עבור לתוכן

כמה שאלות על המודינג החדש שלי - המחשב המנימאליסטי

Featured Replies

פורסם

זאת לא מכבר התברר לי שברשותי כמות די רצינית של Garbage, בעיקר מארזים וחלקי מחשב.

מכיוון ששני מחשבים כבר יש לי ואין מקום לעוד אחד חשבתי לעשות משהו שונה מאוד הפעם, בחרתי בשם המחשב המנימאליסטי וזאת משום שברצוני לחסוך בכל דבר החל ממקום ועד חלקים מיותרים.

החלטתי לקחת מארז ישן סיני חסר שם בעל ספק כוח 300W גנרי לגמרי, לוח אם Chaintech NIF2 שהוא לוח MicroATX עם Geforce 4MX OnBoard ויציאת S-Video, מעבד AMD XP1700, צורב LG DVD, הרדיסק 40GB, וזיכרון 256MB DDR333 וזה פחות או יותר הכל ולבנות מחשב שאני יוכל לקחת אותו באמת לכל מקום ולא רק ישכב.

חשבתי לקחת מידות של הלוח ולפיו לחתוך את המארז (יש לי את האביזרים המתאימים) אבל כעת אני נמצא בדילמה, האם להחשיב את הגובה של כרטיסי ההרחבה שגם ככה יתקזזו לי עם הגודל של ההרדיסק-הצורב והספק כוח, או ללכת על מחשב מנימאליסטי אמיתי?

בנוסף חשבתי להתקין את הלוח כאשר המארז שוכב על צידו ההפוך והלוח הפוך, כך שחורי האיורור יהיו כלפי מטה ולא מעלה, האם זה רעיון טוב?

כדי לתת תוספת אחרונה למארז רציתי ליצור פאנל בעיקר USB מיקרופון, אוזניות ואולי אינפרא אדום שלא קימים במארז המקורי, בעיה שאין לי מושג מאיפה אפשר להשיג כאלה דברים ורוב המארזים לא באים עם היציאות הללו עדיין, יש למישהו מושג?

דבר אחרון בנוגע לספק - הספק כפי שהבהרתי כאן הוא משומש וג'נרי אך הוא עבד בעבר עם הלוח הנ"ל ללא בעיות, האם להסתפק בספק כוח הזה או האם לקחת ספק יותר גדול/יותר קטן?

למען האמת אני חושב על הפרויקט הזה כבר המון המון זמן ולא אכפת לי "להקריב" את המארז הישן שלי למשימה הזאת לכן אודה לכם מאוד אם תעזרו לי בביצועו, או לחילופין תמליצו לי לקנות מארז מיקרו ATX מוכן (אממממ....לא!!!).

תודה,

newz

פורסם

אם אתה בקטע של ניידות מירבית ומקום מינימלי, אולי כדאי להשתמש במזוודה בתור מארז

פורסם

אתה יכול להישאר עם הספק 300 ואט הג'נרי מכיוון ששום דבר חוץ מהארד דיסק לא לוקח כמעט כלום

אז זה יספיק. ;)

פורסם

א. אני לא מבין איך אתה מתכנן להשתמש במארז רגיל אם אתה רוצה את המחשב נייד.... כלומר מארז רגיל הוא גדול מידי, אתה צריך איזה משהו שוכב ודק - במימדים של מזוודת גימס בונד בערך...

ב. אתה מתכנן לפתוח את הספק ולהשתמש בו בלי הקופסאת מתכת? זה מסוכן שתדע לך אם עושים את זה לא נכון!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים