עבור לתוכן

"יצירת מארז" - איך עושים מתג הפעלה?

Featured Replies

פורסם

טוב, זו שאלה יותר תיאורטית מכיוון שבינתיים אני לא מתכנן לבנות לי מארז חדש, אבל תמיד תהיתי:

מי ש"יוצר לו מארז" (דוגמת הפרוייקטים של מארז בטוסטר, מארז מלגו וכו'), איך יוצרים את הכפתורי Reset וPower, וגם את הלדים (הלדים אני מניח שזו פחות בעייה...).

תודה מראש,

Ameralis Zaiir

פורסם

מתג NO (Naturally Open), ז"א שבמצב טבעי (שהמתג לא לחוץ) אז אין מגע בין הרגליים שלו.

כשאתה לוחץ נוצר מגע, ומה ששקורה בעצם זה שהחוט הירוק ואחד השחורים בספק מתקצרים וכל העסק נדלק...

אתה אפילו יכול להדליק מחשב עם מברג אם בא לך...

פורסם

סליחה שאני מתפרץ, אבל יכולים לבדוק ככה אם ספק כח עובד?

פורסם

בהחלט. כמו שאמרתי - החוט הירוק ואחד השחורים. חבר ביניהם והספק יעבוד.

פורסם
  • מחבר

אז בקיצור, לקחת מתג NO ולחבר לו כבל מאיזה מארז ישן או משהו ולחבר ללוח האם?

בקשר ללבדוק אם הספק עובד ככה: אני מניח שכן, אם אתה יודע להדליק את הספק, זה לא משנה אם חיברת אותו לדברים או לא..

פורסם
אז בקיצור, לקחת מתג NO ולחבר לו כבל מאיזה מארז ישן או משהו ולחבר ללוח האם?

בדיוק.

אני אוהב את המתגים האדומים הקפיציים האלה ;D

פורסם

ככה מניעים ספק, זה ספק הניסויים שלי :)

בכל מקרה לא מומלץ להניע ככה ספק כשמחוברים אליו רכיבים רגישים כמו כרטיסי מסך וכהרדיסקים.

זה טוב בעיקר לבדוק מאוררים וכל מיני תוצאות מודינג לפני שמחברים אותם למחשב היקר :)

פורסם

Naturally Open

Normally, לא naturally. :P

פורסם

רגע, אני חושב שבילבלתם אותו.

אם מדליקים מחשב עם הלוח אם (או עם סוויץ') אז באמת צריך להיות רק מגע לרגע, אבל אם רוצים להדליק רק ספק צריך שכל הזמן יהיה מגע בין החוט הירוק ל"אדמה" (אחד השחורים).

פורסם

אותי בלבלתם....אפשר הסבר למה שytoledano אמר?

פורסם

מה שהוא אמר זה שאם אתה מדליק ספק שמחובר ללוח, אתה צריך מתג קפיצי כדי שיהיה מגע לשנייה וזהו. בלוח יש רכיב שקולט את הפולס הזה ומייצר מגע תמידי, עד הפולס הבא... בטח חד (או דו? לא זוכר כבר) יציב או משהו.

אם הספק לא מחובר ללוח אז צריך שהחוט הירוק יהיה מקוצר לאחד שחור כל עוד הספק צריך לפעול. ז"א שמתג קפיצי כזה יפעיל לך את הספק לשנייה...

עדי - סלח לי על הטעות, הייתי בהאנגאובר מטורף... :P

פורסם

נו באמת לאן נסחפתם!? הוא שאל שאלות פשוטות, תתנו תשובות פשוטות.

עכשיו לשאלותיך:

טוב, זו שאלה יותר תיאורטית מכיוון שבינתיים אני לא מתכנן לבנות לי מארז חדש, אבל תמיד תהיתי:

מי ש"יוצר לו מארז" (דוגמת הפרוייקטים של מארז בטוסטר, מארז מלגו וכו'), איך יוצרים את הכפתורי Reset וPower, וגם את הלדים (הלדים אני מניח שזו פחות בעייה...).

תודה מראש,

Ameralis Zaiir

בדרך כלל לא מייצרים מתגים, קונים אותם, כנ"ל לגבי לדים.

יש המון סוגים של מתגים וגם המון מבחר של לדים מכל מיני צבעים וסוגים ומי שבונה מארז בוחר את מה שהכי נראה לו מתאים.

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי מן הסתם ללייצר לדים ומתגים :-)

התכוונתי איזה סוג לד/מתג צריך לקנות ואיפה להרכיב אותו...

(מה שמזכיר לי, לד זה דבר שחייבים לחבר אותו לכיוון הנכון, לא? איזה רגל אני אמור לחבר לאיזה חוט?)

פורסם

רגל ארוכה = +

אבל הדרך הכי קלה לדעת את הקוטביות היא פשוט להסתכל על הלד. יש לו צד בראש שהוא שטוח, הרגל שבצד הזה היא האדמה.

פורסם

נראה לי שפותח הת'ארד צריך מתג שייצור מגע לשנייה (ראו תמונה מצורפת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים