עבור לתוכן

עזרה - מחשב בריסטרט אחרי נפילת מתח

Featured Replies

פורסם

שלום רב

לאחר הרכבת מחשב חדש, מדי פעם בעת עבודה על המחשב, המחשב עושה ריסטרט עצמאי ובמסך הראשוני בעת עלייתו מחדש מופיעה הודעה

על כך שהריסטרט נעשה בעקבות בעיה רגעית במתח.... (ראו תמונה מצורפת)

האמת שאני לא מבין כ"כ למה, כי המחשב מחובר דרך אל פסק תקני, ספק הכוח מתפקד טוב (כך לפחות אני מאמין...)

קראתי קצת בפורומים בחו"ל שזה כביכול נושא מוכר ויש אפשרות לבטל את אופציית הריסטרט האוטומטי בלוחות אם כמו שיש לי...

האם זהו מצב מוכר?

פתרון למישהו?

אודה לתשובתכם

פורסם

1. בחוברת של לוח האם X99-S (בעמוד 3-51) ניתן לראות שיש אפשרות לכבות את תכונת ה Anti-Surge בביוס, אבל שים לב להסבר:

Anti Surge Support

This item allows you to on/off the OVP (Over Voltage Protection) and UVP (Under Voltage Protection) functions. This causes the system to automatically shut down when the voltage exceeds the safe range that protects the motherboard's components.

התכונה הזו נועדה להגן על לוח האם מפני מתחים גבוהים או נמוכים מדיי. אם תבטל אותה ייתכן שייגרם נזק ללוח האם.

2. התחושה הראשונה בנוגע לבעיה היא שיש בעיה בספק הכח. אם יש באפשרותך לחבר ספק כח אחר למחשב - עשה זאת במטרה לאשר או לשלול את ספק הכח שלך כגורם לבעיה.

3. לא ציינת האם הבעיה מתרחשת כאשר המחשב בעומס (עושה משהו) או שהיא מתרחשת באופן אקראי, כלומר גם במקרים שבהם המחשב לא עושה דבר.

אם הבעיה מתרחשת רק כאשר המחשב בעומס, הייתי מציע לבדוק את ההגדרות בביוס - אולי הערך של אחד המתחים הוא גבוה מדיי, וכאשר המחשב במאמץ הוא מושך יותר מדיי הספק (מתח וזרם).

אם הבעיה מתרחשת גם כאשר המחשב לא בעומס, אז כפי שכתבתי בנקודה 2 - החשוד הראשון מבחינתי הוא ספק הכח.

הערה: כמובן שאם ביצעת המהרה כלשהי - בטל אותה.

4. הגורם הבא שאני חושב עליו הוא שאחד הרכיבים במחשב מקצר - זה יכול להיות התקן USB שמחובר למחשב, כולל עכבר או/ו מקלדת, כרטיס המסך, התקן איחסון כלשהו או אפילו לוח האם עצמו (צריך לוודא שהוא מותקן נכון ושלא נוצר מגע בין שתי נקודות/הלחמות בלוח, אולי ע"י חוט רופף או בורג ש"מסתובב" במארז). אני מציע שתנסה להפעיל את המחשב עם רכיבים בסיסיים בלבד - לוח אם, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך (כי במעבד Core i7-5930K אין ליבה גרפית מובנית) וספק כח בלבד (את כל שאר הרכיבים, כולל אלו שאולי מחוברים לחיבורי ה USB, תנתק) ותראה האם הבעיה חוזרת.

במידה והבעיה מתרחשת רק כאשר המחשב בעומס, אתה תצטרך לחבר גם את התקן האיחסון עליו מותקנת מערכת ההפעלה ומקלדת או עכבר. במצב כזה נסה להפעיל תוכנת מאמץ (כמו OCCT) ותראה האם הבעיה חוזרת. אם כן - נסה להוציא את לוח האם מהמארז ולהפעילו על משטח מבודד (המטרה היא לשלול אפשרות שהלוח לא מותקן נכון או שמשהו במארז גורם לקצר).

אם הבעיה עדיין ממשיכה, אתה כנראה תצטרך להחליף רכיבים עד שתאתר את הרכיב הבעייתי.

נערך על-ידי smalul

פורסם

תעקוף את האל פסק. תתחבר ישירות לחשמל ותעקוב.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום חברים

לפני שאני מתחיל לפרק את המחשב....

ביצעתי בהתאם להמלצתכם בדיקה עם OCCT.

מבקש את עזרתכם -

ביצעתי בדיקה (מודה מראש, לא מקיפה וארוכה לכל אורכה) בהתאם לטאבים הקיימים בתוכנה.

המחשב עמד בבדיקות בצורה יפה בסה"כ, אך כשהגעתי לבדיקה האחרונה בטאב של POWER SUPPLY והתחלתי את הבדיקה, בתוך שנייה המחשב קורס.

האם זו הבעיה? האם זה מעיד על כך שספק הכוח הוא הבעיה כאן ??

פורסם

בדיקת ספק הכח אמורה לגרום למשיכת הספק גדול מהספק ע"י הפעלת כל הרכיבים (בעיקר מעבד וכרטיס מסך) בעומס גדול ככל האפשר. אם בבדיקה כזו המחשב קורס, ייתן שיש בעיה בספק הכח או שההספק שלו פשוט לא מתאים לדרישות ההספק של המחשב, אבל גם ייתכן שיש בעיה בלוח האם או בכרטיס המסך.

אתה צריך להחליף חלקים במחשב עד שתאתר את החלק הבעייתי.

פורסם

לא התייחסתם לתגובה של ivan פה, תעקוף את האל-פסק ותריץ את הבדיקה שוב... כמו שזה נראה כרגע החשודים העיקריים אלו ספק הכוח או האל-פסק

פורסם
  • מחבר

עדכון-

חיברתי את המחשב ישירות ללא האל-פסק...

גם כאן הפעלת הבדיקה גרמה לקריסה.

נצטרך להיכנס לעומק ולבדוק...

פורסם

בדיקות מאמץ לא נוגעות במסילת ה 5Vs, אבל בהרבה ספקים היא הפגיעה ביותר...

חוצמזה אתם בטוחים שלא צריך פשוט לאפס את ההודעה הזאת (כלומר שלא כל פעם מחדש יש אירוע אלא הוא מראה את ההודעה על האירוע המקורי) ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים