עבור לתוכן

איך יכול להיות שכל כך הרבה זיכרון נאכל לי?

Featured Replies

פורסם

כפי שניתן לראות, רשום שיש לי בערך 1.5/2 ג'יגה תפוסים, אבל נרשם לי ש11.4 ג'יגה תפוס (למרות שמסומן Show processes from all users)!

בהערכה זעירה - גם אם ניקח את Working Set, Peak working Set, Memory (Private Working Set), Commit Size ונסכם אותם ביחד, נגיע אולי ל8-9, לא 11.4...

אז מאיפה זה מגיע? וירוס מסתורי? או שהערכה הזעירה שלי לא נכונה ובאמת מסכמים את כולם?

[ATTACH=CONFIG]9474[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9475[/ATTACH]

פורסם

תפתח שם את ה resource manager ובו תפתח זכרון

בתחתית הדף יהיה גם גרף וגם הסברים מה זה מה.

מון הסתם זליגת זכרון בכרום או FF .

רצוי מזמן לזמן לסגור אותם ולפתוח שוב עד ואם בכלל יתקנו אותם.

כרום טוענים שזה שופר בגרסה האחרונה.

ותסגור ותתחיל מחדש את חלונות, ותעקוב .

פורסם
  • מחבר

גם אם אני מסכם את Commit ו Working Set ב Resource Monitor אני מגיע אולי ל7-8, לא ל12 שתפוס לי...

וגם אם יש לי זליגת זכרון בכרום או FF - למה זה לא מדווח? Task Manager לא אמור להראות את כל הזכרון, כולל זליגות?

האם יכול להיות שזכרון המטמון (Cache) נרשם כתפוס למרות שהוא פנוי?

[ATTACH=CONFIG]9476[/ATTACH]

עריכה: אחרי קצת מחקר - מתברר שמדובר ב Superfetch... אני לא יודע אם כדאי לי לבטל אותו...

http://www.maketecheasier.com/prevent-windows-7-from-using-so-much-memory/

פורסם

@ran_cohen

קודם כל - מדובר כאן בזיכרון בהיבט התוכנתי ולא בהיבט החומרתי, אבל אני אשאיר את הדיון הזה כאן בינתיים (אלא אם כן הוא יתפתח בצורה רצינית לתחום מערכת ההפעלה, ואז אני אעבירו לפורום Windows).

בקשר לנושא - אני לא בטוח שניתן לראות במנהל היישומים את כל הזיכרון שמערכת ההפעלה עצמה תופסת (זה כולל דברים כמו דרייברים ותהליכי מערכת שונים), אז זה יכול להסביר אולי חלק מהזיכרון התפוס. חוץ מזה, אני דיי מסכים עם מה ש Ivan כתב - סביר להניח שמדובר בזליגת זיכרון של יישומים שונים, במיוחד לאור העובדה שהמחשב שלך עובד ברציפות כבר כמעט 34 ימים. צריך להבין שלא כל היישומים כתובים בצורה הכי טובה (כולל חלקים במערכת ההפעלה עצמה), כך שייתכן שהם פשוט "שוכחים" לשחרר זיכרון שכבר אין להם צורך בו. כמובן שברגע שאתה סוגר את היישום לחלוטין כל שטח הזיכרון שהוקצה לו משתחרר. את התופעה ניתן לראות ביישומים כמו דפדפנים - תסתכל כמה זיכרון הדפדפן שלך דורש, תפתח דף אינטרנט כלשהו בטאב חדש, תבדוק כמה מקום הדפדפן דורש, תסגור את הטאב ותראה האם כל שטח הזיכרון השתחרר. עכשו חזור על זה כמה עשרות או מאות פעמים ביום, ובמקרה שלך - תכפיל את התוצאה ב-34 ימים ותראה שזה מצטבר. הפתרון - לא להשאיר את הדפדפן פתוח כל הזמן.

באופן כללי לא יזיק לסרוק את המחשב נגד וירוסים ותוכנות זדוניות מדיי פעם וכמובן - לבצע איתחול למחשב, שכן מערכת הפעלה Windows לא ממש נועדה לעבוד לטווח ארוך.

פורסם

תעלה תמונה של הזכרון החלק התחתון עם הגרף.

אם תרחף עם העכבר על טבלת הצבעים מתחת לגרך תקבל הסבר לכל צבע.

קומיט שייך יותר לזכרון וירטואלי ולא לזכרון הראם.

סופרפטש משתמשת בזכרון פנוי ויודעת לפנות אותו בעת הצורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים