עבור לתוכן

עזרה| ביצוע OC למעבד Q9550 על לוח MSI g41TM-P33

Featured Replies

פורסם

היי,

אני לא מתכוון לשדרג את המחשב שלי בזמן הקרוב ונורא רציתי לבצע בו OC קטן, לפני כשבוע היה לי מעבד E5700 שגסס לו ועליו הצלחתי לבצע OC של 22% עם אותו הלוח אם.

כיום קניתי מיד שניה Q9550 כדי קצת להשתדרג. אני מנסה לעשות לו OC אבל פשוט לא מצליח לעבור את ה7 FSB(כן זה מוזר גם לי), כל פעם שאני מעלה רק ב10 מהמקור(333) הביוס! לא עולה בכלל.

אבקש את עזרתכם בנושא.

המעבד:

intel q9550

לוח האם:

MSI G41TM-P33

הבעיה בלוח שאין לי יותר מידי משחק עם מתחים,רק למעבד ועוד משהו לא מוכר. לא גשרים וזכרונות...

הזיכרונות:

4GB DDR2 800HZ CL5

ספק הכוח:

FSP300-60HCN

קירור המעבד:

arctic cooling freezer 7 pro rev 2

המארז:

דיי ג'נרי

Temp In Full Load:

H/W MONITOR - 58C(cPU)

OCCT - 66C(על הליבות)

EVEREST - 58C(CPU)

פורסם

לדעתי הגעת למגבלה של הלוח.

כדי לבדוק אתה צריך להוריד את המכפלה של הזכרונות ואת המכפלה של המעבד ואז לנסות ולהמשיך להעלות FSB. אם אתה מקבל אותה תוצאה אז אכן הגעת למגבלה של הלוח.

פורסם
  • מחבר
לדעתי הגעת למגבלה של הלוח.

כדי לבדוק אתה צריך להוריד את המכפלה של הזכרונות ואת המכפלה של המעבד ואז לנסות ולהמשיך להעלות FSB. אם אתה מקבל אותה תוצאה אז אכן הגעת למגבלה של הלוח.

קודם כול תודה על התגובה המהירה :]

אני צריך לציין שהמעבד הקודם שלי E5700 היה עם מכפלה של 15 והצלחתי להעלות את הFSB שלו ל240 משמע, ל3.6GHZ מ-3.0GHZ.

ולמעבד הנוכחי יש מכפלה של 8.5 על 333 FSB. זה עדיין מחזק את הטענה שהלוח אם מגביל אותי?

תודה.

פורסם

כן, הלוח מאוד משפיע על הFSB. אבל אתה צריך לשים לב שזה גם יכול להגיע מהזכרונות. עם הלוח בוחר עבורם מכפלה לא נכונה הם גם יגרמו לאי יציבות.

ללא OC כשאתה על FSB 333 הזכרונות אני מניח נמצאים על מכפלה של 2.4 כדי לרוץ ב800. אם המכפלה נשארת 2.4 לאחר שאתה מעלה FSB אז הזכרונות מתחילים לרוץ במהירות מעל 800MHZ.

אתה רוצה לבודד את המקור של אי היציבות. לכן תוריד את המכפלה של המעבד ושל הזכרונות, ותבדוק יציבות במצב הזה, עוד לפני שהתחלת OC, רק הורדת מכפלה. אם הכל יציב אז אתה יכול להתחיל OC במצב הזה. המעבד והזיכרון יריצו במכפלה נמוכה ולא יהיו הבעיה בדרך כלל. ואז תוכל לדעת אם הבעיה מגיעה מהלוח.

פורסם

הלוח הוא הבעיה פה, צ'יפסט G41 הוא ממש לא בנוי לOC זה אחד מהלוחות הפשוטים

המעבדים הכי מהירים בדור ההוא עבדו עד 333Mhz FPB ככה שזה מאוד הגיוני שאתה לא מצליח לעלות הרבה מעבר.

וכן, גם מה שיוסי מעליי אמר יכול להיות נכון, אבל לא הייתי בונה על זה יותר מידי

נערך על-ידי Epidem

פורסם
  • מחבר
כן, הלוח מאוד משפיע על הFSB. אבל אתה צריך לשים לב שזה גם יכול להגיע מהזכרונות. עם הלוח בוחר עבורם מכפלה לא נכונה הם גם יגרמו לאי יציבות.

ללא OC כשאתה על FSB 333 הזכרונות אני מניח נמצאים על מכפלה של 2.4 כדי לרוץ ב800. אם המכפלה נשארת 2.4 לאחר שאתה מעלה FSB אז הזכרונות מתחילים לרוץ במהירות מעל 800MHZ.

אתה רוצה לבודד את המקור של אי היציבות. לכן תוריד את המכפלה של המעבד ושל הזכרונות, ותבדוק יציבות במצב הזה, עוד לפני שהתחלת OC, רק הורדת מכפלה. אם הכל יציב אז אתה יכול להתחיל OC במצב הזה. המעבד והזיכרון יריצו במכפלה נמוכה ולא יהיו הבעיה בדרך כלל. ואז תוכל לדעת אם הבעיה מגיעה מהלוח.

סבבה, הורדתי מכפלות של זיכרון ל1:1 ומכפלה של מעבד ועדיין לא מצליח לעלות מעל 340 fsb.

אני מניח שבאמת הלוח אם הוא זה שמגביל, אפילו שאני עדיין לא מבין איך מעבד אחד מסוגל להגיע לx ואחד אחר לy

פורסם

מה לא מובן? את המעבד הקודם הרצת בFSB של 244. כאן אתה מנסה לעלות מעל 333. אתה לא רואה את ההבדל?

חוצמזה שכל מעבד שונה ויכולות OC של כל מעבד שונות מאוד בגלל המון סיבות. למשל איכות השבב (הם לא כולם יוצאים שווים מהמפעל), וצריכת חשמל שהלוח צריך להתמודד איתה, מעבד מרובע צורך כמעט פי 2 יותר חשמל ולא בטוח שהלוח יוכל להתמודד איתו בOC

פורסם
  • מחבר
מה לא מובן? את המעבד הקודם הרצת בFSB של 244. כאן אתה מנסה לעלות מעל 333. אתה לא רואה את ההבדל?

חוצמזה שכל מעבד שונה ויכולות OC של כל מעבד שונות מאוד בגלל המון סיבות. למשל איכות השבב (הם לא כולם יוצאים שווים מהמפעל), וצריכת חשמל שהלוח צריך להתמודד איתה, מעבד מרובע צורך כמעט פי 2 יותר חשמל ולא בטוח שהלוח יוכל להתמודד איתו בOC

תודה אחי, עכשיו הבנתי.

מצטער על הצעירות :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים