עבור לתוכן

מבקש המלצה למחשב גיימיניג עד 5 אלף ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

חשוב לי שתהיה צריכת חשמל נמוכה (ויותר נכון תפוקת חום נמוכה) כי החדר שלי לא מתאורר כמעט.

בעדיפות מחנויות שיש באילת מאחר ואולי אני אקנה שם...

בתודה.

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם
  • מחבר
1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נו אבל הרוב כתוב בבירור....

לא צריך ציוד היקפי

עד 5 אלף זה אומר בלי חריגות ומקסימום ביצועים במחיר הזה.

לא מתוכנן OC ואין בקשות מיוחדות.

ומתוכנן להשתמש בו להכל כולל שימוש כללי ומשחקים ללא העדפה מיוחדת.... רוצה שיחזיק כמה שיותר זמן.

שקט פחות חשוב. חשוב צריכת הספק נמוכה ופליטת חום נמוכה לכן נראה לי שזה גם יעשה את המחשב שקט...

יש העדפה לרכוש את המחשב מאילת אז עדיפות לחנויות שמוכרות באילת. (ה5 אלף זה מהמחיר הנומינאלי, אין צורך לחשב כמה אני חוסך באילת)

אין צורך לכלול תוכנות

לא מתכנן שידרוג.

פורסם
  • מחבר

לא עדיף לי את המעבד הזה מהדור החדש יותר?

http://ksp.co.il/?uin=27508

(ובעל פליטה טרמית נמוכה יותר)

פורסם

ממש לא, זה מעבד חלש הרבה יותר בערך באותו מחיר. i5 מול i7 עם תדר עבודה נמוך, זיכרון מטמון 4 מול 8, ללא ליבות לוגיות ועוד.

פליטת החום לא משמעותית כאן מכיוון שקירור המעבד אפילו חזק יותר ממה שצריך בפועל והליבה הגראפית החזקה יחסית של 5675 בכל מקרה לא תהיה בשימוש.

פורסם

טעות

פורסם
  • מחבר
ממש לא, זה מעבד חלש הרבה יותר בערך באותו מחיר. i5 מול i7 עם תדר עבודה נמוך, זיכרון מטמון 4 מול 8, ללא ליבות לוגיות ועוד.

פליטת החום לא משמעותית כאן מכיוון שקירור המעבד אפילו חזק יותר ממה שצריך בפועל והליבה הגראפית החזקה יחסית של 5675 בכל מקרה לא תהיה בשימוש.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-4790-vs-Intel-Core-i5-5675C/2293vsm31828

זה נראה שה 5675 יותר חזק בעיבודי ליבה בודדת ו4 ליבות (וכמה כבר יותר לך להשתמש ב8 ליבות?) גם הנושא של הפליטה הטרמי חשוב לי לא בגלל הקירור של המחשב אלא הקירור של החדר. (אני למשל אף פעם לא מדליק את הנייד בחדר כי זה גורם לי להזיע אפילו עם מזגן)

שמתי לב שמופיע שם ב5675 זכרון DDR3L מה זה הL?

האם DDR3 לא יעבוד?

פורסם

^ זה לא בדיוק אתר עם מבחני ביצועים מקצועיים שמצביעים דווקא על עדיפות ל 4790 בעיקר ביגלל תדר ליבה גבוה יותר.

5675 מתמודד בעיקר מול 4590 - 4690 שהם מעבדי i5 ללא ליבות לוגיות שנותנות תוספת ביצועים במשחקים מסויימים כמו WD, BF ועוד. שכן כאלה רק יילכו ויירבו לכן מעבד i7 בהכרח ייתן יותר Future Proof מאשר מעבד i5.

ההבדל בפליטת חום הוא בסך הכל 19W וזה ממש לא משמעותי. קירור ממוצע מתמודד עם זה ללא שום בעיה. בנוסף יש שלושה מאווררי מארז וקירור מעולה של הכ. מסך מה שישאיר את המערכת קרירה גם במאמץ. שכן הכ. מסך פולט הרבה יותר חום במאמץ מאשר המעבד ושם עיקר הבעיה בנושא זה.

DDR3L זה מתח עבודה של 1.35V במקום 1.5V ב DDR3. במקרה של 5675 זה עובד עם שני הסוגים.

פורסם
  • מחבר
^ זה לא בדיוק אתר עם מבחני ביצועים מקצועיים שמצביעים דווקא על עדיפות ל 4790 בעיקר ביגלל תדר ליבה גבוה יותר.

5675 מתמודד בעיקר מול 4590 - 4690 שהם מעבדי i5 ללא ליבות לוגיות שנותנות תוספת ביצועים במשחקים מסויימים כמו WD, BF ועוד. שכן כאלה רק יילכו ויירבו לכן מעבד i7 בהכרח ייתן יותר Future Proof מאשר מעבד i5.

ההבדל בפליטת חום הוא בסך הכל 19W וזה ממש לא משמעותי. קירור ממוצע מתמודד עם זה ללא שום בעיה. בנוסף יש שלושה מאווררי מארז וקירור מעולה של הכ. מסך מה שישאיר את המערכת קרירה גם במאמץ. שכן הכ. מסך פולט הרבה יותר חום במאמץ מאשר המעבד ושם עיקר הבעיה בנושא זה.

DDR3L זה מתח עבודה של 1.35V במקום 1.5V ב DDR3. במקרה של 5675 זה עובד עם שני הסוגים.

ממש תודה!

פורסם
  • מחבר

האם ההמלצה עדיין תקפה?

ביום רביעי אני כבר הולך לקנות.

האם בעקבות חשיפת המעבדים החדשים של אינטל או בעקבות איזשהו מידע אחר ישנו שינוי בהמלצה?

פורסם

-

נערך על-ידי Second Edition

פורסם
האם ההמלצה עדיין תקפה?

ביום רביעי אני כבר הולך לקנות.

האם בעקבות חשיפת המעבדים החדשים של אינטל או בעקבות איזשהו מידע אחר ישנו שינוי בהמלצה?

בוודאי שעדיף ללכת על מפרט מבוסס SKYLAKE עם מעבד תואם ללא מכפלה פתוחה, לוח H170 וזיכרונות DDR4 שכניראה גם ייצא במחיר דומה מאוד.

אין כאן שיפור דרמטי בביצועים אבל יש יתרונות אחרים כמו USB 3.1, יותר חיבורי M2 ו SATA EXPRESS, זיכרונות מתקדמים בתדר גבוה יותר ועוד..

הבעיה שהמעבדים הללו עדיין לא הגיעו במיוחד כשמדובר בסניפי אילת.

תלוי בך.

פורסם
  • מחבר
בוודאי שעדיף ללכת על מפרט מבוסס SKYLAKE עם מעבד תואם ללא מכפלה פתוחה, לוח H170 וזיכרונות DDR4 שכניראה גם ייצא במחיר דומה מאוד.

אין כאן שיפור דרמטי בביצועים אבל יש יתרונות אחרים כמו USB 3.1, יותר חיבורי M2 ו SATA EXPRESS, זיכרונות מתקדמים בתדר גבוה יותר ועוד..

הבעיה שהמעבדים הללו עדיין לא הגיעו במיוחד כשמדובר בסניפי אילת.

תלוי בך.

הם יגיעו השבוע? יש סיכוי?

אני אהיה שם עד שישי...

אתה מתכוון למעבד הזה?

http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=27984

פורסם

קשה לדעת מתי יגיעו, זה תלוי בהרבה דברים. אתה יכול לבדוק עם החנות..

6700K הוא מעבד עם מכפלה פתוחה ותדר גבוה יותר לכן הוא גם יקר יותר. אני דיברתי על 6700 הרגיל שיהיה יותר זול, בערך ברמה של ה 4790.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים