עבור לתוכן

עזרה בהתקנת Win10 על כונן חדש

Featured Replies

פורסם

שלום

ברשותי מחשב עם 3 כוננים רגילים ומותקן עליו Windows 7 חוקי. הכוננים שלי די מלאים וכן מותקנים על המחשב משחקים (חוקיים גם כן) שחלקם נקנו דרך האינטרנט.

אני רוצה להוסיף למחשב כונן נוסף מסוג SSD לטובת Windows 10. אני זקוק לייעוץ איך לעשות זאת בצורה הטובה ביותר. התנאים:

1) ההתקנה של Windows 10 צריכה להיות נקייה (כלומר לא שדרוג אלא התקנה חדשה על הכונן החדש שאני מוסיף).

2) שתי מערכות ההפעלה יישארו ובשלב ה Boot (הפעלת המחשב) אוכל לבחור האם לעלות מ Win 10 או Win 7.

3) בעתיד ארצה להוריד את הכוננים הרגילים - אני רוצה שה Win10 ימשיך להיות על המחשב ללא צורך בהתקנה חדשה (Win 7 כמובן שלא יהיה יותר).

שאלות:

1) איך אני מתקין Win 10 64bit כאשר ה Win 7 שלי הוא 32bit ? האם זה אפשרי ? (אני רוצה שתהיה לי גישה ליותר זכרון RAM מאשר 4G שה win 32bit יודע לראות).

2) איך לחבר את הכוננים (כולל הכונן החדש SSD) כך שה Boot שרץ בהתחלה (שנותן את השאלה מאיזה Win לעלות) ישב על ה SSD וממנו המחשב יתחיל ? המטרה להוריד בעתיד את הכונן הרגיל מבלי שעליית המחשב תיפגע. אגב, אם אחבר את כונן ה SSD החדש כ Primary במקום הכונן הקודם (שיהפוך ל secondary) המחשב לא יעלה מ Win 7 ואז לא אוכל להתקין את win 10.

האם יש משהו שלא הבנתי נכון או שאני עושה מכמה דברים סלט ?

אשמח לקבל את ההוראות להתקנה (של ה SSD ושל מערכת ההפעלה החדשה) בהתאם לתנאים הסופיים שאני רוצה במערכת שלי.

תודה רבה מראש על העזרה

יגאל

פורסם

תעשה שדרוג ואחרי שיאוקטב תעשה roll back. ואז תתקין windows 10 נקי (64 ביט) על הכונן החדש

פורסם
  • מחבר

מה נותנת האפשרות של שדרוג ולאחר מכן חזרה לגרסה הקודמת ? איך זה פותר בעיות (איזה בעיות יש) ?

למה לא ניתן להתקין גרסת 64 במקרה שיש לי גרסה קודמת של 32 ?

איזה סלט עשיתי בדברים ?

ראיתי ברשת שבתהליך ההתקנה יש אפשרות להתקין בצורה מותאמת, ואז יש אפשרות לבחור איזה כונן, ואם הוא חדש (Partition) אז ההתקנה נקייה ולא שדרוג.

אז איך יוצרים את ה Boot שנותן את אפשרויות הבחירה של מערכת ההפעלה בהתחלה (פעם עשיתי זאת עם Win ישן יותר) ? האם הוא נוצר לבד ? היכן הוא יושב - בדיסק עם win 7 שדרכו אני מתקין את win 10 או על הדיסק החדש עם win 10 ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים