיוז עצמו איפה שיש אליו גישה קלה (בין כל צד של הפיוז וגוף המארז)

board.jpg

(זו תמונה מלוח Ultra Durable של Gigabyte שיש בו פיוז עצמאי לכל 1 או 2 פורטים, ברוב הלוחות אין כמות כזאת של פיוזים)

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר

אני מאוד רוצה להימנע מהלחמות על הלוח, אולי יש עליו אחריות, אני צריך למצוא את הקבלה ולפנות ל-TMS (לדעתי 3 שנים אחריות...)

פורסם

האיפון נטען בשקעים האלה ?

ובאחרים ?

פורסם
  • מחבר

לא נטען, ובאחרים כן

פורסם

נראה שאין שם 5 וולט.

פיוז או נתק בלוח האם ?

נערך על-ידי Ivan

פורסם
  • מחבר

זה מכוסה באחריות?

שלחתי הודעה ל-TMS, יש לי פחות משנה שנותרו לאחריות, נקווה לטוב. בינתיים אנסה דברים אחרים.

נערך על-ידי Ymac

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים