עבור לתוכן

בעיה מוזרה עם התקנת ראם..

Featured Replies

פורסם

שלום

חבר הביא לי שני סטיקים של 4 ג'יגה כל אחד במהירות 1600mhz כאשר רציתי להוסיף את אחד הסטיקים למחשב שלי( מפרט בצד), התקנתי אותו על הלוח וכאשר ניסיתי להדליק את המחשב כל המאוררים הסתובבו ואז המחשב נכבה וניסה להידלק שוב וחוזר חלילה..

אחרי זה הוצאתי את הסטיק שהוספתי והמחשב עלה כרגיל זה קרה גם עם הסטיק השני..

ראוי לציין שהסטיקים הם סטיקים מקוריים של G.Skill...

מישהו יודע מה הבעיה ואיך אני יכול לפתור אותה?

פורסם

נשמע כאילו הבעיה בסטיקים, ואם יש בהם בעיה אין לך שום דרך לפתור אותה.

נסה להכניס רק את הסטיקים שלו, אחד אחד, ולהריץ memtest.

פורסם
  • מחבר

הנחתי שהבעיה היא בסטיקים ''החדשים''

אבל יכול להיות שהם גורמים למחשב לא לעלות?

פורסם

ברור בריבוע. ראם לא תקין יכול בקלות לדפוק את הPOST.

פורסם

בהחלט, אם הם לא מתאימים ללוח האם שלך !

פורסם
  • מחבר
ברור בריבוע. ראם לא תקין יכול בקלות לדפוק את הPOST.

אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה אומר לדפוק את הפוסט הרי יש לי כבר סטיקים שיכולים להפעיל את המערכת אז הסטיק הדפוק פשוט מנטרל אותם?

פורסם

עשית שעורי בית לפני הכנסת הזכרונות ?

בדקת בחוברת של לוח האם מה צריך, מה מתאים ומה לא יעבוד ?

אתה סתם מתעקש ומחפש פתרון שכנראה לא קיים.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתעקש רק מנסה להבין וללמוד...

פורסם

כמו שהציעו, תנסה פוסט רק עם אחד מהם בלי הישנים.

פורסם

@roeebaeloha

לפי המפרט שלך במחשב מותקנים כרגע 3 מודולי זיכרון, כלומר נותר לך חריץ הרחבה לזיכרון (או תושבת) אחד פנוי.

1. הדבר הראשון שאני אציע הוא שתנסה לשנות את סדר מודולי הזיכרון שלך, כך שאחד מהם יהיה בחריץ ההרחבה הפנוי. אם בכל המקרים המחשב לא יסכים לעבוד כאשר מותקנים בו שלושת מודולי הזיכרון שלך בלבד כאשר אחד מהם נמצא באותו חריץ הרחבה, הרי שכנראה יש לך בעיה פיזית בלוח האם או/ו במעבד.

2. במידה וניתן להפעיל את הזיכרון הקיים גם בתושבת הפנוייה:

א. נסה להפעיל את המחשב כאשר רק הזיכרון החדש מותקן בו (תוציא את הזיכרון שלך ותתקין את הזיכרון החדש, בכל פעם מודול זיכרון אחד בלבד). אם המחשב לא עובד - יש בעיה בזיכרון או שיש בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון ולוח האם.

ב. אם המחשב עובד עם מודולי הזיכרון החדשים, אבל לא בשילוב כלשהו בין מודולי הזיכרון הקיימים והחדשים הרי שמדובר בעיית תאימות בין הזיכרון הקיים והזיכרון החדש. במקרה כזה הגורמים האפשריים הם:

- הגדרת ביוס שמתאימה לזיכרון הקיים אבל לא לזיכרון. נסה לאפס את הביוס - אולי זה יפתור את הבעיה.

- בעיית אי-תאימות בין מודולי הזיכרון. נסה לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה - אולי בשלב כלשהו שוחררה גירסה ששיפרה את התאימות בין מודולי הזיכרון.

- ייתכן שמודולי הזיכרון הקיימים עובדים במתח מסויים, אבל מודולי הזיכרון החדשים דורשים מתח אחר (מודולי זיכרון DDR3 בד"כ עובדים במתח של 1.5V, שהוא המתח הנפוץ ביותר, מתח של 1.35V או מתח של 1.65V, שמתאים יותר לזיכרונות ה DDR3 הראשונים ששוחררו או לזיכרונות שמיועדים להמהרה). בדוק את המתח בו כל אחד ממודולי הזיכרון מסוגל לעבוד (תחפש לפי הדגם של כל מודול זיכרון) ותראה האם זו הבעיה. במידה וכן, ייתכן שיהיה אפשר להפעיל את הזיכרונות ביחד ע"י קביעת מתח ידני לזיכרון בביוס (אבל בשום מקרה אל תקבע אותו למתח הגבוה מזה שהזיכרונות מאושרים עבורו).

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים