עבור לתוכן

מיהו התכנת?

Featured Replies

• תגובות 63
  • צפיות 19.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הבעיה שאין במדינה פתרונות טובים לשכירות, זו הבעיה האמיתית. לקנות דירה זה לא הבעיה, זה רק מי שרוצה להפיל את המדינה מתעקש שזו הבעיה כי זה בעיה שלא ניתן לפתור אותה באמת וגם לא צריך לפתור אותה. דווקא המדינות העשירות יותר באירופה יש בהם אחוז נמוך של בעליי דירות כי כנראה יותר משתלם לשכור שם, ובמדינות בבעיה כמו ספרד ויוון יש שכונות רפאים. בנו שכונות ואף אחד לא גר שם. ול80% מהאכולוסיה הם בעלי דירה.

פורסם

ברור לחלוטין. הנקודה היא שקשה לקרוא לאנשים בכיינים בהתחשב.

פורסם
  • מחבר

ממש לא קשה לקרוא להם בכיינים.

כי עצם העובדה שהם מתבכיינים על זה שהם לא יכולים לקנות דירה מראה שהם או מפגרים, או מנותקים מהמציאות.

זה כמו שאני אבכה שאין לי כסף לבמוו שחורה ולהמון אנשים במדינה יש במוו שחורה.

למה לי לא מגיע?

פורסם
  • מחבר

זה די עיניין של פיגור של אנשים שלא חשבו אף פעם על לחסוך כסף ועל הטווח הארוך.

מישהו בעבודה אמר לי שהוא לא יכול לקנות דירה כי הוא חסך כל החיים שלו רק 60K שקל. ויש לו משכורת יפה.

כאילו, הוא מנותק מהמציאות אם הוא חושב שכל הקריירה שלו הוא חסך 60K שקל ועכשיו זה אשמת המדינה שהוא לא יכול לקנות דירה.

הוא פשוט לא יודע לחסוך. כל שנה הוא קונה פלאפון חדש וייקר, קונה טלווזיות קונה כל מיני שטויות.

כאילו זה הפיגור שאני מדבר עליו.

אנשים שבכלל לא חשבו על האפשרות לחסוך לטווח הארוך ואחר כך מתלוננים שהם לא יכולים לקנות דירה.

פורסם

בנוסף לעובדה שכאמור אין פתרון טוב לשכירות במדינה שלנו, בטח לא במחיר מקביל ביחס לשכר החציוני כמו במדינות שמצביעים עליהן

פורסם
  • מחבר

הבעיה עם השכירות היא שלא בונים מגורים למטרת שכירות ואין שכירות לטווח ארוך.

אוליי בגלל שכולם בוכים שאין מספיק דירות לרכישה אז לא בנו מבני מגורים מיוחדים לשכירות.

אם תמשיכו לבכות שאין מספיק דירות לרכישה הפתרונות לשכירות לא יופיעו מעצמם.

עריכה: כאילו ההגיון אומר שאם במדינה יש בעיה של דירות לרכישה ובעיה של דירות שלכירות אז צריך קודם להילחם בשביל הדירות לשכירות כי זה באמת יכול להוזיל גם את הדירות לרכישה וגם לאפשר לאזרחים לחסוך.

אגב השכירות לא כזו מטורפת ביחס לשכר של הייטקיסט.

אם לא תקח דירה של שלושה חדרים אז יש סיכויי שזה לא יהיה כזה ייקר.

פורסם

אבל הייטקיסט הוא בעשירון שניים העליונים. אם הוא צריך להתחיל להתקמצן ולקחת יחידת דיור מעפנה או דירת שותפים אז המצב בקנטים.

פורסם
  • מחבר

הנקודה היא שתכנת צעיר בן 25 צריך לחסוך. כשתגיע לגיל 40 ויהיה לך יותר מחצי מליון שקל אז המצב שלך יילך ויישתפר.

זה דבר שהולך ומצטבר עם השנים.

הרבה אנשים שהתעשרו זה אנשים שפשוט חסכו כסף וכשהם הגיעו לגיל יותר מאוחר כבר היו בפניהים הרבה יותר אפשרויות פתוחות.

עם 60K אתה לא יכול אפילו לקחת משכנתא לדירה.

אם היה לך חצי מליון היתה לוקח משכנתא, קונה דירה. לא משלם שכר דירה וגם הערך של הנכס שלך כנראה היה עולה(יש גם ייתרון לזה שמחירי הדירות עולות). אז היית מרוויח כפול.

אם לא חסכת כלום, אז אתה במצב יותר גרוע בהרבה ממישהו שעבד כמוך וכן חסך.

פורסם

ברור לחלוטין, אך יש מעט מאוד אנשים בארץ שלוקחים הביתה 16 אלף נטו בחודש.

פורסם
אתה באמת חושב שמשכורת של 25k לא מספיקה לקנות דירה?

בשלב כלשהו זה יספיק, אבל זה לוקח זמן

ההורים שלי ושלך קנו דירה עם משכורות יחסיות הרבה יותר נמוכות ובגיל הרבה יותר צעיר.

אז כן, בתקופות מסויימות אתה חוסך 10,000 בחודש. ואז מגיע ילד ואתה כבר לא חוסך כ"כ הרבה...

אני מרוויח משכורת דומה, לא חי בהתאם "לעשירון" אליו אני שייך.

פורסם
  • מחבר

עומרי, אין טעם להשוות את ההורים שלך. זה תקופה שונה לגמריי, יש גידול אוכלוסייה, יש את סין שמתחזקת ואת ה"עולם השלישי" שהוא כבר לא עולם שלישי והוא גם רוצה לאכול בשר ורוצה מותרות.

לבכות שהעולם היום הוא לא אותו עולם שהורים שלך חיו בו זה לא נימוק משכנע.

פורסם

טוב, אז תשווה את זה למישהו שמרוויח משכורת יחסית דומה במדינה אחרת (גרמניה?)

פורסם
  • מחבר

כן רק שבגרמניה יש אחוז יותר נמוך של בעלי דירות מישראל... אז אוליי שם פשוט יש פחות ביקוש.

חוץ מזה, מי אמר לך שישראל עשירה כמו גרמניה או אפילו יכולה להיות עשירה כמו גרמניה?

לא ייעזור לך להתלונן שישראל לא מספיק עשירה כי זה משהו שהממשלה לא בהכרח יכולה אי פעם לספק לך...

לא כל המדינות שוות בעושרם בעולם. מדינת ישראל לא כזו עשירה. גם אירן יותר עשירה מישראל דרך אגב(לפחות לפני הסנקציות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים