עבור לתוכן

PCB איך יוצרים אותו?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן כמה מעגלים אבל אני רוצה לשים אותם על PCB טוב, בדומה לאלו של כל המוצרים האלקטרוניים שיש.

השאלה היא האם יש איזה מקום בארץ שמייצר PCB לפי הזמנה והאם יש דרך לייצר אחד כזה לבד.

פורסם

אפשר להזמין pcb מחברה שמייצרת - קיימות הרבה כאלה בדפי זהב ובאינטרנט, אם תרצה אשמח להמליץ לך על אחת אינטרנטית טובה, אבל בכל מקרה המחיר לpcb אחד או שניים בד"כ לא מצדיק את ההשקעה.

לpcb אחד או שניים הייתי ממליץ לך לייצר בעצמך - כאן יש מדריך מעולה בעברית על התהליך.

תוכנות לתכנון מעגלים והpcb ניתן למצוא בסטיקי האלקטרוניקה - אני ממליץ או eagle שהיא חינמית או על multisim/circuitmaker שהן מקצועיות יותר אך דורשות תשלום.

בהצלחה...

*** עריכה - למעגלים לא מורכבים ועצומים יחסית עדיף לקנות לוח הלחמות - לוח שצדו האחד פלסטיק מחורר וצידו השני עגיולי נחושת בו אפשר להלחים את החלקים וליצור "מעין מעגל מודפס" - פתרון זול קל ונוח ביותר למעגלים שאינם מורכבים בטירוף (וגם לכאלה שמורכבים בטירוף - כבר עשיתי כמה כאלה - רק דורש סבלנות ותכנון מראש)

פורסם

מזה PCB?

פורסם

מעגל מודפס אם אני לא טועה...

פורסם

מזה PCB?

תסתכל על הכרטיס מסך או הלוח אם למשל,

הפלסטיק הזה זה המעגל המודפס.

פורסם

pcb=Printed Circuit Board.

לוח שבמקום חוטים שיחברו בין הרכיבים השונים קיימים בו traces - קווים עשויים מנחושת מוליכה (בד"כ) שמצויירים עליו ומשמשים כחוטים מחברים, כיום הטכנולוגיה מספיק מתקדמת ע"מ לייצר לוח כזה בשכבות בהן יש מוליכים שונים במסלולים שונים ולעתים אף לשלב בהם רכיבים מסוגים שונים בהטבעה...

פורסם

רעיון:

אם עושים דברים כמו לוחות אם ב PCB לא כדאי לעשות ספקי כוח בPCB ואז לצמצם את הגודל שלהם בצורה משמעותית?

פורסם

אתה רוצה להפוך ספק של מחשב לדק בעובי של לוח הלחמה, או מגעל מודפס?

איך בדיוק? ראית פעם ספק? יש שם נראה לי שני קבלים (קבל אלקטרוליטי) ענקיים שלא נראה לי שאפשר ליצור אחד כזה

על ידי פס נחושת שטוח..

היום יש נגדים מאוד קטנים שמתקרבים להיות שטוחים ברמה שלא יבלטו בכלל.

אבל יש רכיבים שאי אפשר להשטיח אותם לעובי מסויים, ואולי אם הזמן רק יצליחו להקטין אותם יותר ויותר.. :P

פורסם

אממ כן ברור שיצא לי לראות ספק מבפנים (מי מאיתנו לא פתח איזה ספק או שתיים כדי לקחת איזה 80MM ;D)

ובקר לחלק השני: אין לי שמץ של מושג אני לא מבין כל כך באלקטרוניקה זה סתם רעיון שקפץ לי לראש...

פורסם

אני לא פתחתי ספק (וגם אני לא רוצה ליפתוח)

ואם הרעיון שלך באמ יכול לעבוד, אז תילך לאחת החברות שאליאנין אמר לך.

פורסם

אני מתכנן כמה מעגלים אבל אני רוצה לשים אותם על PCB טוב, בדומה לאלו של כל המוצרים האלקטרוניים שיש.

השאלה היא האם יש איזה מקום בארץ שמייצר PCB לפי הזמנה והאם יש דרך לייצר אחד כזה לבד.

בתור אחד שעבד בתחום זה בתור מנהל חומר ותפ"י עלויות ה Setup והחומר יגרמו למעגל הנ"ל לעלות לפחות 100$, אין ספק שאתה תצטרך למצוא דרך אחרת לייצר את המעגל הנ"ל.

ייצור של Pcb היינו מורכב ממספר רב של שלבים שתלויים בדרישות המזמין ואיכות המעגל הסופי.

זוהי תורה בפני עצמה כל נושא ייצור מעגלים מודפסים

פורסם

יש דרך טובה יותר שתוריד את המחיר של ה pcb,תחליף את רוב המעגל לתוך גוק אחד בעזרת תוכנה וצורב מיוחד שיש לי בבית צפר

רק שאין לי מושג איך עושים את זה :P

זה יקטין משמעותית את המעגל שלך

פורסם

פתחתי ספק קיבלתי מכת חשמל סטול משהו טירוף ;D

פורסם
  • מחבר

אני מתכנן ליצור כמה דברים : UV METER , HDD METER , ESDS , FAN BUS וכו'...

אולי יהיו אנשיים שיתענינו וירצו גם.

ה ESDS מורכב ביותר ועדיף ליצור אותו על PCB (לכל מי שרוצה לדעת ESDS הוא מערכת כיבוי חרום למחשב)

פורסם
פתחתי ספק קיבלתי מכת חשמל סטול משהו טירוף

חחחחחחחחחחחחחח

ענק ענק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים