עבור לתוכן

שאלה בקשר להקמת שרת

Featured Replies

פורסם

הלכתי לפי המדריך הזה:

http://www.fresh.co.il/dcforum/Software/6095.html

עשית הכל והכל טוב ופועל.

עכשיו רציתי לדעת אם אני רוצה שחבר שלי יכנס לשרת הזה איך הוא אמרו להכנס?, אני צריל לשנות משהו מההגדרות שבמדריך על מנת שחבר יוכל גם להכנס?

פורסם

פשוט תוודא שפורט 21 פתוח ותן לחבר שלך את ה-IP שלך. אתה יכול לראות אותו באתר: www.whatismyip.com

פורסם
  • מחבר

אני חדש בנושא הזה, מה זה פורט 21, איפה זה נמצא?

פורסם

כל מידע שנשלח באינטרנט נשלח על פורט מסויים. וכל תוכנה על המחשב שלך מוגדרת לעבוד עם פורט אחר. כך נוצרת ההפרדה של המידע באינטרנט וכל תוכנה תטפל רק במידע הרלוונטי לה, במידע שהגיע על הפורט שלה. אם מידע יגיע על פורט 80, דפדפן האינטרנט שלך יטפל בו. אם מידע הגיע על פורט של האייסיקיו לעומת זאת (ישנם המון פורטים, לכן אני לא נוקב במספר המדוייק), האייסיקיו יטפל במידע הזה.

FTP באופן סטנדרטי זה פורט 21, אלא אם כן הוגדר אחרת בתוכנה שבעזרתה אתה פותח שרת FTP, ובמקרה כזה צריך גם להגיד למי שמתחבר אליך להיכנס על הפורט השונה.

אתה צריך לבדוק שהפורט הזה פתוח רק אם יש משהו שסוגר לך את הפורט, וישנם שני מקרים כאלה:

א. אם יש לך פיירוול. פיירוול מגן עליך ע"י חסימת כל הפורטים ופתיחת פורטים מסויימים שאמרת לו לפתוח. כך אם ינסו להתחבר אליך בפורט שלא הרשית (ניסיונות פריצה), הפיירוול יחסום אותם.

ב. אם יש לך נתב, או מחשב נתב (אם אתה מתחבר דרך מחשב ש"משתף" אינטרנט). לא ניכנס כרגע לאופן פעולתו של נתב, אבל רק נגיד שנתב חוסם כברירת מחדל את כל הפורטים, ואתה צריך לפתוח את אלו שאתה זקוק להם, בדומה לפיירוול.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים