עבור לתוכן

PCB איך יוצרים אותו?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן ליצור כמה דברים : UV METER , HDD METER , ESDS , FAN BUS וכו'...

אולי יהיו אנשיים שיתענינו וירצו גם.

ה ESDS מורכב ביותר ועדיף ליצור אותו על PCB (לכל מי שרוצה לדעת ESDS הוא מערכת כיבוי חרום למחשב)

אתה יכול להסביר על זה קצת?

פורסם

גם אני רוצה הסבר, לא הכי הבנתי

פורסם
  • מחבר

בעקרון את הESDS "המציא" מישהו ב OC המערכת מיועדת לקירור מיים.

במקרה של כשל בהספקת המיים המערכת מתחילה כיבוי של המחשב.

אני לקחתי את הרעיון המקורי וקצת שיפצתי אותו כך שהוא יוצא קטן יותר וקל יותר אבל עדיין בשביל המנעות מבעיות עדיף חבר אותו לPCB מוכן, (מכאן החיפוש אחר יצרני PCB) בגלל שעם תהיה בעיה איתו הוא יכבה את המחשב כל פעם ויצור בלגן.

פורסם

אבל מה זה בדיוק הESDS?

פורסם
  • מחבר

ESDS

Emergency Shut-Down System

או בתרגום מערכת כיבוי חרום (או מכ"ח)

ה ESDS הוא קיצור

פורסם

תודה. עכשיו הבנתי. ;D

פורסם

מממ - קצת סדר בדברים :

רעיון:

אם עושים דברים כמו לוחות אם ב PCB לא כדאי לעשות ספקי כוח בPCB ואז לצמצם את הגודל שלהם בצורה משמעותית?

- הספק כבר מורכב על pcb - הלוח המודפס זה בסה"כ חת'כת פלסטיק שבמקום שחוטים יחברו בין הרכיבים קיימים בה מוליכי נחושת מוטבעים... - נראה לי שהתבלבלת בין לוח מודפס למעגל משולב... (chip)

בתור אחד שעבד בתחום זה בתור מנהל חומר ותפ"י עלויות ה Setup והחומר יגרמו למעגל הנ"ל לעלות לפחות 100$, אין ספק שאתה תצטרך למצוא דרך אחרת לייצר את המעגל הנ"ל.

- חס וחלילה ללא שום זלזול בידע שלך או בנסיונך, יצא לי כבר להזמין כמה וכמה pcb (חלקם אף מחו"ל) והעלות לא התקרבה מעולם אפילו ל1/4 של 100$... נראה לי שאתה מדבר פשוט על pcb בקנה מידה אחר שכולל גם כמה שכבות. לייצר pcb שכבר יש לו תכנון (המפעל לא צריך לתכנן כלום אלא מקבל קובץ) והוא pcb של שכבה אחת בלבד (תחתונה, לא עליונה או כפולה) זה עסק פשוט וזול מאוד למפעל ולכן העלות גם לא גבוהה לצרכן - עדיין מדובר במשהו כמו 80-100ש"ח (למרות שלpcb קטן מאוד ייתכן אף 50ש"ח).

אני מתכנן ליצור כמה דברים : UV METER , HDD METER , ESDS , FAN BUS וכו'...

- לכל המעגלים הללו ניתן בקלות להשתמש בלוח בלחמות (אתה מוזמן אגב לבדוק את הפרויקט שלי - יש שם תמונות של הריאובאס מורכב על לוח הלחמות...) נקי מאוד ומסודר - ועולה שקלים בודדים ללוחות בגדלים שאתה מדבר עליהם כך שאין בכלל מה להשוות בתחום של עלויות...

או - אם מתחשק לך ממש, אבל ממש להשתולל - תייצר מעגל מודפס בעצמך - עפ"י המדריך שצירפתי בהתחלה או אם אתה מעוניין אתה מוזמן ליצור עימי קשר בפרטי - אבל למעגלים קטנים כאלה, באמת מדובר בטרחה מיותרת ליצור להם pcb - לוח הלחמות נועד לפרוייקטים כאלו ואף גדולים מהם.

בהצלחה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים