עבור לתוכן

התייעצות לפתרון גיבוי - שרת NAS

Featured Replies

פורסם

היי

אני מחפש פתרון לגיבוי נוסף לתמונות שאני מצלם, כרגע מגבה ב HD חיצוני בגודל 2.5 אינצ שהוא עושה את העבודה ועובד טוב, אבל הדאגה למידע גדלה..

אני מצלם הרבה לכן המידע חשוב שיישמר, אני שקלתי שרתי גיבוי אינטרנטיים ועננים למיניהם - לא רוצה לשתף שם מאות גיגות של מידע, אז זה ירד מהפרק.

אשמח לשמוע אם יש לכם רעיונות לפתרון גיבוי אמין וטוב,

חשבתי על כיוון שרת NAS עם שני HDD בעלי 2 טרה או יותר - לפי הקיבולת של ה NAS עצמו. בתחום שרתי ה NAS - אשמח להמלצות.

אני מכיר קצת את האופיינים השונים של ה RAID אבל לא בטוח מה הכי נכון לי - גיבוי תמונות אופליין (לא בזמן אמת), וזה לא בתדירות גבוהה במיוחד.

התקציב - עד כ 1500 שקל, אם ובמידה השוק מתנהל אחרת בתחום ה NAS, תגידו גם - אני לא מכיר איך זה הולך בזה

תודה על העזרה!

• תגובות 30
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

NAS הוא פתרון מצויין.

התקציב שלך מעט גבולי. לצרכי גיבוי הדגם הותיק, TS-212 של QNAP, יעשה עבודה טובה. המחיר הוא סביב 900 ש"ח (נדמה לי שפלונטר הם הזולים ביותר). 2 כוננים של 2TB יעלו עוד כ-900-1000 ש"ח תלוי בדגם (רצוי אלו שמיועדים לשרתי אחסון כדוגמת RED של WD).

אם התקציב דחוק אתה יכול להתחיל עם כונן יחיד של 2-3TB ולהוסיף בעתיד עוד כונן בשביל יתירות.

כדי לך גם לגבות מדי פעם את ה-NAS לכונן החיצוני שאתה עושה בו שימוש היום ולהחזיק אותו במקום אחר (חברים, משפחה, עבודה). כך יהיו לך למעשה 3 עותקים של החומר כולל Off site (עותק מקורי, NAS, כונן חיצוני).

פורסם
  • מחבר

תודה אורי

למדתי עוד קצת על ה NAS ואני חושב על כיוון ה raid 6 או 5 עם 4 כוננים של 4 טרה, או של 2 טרה (מתוך מסקנה אחרת שחשבתי עליה - שאחליף את הכוננים כשיתמלאו, אבל אני לא יודע איך שרת NAS מתנהג כשמחליפים לו כוננים ומחזירים אליו אותם)

זה מקפיץ את המחיר, אבל אני עומד בזה.

זה גם התכנון שלי - לגבות במחשב, בכונן הנייד וה NAS במקום אחר.

עכשיו אני מתלבט על איזה שרת לקנות ובאיזה תצורה לעבוד, מאוד מתלבט בין ה RAID 6 ל 5, הדאגה אומרת על ה 6..

פורסם

אתה יכול לפנות לשוק יד2. יש למשל אחלה NAS עם 4 כוננים כבר בפנים (8TB בסך הכל) ב1600 שקלים

http://www.hometheater.co.il/vt232716.html

כאחד שרכש את הNAS מדגם QNAP 469-PRO כהנאס הראשון שלו, מאוד מומלץ.

הממשק שלהם מאוד נוח, קל להבנה, מתקדם ופשוט פנטסטי.

פורסם
  • מחבר

המחיר הנמוך קצת מדאיג אותי האמת, זה נשמע זול מדיי פשוט, אעשה קצת חקר, כי ככה אני, צריך :)

הנאס הראשון שלך? מה קרה לאחרים?

מאלה שראיתי ה QNAP באמת נראה קל ונוח, גם חושב על הכיוון שלו,

אגב כדי להיות בטוח, אני יכול להתחבר ולהעלות אל השרת קבצים אפילו ממקום פיזי אחר? הוא יכול לתפקד כמו ענן?

פורסם

הנאס והדיסקים קשיחים שלו נרכשו לפני 3 שנים. הוא רצה 2,200 ומשם ירד ל1600.

שים לב שהמודעה פורסמה במאי השנה במחיר 2200 ורק לאחר 4 חודשים, החודש ספטמבר, המחיר ירד ל1600 כי ראה שלא מצליח למכור.

כן, ה-469 PRO זה הנאס הראשון שלי. קניתי אותו במבצע מעולה באמזון. חצי מהמחיר בארץ.

כן הוא מאוד נוח ומבחינתי מאוד מומלץ.

זה ממש ענן. כל המחשב שלי ממופה בעצם על הנאס, ממש כל המחשב.

אפרט לך מעבר.

קודם כל יש לי מצלמות אבטחה בבית, שהתקנתי אותן בעיקר בזכות הנאס.

הנאס מאפשר לחבר מצלמות אבטחה אליו דרך הרשת, אתה מגדיר את הIP של המצלמה, שם משתמש וסיסמה, פורט וזה מתחבר אליה ומקליט

ישירות ממנה לתוך הנאס. לתיקיה מסודרת לפי שם ערוץ, תאריכים וכו'. יש לי 3 מצלמות וזה עובד פגז.

עם הנאס שלי מגיע רישיון ל-2 מצלמות כלולות, ומעבר זה תשלום של 200-250 שקלים למצלמה נוספת. בקטנה. זה תחליף מעולה ל-DVR שעולה לא מעט גם כן.

יש לנאס גם תוכנה לוינדוס שדרכה מתחברים לנאס ואז היא מציגה את כל המצלמות, מאפשרת לשלוט, לסדר תצוגה ועוד. מאוד נוח.

מעבר לכך, הנאס תומך גם בעידן+ דרך USB, לדגמים מסוימים. קניתי כזה מאיטליה, חיברתי לו אנטנה חזקה שקניתי מאליאקספרס ושמתי על הגג שלי. ואז אני רואה דרך פיירפוקס, בדפדפן עצמו, עידן+ ללא הפרעות בכלל. אני רואה את כל הערוצים בעידן+, יכול להקליט מיידית וגם לקבוע הקלטה עתידית, וכמובן שרואים את תכנית הערוצים ככה שניתן לדעת מה יהיה משודר הלאה. זה פתרון שכן רציתי כדי שאוכל לראות עידן+ במחשב תוך כדי עבודה ולא אצטרך ללכת לסלון ולראות תכנית עם פרסומות שלדעתי אפשר לראות בקלות דרך המחשב, זה הרי לא באמת HD. אז אין הבדל מבחינתי.

אומנם יש לי UPLOAD איטי כי ככה זה בארץ, אבל הגדרתי בו גם VPN. חברים משבדיה שרוצים לראות מאסטר שף ותכניות אחרות במאקו לא יכולים כי מאקו חסמו צפייה ישירה מחוץ לישראל. אז עשיתי להם חיבור ישירות לVPN שלי וככה הם רואים. כשמסיימים הם מנתקים. זה די שימושי.

אני מתחבר לנאס מכל מקום בעולם, דרך העבודה (אפילו רק כדי לראות סטאטוס הנאס, טמפ', מקום פנוי וכו'), אפשר לעלות קבצים, להוריד קבצים, לצפות. הכל.

בנוסף לשלושת אלה, יש לי אפליקציות בטלפון של QNAP, למשל:

1. מנהל נאס (Qmanager) - אתה יכול לראות את אחוז שימוש במעבד, בזיכרון ראם, תהליכים, מי מחובר, טמפ' של כל דבר, לעשות לו ריסט, כיבוי, כמה RPM המאוורר שלו ועוד.

2. מנהל מצלמות (Vmobile) - אפליקציה שדרכה מתחברים ורואים את כל המצלמות אבטחה המחוברות לנאס, כמו במחשב

3. מנהל הורדות (Qget) - מאפשר להוריד קבצים ישירות לתוך הנאס, למשל טורנטים, הורדות ישירות (קובץ ישיר לקובץ, למשל PDF, AVI וכו'). יורד לנאס ומעדכן אותך ב-NOFITICATION כשההורדה הסתיימה.

4. מנהל קבצים (Qfile) - האפליקציה השימושית ביותר עבורי. דרכה ניתן לצפות בכל הקבצים בתוך הנאס. ככה אני ניגש בטלפון לקבצים במחשב, תמונות ששמרתי מהמצלמה למשל ורוצה לשתף ועוד. ניתן להוריד את הקבצים למחשב, לשתף חברים עם קישור מיוחד לצפייה/הורדה ועוד...

יש כמובן עוד אפליקציות וגם תוכנות למחשב אבל זה מספיק לי.

אני הגדרתי לי ציפייה מאוד נמוכה לנאס הזה שבסך הכל יגבה לי את הקבצים לכונן נוסף במידה ואחד יחליט למות.

כל היתר באמת זה יתרון. הממשק של הנאס מעולה מבחינתי, כל מה שאפשר לעשות במובייל אפשר לעשות בממשק שלו והרבה אבל הרבה מעבר לזה.

ממליץ לך להסתכל ביוטיוב על הנאס שאתה רוצה לקנות, אם מדובר ב-QNAP מיד2 למשל או אחרים ולראות מה הם מכילים, מאפשרים ועוד.

ככה אני עשיתי ולמדתי על הנאס מבחינת הממשק שלו, חומרה, אפשרויות ועוד.

נערך על-ידי d30DK

פורסם

הip קבוע מהספקית?

או דרך dns?

פורסם

אין איי.פי קבוע. באמצעות DDNS של QNAP, כמובן צריך להגדיר כמו שצריך בראוטר את ההפניית פורטים,

ואני אישית הייתי צריך להתקשר ל-018 (אקספון) ולהגיד להם שאני משתמש בDDNS, עשו שינוי,

וגם הייתי צריך להעביר את החייגן מהמודם לראוטר שלי. את זה למשל לא ידעתי כי לא היה לי ניסיון עם DDNS.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על כל המידע d30DK :)

השאלה שלי הייתה פשוטה יותר, כי כתבת שזה הנאס הראשון שלך, מה שאני מבין שיש לך עוד?

לגבי התעסקות עם ה DDNS והפורטים, זה מסובך להתעסקות? אני מכיר הגדרות פורטים בראוטר וקצת ידע במערכות מידע ורשת אבל לא ממש הרבה.

לגבי הנאס שלך, באיזה raid אתה משתמש? ועל איזה כוננים אתה ממליץ? היה לך פעם (לא עלינו!!! :) ) שהיית צריך להחליף ככונן בעקבות תקלה?

*** עריכה - אוקי הסתכלתי על המפרט שלך ולא הבנתי את הבחירה שלך על החלוקה של הנאס - שמת שני מערכים של raid 1 - כלומר גיבוי מירור לכוננים, אבל לא הבנתי את הבחירה שלך, כי זה בא על חשבון בטיחות המידע כמו שיש ב raid 5 / 6

אני אוהב לדעת ולחקור קצת מה אני קונה כשזה נוגע לגיבוי מידע, לכן לגבי נאס יד2 אני ממש רוצה לדעת איזה כוננים יש בו, לקרוא ביקורות וכו וככה גם על הנאס עצמו. אני מגבה בעיקר תמונות שלי וזה משמעותי כי אני צלם ועורך תמונות - עסק של גיג'ות ביום צילומים :)

נערך על-ידי nadavy

פורסם

לא, זה הנאס הראשון והיחיד שלי.

יש לי RAID1. אתה יכול לעבור מתחת לכינוי שלי פה בצד ימין, מתחת למפרט מפרט ב-"גאדגטים", תוכל לראות את הנאס ומה יש בו :)

לא קרה לי שכונן חווה תקלה עם הנאס.

שני כוננים 4TB הם חדשים לחלוטין, ויש עוד שניים 3TB בני שלוש שנים שהם בסדר גמור.

זה אולי אחרים עם ניסיון של שנים יוכלו להשיב לך.

לגבי ה-DDNS, ממש לא מסובך.

בסך הכל אתה מגדיר איי.פי סטאטי בראוטר לנאס שלך ואז מגדיר הפניית פורטים, מהנאס לפורט 88 או 8080 לדוגמה, ובנאס עצמו יש הגדרה פשוטה,

כמובן יוצרים חשבון אצל QNAP וזהו יחסית.

יש לא מעט סרטונים ביוטיוב על זה. אצלי כלום לא עבד באמת כי היה את העניין שהמודם עשה את החיבור ולא הראוטר וגם שהייתי צריך להתקשר לספק.

אם לא היו את 2 הבעיות האלה, כל וידאו ביוטיוב על DDNS היה עושה את העבודה.

תבדוק ביוטיוב אם יש סרטון של QNAP והגדרת DDNS. זה יכול להיות לך הכי טוב.

פורסם
  • מחבר

ערכתי את ההודעה הקודמת שלי, הגבת זריז אז אולי לא ראית :)

כתבתי -

אוקי הסתכלתי על המפרט שלך ולא הבנתי את הבחירה שלך על החלוקה של הנאס - שמת שני מערכים של raid 1 - כלומר גיבוי מירור לכוננים, אבל לא הבנתי את הבחירה שלך, כי זה בא על חשבון בטיחות המידע כמו שיש ב raid 5 / 6

חוץ מזה, הכוננים שלך מותאמים לנאס? (נגיד כמו הסדרה האדומה/ סגולה של WD?) כי חבר מהעבודה סיפר לי על מקרה שבו שני כונני מחשב בייתי התקלקלו לו בנאס והוא החליף לכוננים אדומים של WD (שמותאמים לשרתים, לפי WD) קצת יקרים יותר אבל

פורסם

הגבתי לפני שערכת אז לא ראיתי את זה.

שמתי RAID1 מצד אחד שזה תכלס פשוט כי זה פשוט אותו מידע על כונן נוסף, ודורש פחות כוננים למערך.

הנאס שלי הוא רק ל-4 כוננים ורציתי להוציא את המיטב מהם.

שני כונני 4TB הם חדשים ומיועדים לנאס. ה-3TB היו במחשב שלי 3 שנים והמחשב שלי דלוק 24/7.

אם חס וחלילה יקרה משהו לאחד מהם, אקנה שניים אחרים אבל עד אז אסתפק בהם.

ב-3TB אני שם דברים פחות חשובים כמו סרטים, סדרות. יותר כמו ארכיון. ה-4TB הוא העיקרי, המידע שלי, צילומי מצלמות אבטחה ועוד.

פורסם

כיום אפילו לא צריך ddns . הם הוסיפו תוכנה שעוברת דרך שרת ציבורי ולא דורשת הגדרות בראוטר הבייתי . בדומה למה ש logmein עושים. זה קצת יותר איטי אבל מאד פשוט. מחירי qnap בארץ קצת יקרים ויש עליהם מדי פעם מבצעים באמאזון. שלי קניתי בפחות מ 800₪ במבצע מכירות באנגליה.

פורסם
  • מחבר

אני חושב על raid 6 עם 4 כוננים, ככה שאני מנצל שטח "תכלס" של רק שני כוננים, אבל אבטחת מידע גבוהה, בשביל השקט שלי כי הנאס יהיה מחוץ לבית,

עכשיו העלית לי נקודה מעניינת - ארכיון וגיבוי מידע עיקרי.. נכון יש יציאה של USB בנאס? אתה יודע איך הוא מתפקד אם מחברים אליו כונן חיצוני? אם הוא פועל כמו כונן חיצוני רגיל בחיבור למחשב ביתי?

פורסם
  • מחבר

תודה save ;)

אני יודע שזה שאלה קצת טריקית, אבל איך זה עובד עם אחריות עם קנייה מחו"ל? :) אם יש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים