עבור לתוכן

בעיה בזכרונות חדשים

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

לפני כמה שבוע קניתי זכרונות נוספים למחשב, הקפדתי שאלה יהיו זכרונות מאותו סוג, מאותה חברה וכו'... אפשר לראות בתמונה המצוורפת את 2 הסטיקים החדשים (ה-2 העליונים) ואת 2 הסטיקים הישנים (ה-2 התחתונים).

בהתחלה כשהכנסתי אותם ביחד עם ה-2 סטקים הקיימים של ה-4 ג'יגה (כל אחד) המחשב נכנס ללופים של RESTART בלי שהביוס בכלל עלה, כששמתי רק את ה-2 סטקים הישנים או רק את ה-2 סטקים החדשים הכל עבד, אחרי קצת חפירות ועדכון ביוס הצלחתי לגרום לזה לעבוד.

אתמול בזמן שהמחשב עבד הוא פתאום עשה RESTART (בלי שנגעתי במחשב) ושוב נכנס ללופים של RESTART בללי שהביוס עולה.

שוב פעם ניסיתי שילוב של סטיקים ישנים ו-2 סטיקים חדשים - עם ה-2 סטקים הישנים הכל בסדר אבל הפעם עם ה-2 סטיקים החדשים המחשב לא עולה יותר, כמובן שניסיתי גם להחליף בין הChanel הכחול והלבן בלוח אם.

בקיצור, אני לא יודע מה לעשות... לי זה נראה כאילו הלוח אם מת (מפרט בצד).

יש עוד משהו שאני יכול לבדוק\לעשות?

תודה רבה.

attachment.php?attachmentid=9518&d=1442206594

פורסם

תנסה זכרון חדש בודד בכל התושבות, אחר"כ עם השני, לבדוק בעוד מחשב גם טוב.

פורסם

@erbrt

קודם כל - לא כתבת באיזו חומרה אתה משתמש, ובפרט - באיזה לוח אם ובאיזה מעבד.

דבר שני - לפי האתר של SK hynix, גם הזיכרון HMT41GS6MFR8C וגם הזיכרון HMT351U6CFR8C עובדים במתח של 1.5V, כך שזו לא הבעיה. בנוסף, הקוד PB מציין שמדובר בזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz בתיזמונים של 11-11-11, ולכן גם הבעיה של תיזמונים לא נכונים היא לא סבירה (בהנחה שהגדרות הזיכרון בביוס הן אוטומטיות ולא ידניות).

אני מציע שתנסה את הדברים הבאים:

1. נסה לאפס את הביוס - אולי מישהו הגדיר את תדר או/ו תיזמוני הזיכרון באופן ידני, דבר שעובד עבור מודולי הזיכרון הקיימים אך לא ממש מתאים למודולי הזיכרון החדשים.

2. נסה לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה - ייתכן שמדובר בבעיית תאימות בין הזיכרונות ולוח האם. במקרה כזה ייתכן שיצא עידכון ביוס שפותר את הבעיה שלך.

3. כפי ש none77 הציע - נסה כל מודול זיכרון בנפרד ותראה האם המחשב עובד איתו או לא (בהתאם ללוח האם, ייתכן שמודול זיכרון בודד לא יעבוד בכל חריצי ההרחבה לזיכרון). אם מודול זיכרון מסויים לא עובד כלל באף חריץ הרחבה לזיכרון הרי שהוא לא תקין ויש להחליפו. במידה ולוח האם לא מגביל מודול זיכרון בודד לעבוד בחריץ הרחבה מסויים, שיטה זו גם בודקת האם כל חריצי ההרחבה לזיכרון בלוח האם תקינים.

אם כל מודולי הזיכרון עובדים, הייתי מציע להריץ על כל מודול זיכרון בנפרד בדיקת +memtest86 בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות (אם הוא מייצר שגיאות - הוא כנראה לא תקין).

4. בדוק האם שילוב של מודול זיכרון קיים ומודול זיכרון חדש (סה"כ 2 מודולי זיכרון) עובד. אם לא (בהנחה שכל מודולי הזיכרון תקינים), הרי שכנראה מדובר בבעיית תאימות.

5. אם עד שלב זה הכל תקין, בדוק את כל השילובים של 3 מודולי זיכרון. אם המחשב עובד עם 3 מודולי זיכרון אבל לא עם 4 מודולים, הרי שיש בעיה בלוח האם או/ו בבקר הזיכרון (במעבד).

אגב, אם אתה מצליח להפעיל את המחשב עם כל ארבעת מודולי הזיכרון, תדאג שבכל ערוץ זיכרון תהיה כמות שווה של זיכרון (במקרה הזה - בכל ערוץ צריך להיות מותקן מודול זיכרון אחד של 8GB ומודול זיכרון אחד של 4GB).

נערך על-ידי smalul

פורסם

המפרט שלו רשום בפרופיל.

פורסם
  • מחבר

חברים, ביצעתי את הבדיקה שוב וכנראה שבפעם הקודמת פספסתי משהו... גיליתי שאחד הסטיקים הפסיק לעבוד.

תודה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים