עבור לתוכן

עזרה בכתיבת מכתב פיטורים

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להתפטר מהעבודה בגלל סיבות כאלו ואחרות

מה אני כותב במכתב?

מבלי להיות פלצני זה סה"כ חנות מכירות

פורסם

זה לא מכתב פיטורים, זה מכתב התפטרות.

ככל שידוע לי אין חובה בחוק לכתוב מכתב התפטרות (פיטורים - כן). מספיק להודיע בעל פה. וגם אם כן כותבים, אז בשביל להתפטר אתה לא צריך לספק שום סיבה מיוחדת. כל מכתב לקוני ומנומס יתאים.

פורסם
  • מחבר

כן סליחה התפטרות...

הבנתי..אפשר אולי בכל זאת לכתוב איזה משהו כי אני לא מצליח למצוא ניסוח (brain freeze)

פורסם

לכבוד בוס

אני רוצה לסיים בזאת תקופה שבה עבדנו ביחד, ולהמשיך למקומות חדשים

ממשיך לאחל לכם הצלחה מהמקומות הבאים אליהם אגיע בדרך

איחולים מיטביים - אש

פורסם

לכבוד מר/גברת XYZ

לאחר תקופה ארוכה וממצה/נעימה/טובה אני מודיע בזאת על התפטרותי.

תוקף ההודעה: מיידי/החל מ:ABC

בתודה מראש

אני.

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם

רק הבהרה: החוק אומר שעל עובד המעוניין להתפטר למסור על כך הודעה למעסיקו, בכתב, ומהרגע שנמסרה ההודעה מתחילה תקופת ההודעה המוקדמת (שמשכה תלוי במשך ואופן ההעסקה, וזהה לתקופת ההודעה המוקדמת במקרה ההפוך בו המעסיק מפטר את העובד - עד חודש ימים). באם אינך מוסר הודעה בכתב אלא רק בע"פ, המעסיק יכול לטעון שבעצם עזיבתך, בתום התקופה שאותה חשבת לתקופת ההודעה החוקית מהרגע שהודעת בע"פ, הפרת את חובת ההודעה והוא זכאי לגבות ממך את הפיצוי הקבוע בחוק - בגובה השכר ששולם לך במשך תקופת ההודעה שכביכול לא היתה. יהיה זה כמובן מעשה נבלה מצידו, שכן בניגוד לעובד שצריך להציג מכתב פיטורין לצורך אבטלה וכו' למעסיק אין כ"כ מה לעשות עם מכתבך, אך מבחינת החוק היבש הוא יהיה צודק.

עריכה - לשון החוק הרלוונטי: http://www.moit.gov.il/NR/exeres/06DED874-C524-4C8E-8657-1C22DDEDA5EA,frameless.htm

לתשומת לבך גם אתה, QTTP.

נערך על-ידי vic07

פורסם

בכל מקרה, תמיד עדיף לסיים יפה ובנימוס.

פעם חטפתי שטוזה אחרי שחשבתי שאני חכם גדול והתפטרתי ברעש וצעקות רק כדי לגלות שהבוס הבא שלי (מנהל איזור) הוא חבר טוב של הבוס הקודם שלי (סמנכ"ל).

מיותר לציין שההוא כבר לא היה הבוס הבא שלי...

פורסם
  • מחבר

vic07

אני מחוייב לתת 14 יום לפני העזיבה שלי?

אם אני לא מעוניין? יש מה לעשות?

פורסם

ברור שחייב התראה. כמה זמן אתה עובד שם? משכורת חודשית או שעתית? מה כתוב בחוזה?

פורסם
vic07

אני מחוייב לתת 14 יום לפני העזיבה שלי?

אם אני לא מעוניין? יש מה לעשות?

למי שמתעצל לקרוא בלינק שהבאתי:

3. הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד במשכורת

עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן:

(1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;

(2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה;

(3) לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.

4. הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד בשכר

עובד בשכר זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן:

(1) במהלך שנת עבודתו הראשונה - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;

(2) במהלך שנת עבודתו השניה - של 14 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה;

(3) במהלך שנת עבודתו השלישית - של 21 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה;

(4) לאחר שנת עבודתו השלישית - של חודש ימים.

5. הודעה מוקדמת להתפטרות

הוראות סעיפים 3 ו4- יחולו, בשינויים המחויבים לפי הענין, על הודעה מוקדמת להתפטרות.

6. ויתור על עבודה בפועל

(א) מעביד רשאי להודיע לעובד, בהודעה מוקדמת לפיטורים, כי הוא מוותר על נוכחות העובד ועל עבודתו בפועל בתקופת ההודעה האמורה, כולה או מקצתה, ובלבד שישלם לעובדו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד בעד התקופה שלגביה ויתר על עבודתו.

(ב) מעביד רשאי להודיע לעובד שנתן הודעה מוקדמת להתפטרות, כי הוא מוותר על נוכחותו של העובד ועל עבודתו בפועל בתקופת ההודעה האמורה, כולה או מקצתה, ובלבד שישלם לעובדו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד בעד התקופה שלגביה ויתר על עבודתו.

7. תוצאות אי מתן הודעה מוקדמת

(א) מעביד שפיטר עובד ולא נתן לו הודעה מוקדמת לפיטורים כאמור בחוק זה, ישלם לעובדו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה המוקדמת.

(ב) עובד שחדל לעבוד ולא נתן למעבידו הודעה מוקדמת להתפטרות כאמור בחוק זה, ישלם למעבידו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה המוקדמת.

לעניין סעיפים 3 ו4, "משכורת" = שכר חודשי גלובלי קבוע, "שכר" = תשלום לפי שעות. לפי האמור כאן, אתה יכול לחשב בקלות כמה זמן מראש אתה מחוייב להודיע לפי תנאי העסקתך. לשאלתך, ראה סעיף 7 לעיל. לא ניתן להתפטר מעכשיו לעכשיו מבלי שיהיו לכך השלכות כספיות, אם המעסיק מעוניין שתמשיך לעבוד בתקופת ההודעה. אם הוא לא מעוניין, אך מצד שני גם לא מעוניין לשלם לך שכר על תקופה זו (ראה סעיף 6), אני חושב שאפשר להגיע איתו להסכמה - המעסיק מוותר על שירותיך בתקופת ההודעה, ואילו אתה מוותר על השכר שהיה מגיע לך באותה התקופה במקרה שמעסיק היה מעדיף שההתפטרות תהיה מיידית בניגוד לרצונך (שכן זה לא המקרה). אם אתם מגיעים להסכמה כזו, תדאג שהיא תהיה בכתב וחתומה ע"י שני הצדדים - זהו אינטרס המשותף לשניכם, שכן בלי הסכם שכזה כל אחד מכם יכול פתאום להחליט לתבוע את האחר על הפרת זכויותיו, כביכול.

* למען הסר הספק, אינני עורך דין והדברים נאמרים כאן על סמך נסיון אישי בלבד.

נערך על-ידי vic07

פורסם
  • מחבר

שנתיים...שעתית+בונוסים

מאיפה אני זוכר את החוזה

פורסם

אם זה בדיוק שנתיים אתה צריך לתת התרעה מראש של 21 יום. אחרת המעסיק עלול לנכות לך מהשכר.

פורסם
  • מחבר

שיט....קיוויתי לעוף שמם כמו שיותר מהר

טוב..נוציא חופש מחלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים