עבור לתוכן

עזרה - הרכבת מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום

שאלה כללית אומנם ולא כ"כ מדוייקת/מכוונת, אבל בכל זאת -

הרכבתי לבד מחשב חדש- לוח אם, כרטיס מסך, זכרונות ו-HDD.

הכל נעשה לפי ההוראות בחוברת הלוח אם בלי יותר מדי חיבורים "מיותרים".

כאשר הפעלתי את המחשב, הוא נדלק ועובד אך אין תצוגה על המסך.

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

כנראה שעשית משהו לא טוב.

פורסם

Captain obvious לשירותך

:)

פורסם

@oh

כתבת שהמחשב "נדלק ועובד". איך אתה יודע שהוא עובד?

בכל מקרה, נסה את הדברים הבאים:

1. אם התקנת גם כרטיס מסך נפרד, יש לוודא שהחיבור למסך מחובר אליו ולא ליציאה גרפית הנובעת מלוח האם.

2. האם יש ציפצופים מהרמקול שמחובר ללוח האם (אם אין רמקול כזה - תחבר אחד)?

3. יש לנסות ולאפס את הביוס ע"י שימוש במגשר (ג'מפר) המתאים שעל לוח האם.

4. יש לוודא שכל חיבורי המתח מחוברים - גם ללוח האם (יש 2 חיבורים - אחד "גדול" של 24 פינים ואחד קטן בגודל של 4/8 פינים) וגם לכרטיס המסך (כרטיסי מסך חזקים בד"כ דורשים חיבור 6 או 8 פינים אחד לפחות).

5. וודא שהקירור למעבד מותקן בצורה תקינה ושהמאוורר שלו מסתובב בחופשיות.

6. נסה להפעיל את המחשב ללא כרטיס המסך (חבר את המסך ליציאה גרפית הנובעת מלוח האם) ותראה האם יש תצוגה.

7. נסה להפעיל את המחשב במצב מינימלי - רק לוח אם, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון אחד וספק כח (את כל שאר הרכיבים תנתק) ותראה האם יש תצוגה על המסך (המסך כמובן צריך להיות מחובר ליציאה גרפית בלוח האם). בנוסף נסה להעביר את מודול הזיכרון לתושבת אחרת בכל ניסיון.

8. פרק את לוח האם מהמארז וחזור על סעיף 7 (יש להניח את לוח האם על משטח מבודד).

פורסם
  • מחבר

שי שלום

קודם כל, הוא עובד (לפחות בבירור למראית עין) כי המאווררים עובדים, האור שבכרטיס המסך דולק, הלדים בלוח האם עובדים וכדומה...)

1. אם התקנת גם כרטיס מסך נפרד, יש לוודא שהחיבור למסך מחובר אליו ולא ליציאה גרפית הנובעת מלוח האם.

-- אכן יש כרטיס נפרד, מחובר ישירות למסך

2. האם יש ציפצופים מהרמקול שמחובר ללוח האם (אם אין רמקול כזה - תחבר אחד)?

-- אין צפצופים ואין הודעת שגיעה מלוח האם (לוח ASUS X99-S בעל צג ספרות המתריע על בעיה).

3. יש לנסות ולאפס את הביוס ע"י שימוש במגשר (ג'מפר) המתאים שעל לוח האם.

4. יש לוודא שכל חיבורי המתח מחוברים - גם ללוח האם (יש 2 חיבורים - אחד "גדול" של 24 פינים ואחד קטן בגודל של 4/8 פינים) וגם לכרטיס המסך (כרטיסי מסך חזקים בד"כ דורשים חיבור 6 או 8 פינים אחד לפחות).

-- בדקתי ו-וידאתי שהכל מחובר (כולל כל חיבורי החשמל לכרטיס המסך)

5. וודא שהקירור למעבד מותקן בצורה תקינה ושהמאוורר שלו מסתובב בחופשיות. -

-- עובד ותקין ככל הנראה

6. נסה להפעיל את המחשב ללא כרטיס המסך (חבר את המסך ליציאה גרפית הנובעת מלוח האם) ותראה האם יש תצוגה.

-- אין אפשרות כזאת, ללוח האם אין יציאה גרפית

7. נסה להפעיל את המחשב במצב מינימלי - רק לוח אם, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון אחד וספק כח (את כל שאר הרכיבים תנתק) ותראה האם יש תצוגה על המסך (המסך כמובן צריך להיות מחובר ליציאה גרפית בלוח האם). בנוסף נסה להעביר את מודול הזיכרון לתושבת אחרת בכל ניסיון.

-- אנסה לעשות זאת

8. פרק את לוח האם מהמארז וחזור על סעיף 7 (יש להניח את לוח האם על משטח מבודד).

נערך על-ידי oh

פורסם

1. לא פירטת את מפרט המחשב - אנא עשה זאת בדגש על דגם המעבד (בהודעה הקודמת כתבת שדגם לוח האם הוא Asus X99-S).

2. למרות שזה לא סביר במקרה הזה, יכול להיות שהלוח שלך לא תומך במעבד המותקן ללא עידכון ביוס. בד"כ במקרה כזה יש להשיג מעבד שהלוח כן מזהה, להתקין אותו, לעדכן את הביוס ולהתקין את המעבד המקורי, אבל במקרה הזה בלוח הנ"ל יש תכונה בשם USB BIOS Flashback שמאפשרת לעדכן את הביוס גם ללא מעבד וללא זיכרון מותקנים. נסה לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה - אולי זה יפתור את הבעיה.

3. האם ניסית לאפס את הביוס?

4. מה הקוד שמופיע במסך ה LED שעל הלוח (ה ASUS Q-LED)? אם לא מופיע קוד כלל, אני הייתי חושד בלוח האם כמקור לבעיה.

4. אם דבר לא עוזר, אתה צריך להחליף רכיבים בסיסיים במחשב (ספק כח, כרטיס מסך, זיכרון, מעבד ולוח אם) עד שתאתר את הרכיב התקול.

פורסם
  • מחבר

1. פירוט רכיבים עיקריים :

לוח ASUS X99-S

מעבד I7-5930K

קירור מעבד Corsair Hydro h60

זכרון - 16GB - DDR4 PC4-17000 • CL=15 • Single Ranked • x8 based • Unbuffered • NON-ECC • DDR4-2133 • 1.2V • 512Meg x 64 •

כרטיס מסך GEFORCE 970 G1 GAMING

דיסק קשיח SSD 240GB

חסר משהו?

2. בהמשך לתשובתך אנסה לראות אם יהיה צורך בעדכון הביוס.

3. לא ניסיתי עדיין לאפס את הביוס

הקוד הוא 00 (לפי בדקתי - מראה על כך שאין בעיה - האם אני טועה? )

4. כל הרכיבים חדשים לגמרי (מלבד ספק הכוח בהספק של 1050W)

פורסם

1. רישמית הלוח X99-S של Asus תומך בנפח זיכרון כולל של 64GB ב-8 מודולים, כלומר הנפח המקסימלי של מודול זיכרון בודד הוא 8GB. יכול להיות שזה מקור הבעיה. שים לב שברשימת הזיכרונות הנתמכים ע"י הלוח ועודכנה לאחרונה ב 21/8/2015 (קישור) לא מופיע אף מודול זיכרון DDR4 יחיד "רגיל" בנפח של 16GB (ברשימה ישנם מספר זיכרונות DDR4 בנפח של 16GB במודול אחד, אבל מדובר בזיכרונות R-DIMM, כלומר זיכרונות שהם Registered או buffered).

מה שאני יכול להציע לך הוא לנסות ולעדכן את הביוס לגירסה האחרונה (גירסה 1801 מה 25/6/2015) - אולי זה יפתור את הבעיה ויאפשר למחשב לעבוד עם מודול זיכרון בודד בנפח של 16GB. אם זה לא יעזור אתה תצטרך לנסות מודול זיכרון בנפח של 8GB ולראות האם זהו המקור לבעיה.

2. אני לא בטוח אם הקוד "00" הוא תקין, שכן תצוגת ה LED אמורה להציג את קוד מצב האתחול של המערכת ולפיכך הערך אמור להתקדם ביחד עם תהליך האיתחול. שים לב שבחוברת לוח האם (עמוד 1-24) הקוד "00" מוגדר כ"לא בשימוש". אני לא יודע אם הקוד הסופי לאחר תהליך האיתחול אמור להיות "00" ואז הבעיה היא כנראה בתצוגה או שקוד ה"00" מציין שתהליך האיתחול כלל לא התחיל, דבר שמעיד על כך שיש בעיה ברכיב בסיסי כמו לוח האם, המעבד או ספק הכח.

3. רכיב חדש אינו בהכרח אומר שמדובר ברכיב תקין. זו טעות שרוב האנשים עושים, אבל בהחלט היו מקרים (גם לי אישית) של רכיבים חדשים שלא היו תקינים.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

1. הזיכרון מורכב מ4 יחידות של 4GB כ"א. (לא 16 יחיד)

2.אני אבדוק יותר לעומק את נושא קוד ה00.... אם תוכל לעזור לי למצוא גם משהו בנושא מעבר למה שאני יודע, אודה לך מאוד.

3. אתה צודק בקשר לרכיבים החדשים, אבל אני מאוד מקווה שלא כך המצב במקרה שלי :-(

פורסם

1. נסה איפוס ביוס.

2. נסה עידכון ביוס (בלוח האם שלך אתה לא חייב מעבד או זיכרון בכדי לעדכן את הביוס).

3. וודא שחיבור ה-8 פינים שמספק מתח למעבד מחובר (יכול להיות שבספק הכח שלך יש 2 חיבורי 4 פינים שניתן "להרכיב" לחיבור אחד של 8 פינים).

4. נתק וחבר את גוף הקירור - יכול להיות שהוא לא מותקן נכון (באחת התגובות באינטרנט מישהו כתב שבעיה כזו יכולה להיגרם מכך שגוף הקירור מפעיל יותר מדיי לחץ על המעבד).

5. בדוק פיזית את המעבד ואת התושבת בלוח האם - יכול להיות שאחד הפינים התעקם וזה הגורם לבעיה.

6. יש סיכוי שקיבלת מעבד או/ו לוח אם לא תקינים או שספק הכח שלך לא תקין. אין יותר מדיי מה לעשות מלבד במקרה כזה לנסות רכיבים אחרים.

בקשר למידע נוסף - פשוט תחפש asus x99 code 00 במנוע החיפוש החביב עליך ותקבל דיי הרבה תוצאות. ברוב התוצאות ניתן לראות שהגורם לבעיה הוא המעבד או/ו לוח האם.

נערך על-ידי smalul

פורסם

האם חיברת לכרטיס המסך את חיבורי ה-6/8 פינים מהספק (אם יש עליו כאלה)?

האם חיברת ללוח האם את כל חיבורי הכוח מהספק?

הוצא את הזיכרונות והכנס אותם מחדש. נסה לבדוק כשרק אחד מחובר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים