עבור לתוכן

תכנון קנייה של מעבד\לוח בטווח של השנה וחצי הקרובים

Featured Replies

פורסם

קצת רקע: אני מתכנן להחליף את המערכת הקיימת ולקנות מחשב חדש + מסך 4k ככה שמועד הקנייה יושפע בעיקר ממצב השוק של כרטיסי המסך בתקווה שהכרטיסים הבאים יהיו מסוגלים להתמודד עם 4k בצורה טובה יותר(את השאלות שלי על כרטיס מסך אני כבר אשאל בפורום המיועד).

דבר נוסף שישפיע זה מצב השוק של המעבדים\לוחות, האם בשנה וחצי הקרובות צריכות לצאת טכנולוגיות חדשות שיהיה שווה לחכות להן, אני יודע שעכשיו הושק קו skylake, ובתחילת 2016 אינטל ישיקו את המעבדי high end החדשים שלהם.

המערכת היא לגיימינג ועבודה עם מכונה וירטואלית, לכן אני לא מתכוון לקנות I5 אלה i7,

עכשיו השאלה שלי האם בגזרת המעבדים\לוחות יש טכנלוגיה שבטווח של השנה וחצי יהיה שווה לחכות לה?

לפי מיטב הבנתי כרגע אין איזה משהו מיוחד שאמור לצאת, אבל אשמח לקבל תשובה מכם.

פורסם

חצי שנה זו תקופה דיי ארוכה ואי אפשר לומר בוודאות מה יקרה במהלכה, אבל בגדול, למיטב ידיעתי, לא אמורה להשתחרר לשוק הביתי טכנולוגיה חדשה בתחום המעבדים, לוחות האם והזכרונות, למעט מעבדי ה High End המבוססים על ליבת ה Broadwell-E. הדבר היחיד שצפוי להשתנות הוא המחירים - אפשר להניח שמחירי מעבדי ה Skylake ולוחות האם יירדו לרמה של מקבילהם מהדור הרביעי (המחירים יחסית גבוהים כי מדובר במחירי השקה וגם כי החנויות בארץ נוטות להעלות קצת את המחיר למוצרים חדשים בשוק). גם מחירי זיכרון ה DDR4 צפויים לרדת, אם כי אני לא חושב שתוך חצי שנה יהיה אפשר לקנות 8GB של זיכרון ב-200 ש"ח כפי שאפשר עבור זיכרון DDR3.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאם אני אקנה את הטכנולוגיה האחרונה אני אשלם יותר.

עכשיו שאני חושב על זה, אולי זה היה טעות לשאול את השאלה הזאת עכשיו, בגלל הטווח של השנה וחצי, אבל בכל זאת אמקד את השאלה שלי, האם בשנה וחצי האחרונות אמורה לצאת טכנולוגה חדשה בגזרת לוחות האם?

פורסם

אני מחכה לפחות שנתיים עם I7 860 דור ראשון,

ואני לא רואה סיבה לרכוש מערכת חדשה בשביל פער ביצועים נמוך (מהמצופה)

ציפיתי שביצועי העיבוד בחלוף ½5 שנים מדור 1 לדור 6 יוכפל לפחות.

גם לי נותר רק לצפות ולראות מה יהי בעוד ½ שנה ויותר.

מישהו יודע מתי אמורים לצאת מעבדי HIGH END של Skylake משושי ליבות וכדומה ?

פורסם

אני לא בטוח אבל חושב שברבעון השלישי של 2016.

פורסם

למיטב ידיעתי מעבדי ה High End המבוססים על ליבת ה Broadwell-E אמורים להיות משוחררים ברבעון הראשון של 2016. מעבדים אלו אמורים לעבוד בלוחות הקיימים בעלי תושבת 2011-3 וערכת השבבים X99. אני לא יודע מתי אמורים להשתחרר מעבדי ה High End המבוססים על ליבת ה Skylake-E - לא נראה הגיוני שהם ישוחררו כחצי שנה לאחר הדור הקודם (ה Broadwell-E), אבל אי אפשר לדעת בוודאות (אחרי הכל, אינטל שיחררה את מעבדי ה Broadwell/הדור החמישי הביתיים ביוני 2015, וחודשיים מאוחר יותר, באוגוסט 2015, היא שיחררה את מעבדי ה Skylake/הדור השישי הביתיים).

פורסם

אתה צודק שי.

ההתנהלות של אינטל דומה להתנהגות של הגביר בעיירה - עושה מה שהוא רוצה.

מצד אחד, משחררים טכנולוגיה חדשה (Skylake), אבל מצד שני משחררים מעבדי HIGH END

לדור הקודם שאינם מתאימים ללוח אם של Skylake.

אני באופו אישי, צריך מערכת עם 6 מעבדים / 12 נימים עם כמות נדיבה של זיכרון (כמה שיותר).

שיפור הביצועים בתוכנות עיבוד תלת ממד כגון LUMION 3D / Sketchup

ותוכנות עיבוד ווידאו הוא ממש דרמטי - ל LUMION למשל, כרטיס מסך חזק (כגון GTX 970)

משפר עוד את הביצועים פלאים.

נשאר לי להמתין לשילוש קדוש מתאים עם כרטיס מסך כנראה מהדור החדש של NVIDIA

ככל שחולף הזמן, השם INTEL ממש הופך לזרא בעיני.

פורסם
  • מחבר

מה הסיבה\תירוץ של אינטל לזה שהמעבדים הטובים ביותר יוצאים לסוקט ישן יותר?

זה טיפשות להכריח מישהו שמעוניין לקנות את הטוב\חדש ביותר לקנות טכנלוגיה ישנה.

אני מבין שזה כלכלי אבל מתקשה להבין איך זה עוזר לאינטל, אלה אם כן הם תקועים עם סטוקים ענקיים של ערכות שבבים\לוחות ישנים.

פורסם

1. לאינטל יש מספר "מסלולים" למעבדים, ובפרט מסלולים למחשבים ביתיים "רגילים" ולשרתים/לשוק העיסקי/לשוק הביתי הגבוה (ה High End):

א. עבור המחשבים ביתיים הנייחים ה"רגילים" אינטל מציעה מעבדים עם עד 4 ליבות פיזיות העושים שימוש בתושבת 115X (הדור הראשון של מעבדי ה Core עשה שימוש בתושבת 1156, הדור השני והשלישי - בתושבת 1155, הדור הרביעי והחמישי - בתושבת 1150 והדור השישי הנוכחי עושה שימוש בתושבת 1151).

הערה: אני אציין כי קיימים מעבדי Xeon העושים שימוש בתושבת 115X, אבל זה לא רלוונטי לדיון.

ב. עבור השוק העיסקי/הביתי הגבוה/השרתים ולמעשה גם עבור השוק הביתי הגבוה (ה High End) אינטל מציעה מעבדים עם הרבה יותר ליבות עיבוד, שהם בד"כ הרבה יותר יקרים (מעבדי Core i7 עם 4 עד 8 ליבות עיבוד פיזיות המיועדים בעיקר לשוק הביתי הגבוה ומעבדי Xeon המיועדים בעיקר לשרתים).

2. לכל סוג של תושבת מתאימה משפחת ערכות שבבים שונה (לפחות אחת) ולכן בהתאם יש גם לוחות אם שונים.

3. לא מדובר כאן במסלולים שהם מקבילים לחלוטין, ולכן לא בכל פעם שמפותחת ארכיטקטורה חדשה משוחררים מייד מעבדים משני הסוגים הנ"ל. לדוגמא - מעבדי ה Haswell לשוק הביתי שוחררו ב-2013, אבל רק ב-2014 שוררו מעבדים המתבססים על ארכיטקטורה זו לשוק השרתים/הביתי הגבוה.

4. בד"כ שחרור של מעבדים מלווה גם בשחרור של לוחות אם חדשים (במיוחד אם משוחררות גם ערכות שבבים חדשות).

לאור כל הנ"ל כמעט תמיד יהיה מצב שבו סוג אחד של מעבדים יעשה שימוש בלוחות אם שהם קצת יותר מתקדמים טכנולוגית לעומת הסוג השני.

במקרה של מעבד ה Core i7 לתושבת 2011-3 (המעבדים הביתיים לשוק הגבוה) - נכון, המעבדים מסוג זה מבוססים על ארכיטקטורת ה Haswell (הדור הרביעי) ובתחילת 2016 צפויים להשתחרר מעבדים לתושבת זו המבוססים על ארכיטקטורת ה Broadwell (הדור החמישי) בעוד שב"מסלול" המעבדים הביתיים כבר שוחררו מעבדי הדור השישי (ה Skylake), אבל מבחיה מעשית אין הבדל טכנולוגי גדול בין לוח לתושבת 2011-3 ובין לוח לתושבת 1151 - בשניהם נעשה שימוש בזיכרון DDR4, בשניהם נעשה שימוש בחיבורי SATA3 בלבד, בשניהם בד"כ ניתן למצוא חיבור M.2 וכד'. אם אתה מתייחס לחיבורי ה USB 3.1, אז צריך להבין שלא מדובר במשהו המובנה בערכת השבבים אלא פשוט בבקר צד שלישי שיצרן הלוח בחר להוסיף. אני דיי בטוח שקיימים לוחות לתושבת 2011-3 שגם בהם ניתן למצוא חיבורי USB 3.1, ואם אין לוחות כאלו עדיין - סביר להניח שהם ישוחררו לשוק במקביל להשקת המעבדים המבוססים על ארכיטקטורת ה Broadwell לתושבת 2011-3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים