עבור לתוכן

מודינג שלא כל כך קשור במחשבים - קופסא לחרב, סמל לרכב.. ותפוז!

Featured Replies

פורסם

יפה מאוד כל הכבוד. :o

אהבתי את הקופסא של החרב

• תגובות 51
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול להסביר על אופן החיתוך של זה?!

ואיך יש לך גישה למכונה ההיא

פורסם

יפה מאוד!!!! ;)

ואיך באמת יש לך גישה לכל הכלים שנעזרת בהם?!

פורסם

וואלה זה אתה עשית?!?! מוכשרות מעולה!!

לא האמנתי שזה מעשה ידיך.. זה נראה ממש מקצועי!

קבל ח"ח ;)

פורסם

מעולה! עבודה מדהימה!

פורסם
  • מחבר

המכונה של אבא שלי ואני יוצר את התוכניות בשבילה לפעמים.

היא חותכת בעזרת לחץ מים גבוה (40,000PSI) בתוספת עם גרנט (חומר סגנון חול) ועובדת לפי שפת קוד של CNC, שזה Computer Numerized Control.

היא מסוגלת לחתוך זכוכית, עץ, ברזל, אבן.. בעצם הכל... :)

כרגע המשטח עבודה המקסימלי של המכונה הוא 400x900 מ"מ, כאשר אבא שלי קנה לא מזמן מכונה חדשה, יותר גדולה שכרגע בדרכה לארץ.

קוטר החיתוך המינימלי שלנו כרגע הוא כ-0.75mm שזה דיי עבה (לא מספיק דק לפינות דקות וצרות בגרילים לדוגמא).

למרות שנראה לי בעצם שיש לנו גם כלי של 0.5mm

קוד CNC הוא מאוד פשוט עקרונית, מורכב משלל של X ו-Y שאליהם המכונה הולכת, בתוספת עם כיבוי והדלקה של הראש חיתוך.

כאשר יש עיגולים ופינות זה קצת מסתבך עם רדיוסים וכאלה ונהיה קצת בלתי אפשרי ליצירה בלי תוכנה שמכינה אוטומטית את הקוד.

כשרק התחלנו המכונה היתה כרסומת (עובדת עם ראש מצופה יהולמים קטנים ובלי קשר למים), ואז עוד עשיתי איזשהי תוכנית ידנית של מלא ריבועים מתבנית שדווקא יצא דיי יפה. כבר לא משתמשים בתבנית הזאתי אז אני מקווה שיצא לי להביא לתלות אותה פה ולצלם מתישהו.

אז השתמשנו גם בציר Z כי יש כלי כרסום שעולה ויורד, כך שזה יותר חריטה.. אבל עם ה-Waterjet זה הרוב רק חיתוך ואין צורך לשלוט בציר Z.. ניתן לחרוט עם עובדים במהירות גבוהה ולחץ מים נמוך (והחומר לא דק מדי).

התוכנה שצריכה להוציא את הקוד יכולה לקבל שירטוטים של DXF וממנו להוציא את הקוד שצריך, שיכול להיות כמה עשרות אלפי שורות.

אם אין תכנון מוכן ב-DXF (כמו בד"כ...) אפשר להשתמש בתוכנה אחרת בשביל ליצור DXF מציור כלשהו וזה בד"כ לוקח הרבה זמן - כאמור היומיים שישבתי מול המחשב בשביל האותיות לחרב.

ניתן גם להשתמש ב-AutoCAD לדוגמא בשביל ליצור שרטוטי DXF.

בתוכנות למדתי להשתמש פשוט ע"י קצת משחק בהם, וניסיון עם הזמן.. למרות שאני עדיין לא יודע הכל, יותר רק את מה שחיוני כדי לגרום להכל לעבוד ולחתוך את מה שאנחנו צרכים.. ;)

המחשב שיושב על המכונה אגב נורא פשוט, משהו סטייל PII 266mhz שמריץ מערכת בקרה שמייצרים בארץ..

הכונן הקשיח הוא כונן Flash כדי למנוע מהרעידות להרוס אותו והוא דיי קטן בנפח (איזה 90MB נראה לי).

אבל גם ככה לא צריך כונן גדול כי אנחנו מביאים את התוכניות צרובות על CD מהמשרד וזה קבצי טקסט שלא לוקחים יותר ממגה בד"כ...

חוץ מזה יש לו כל מני כרטיסים תעשייתים ששולטים על המנועים, אבל בזה אין לי שמץ..

וזהו..

ולא ממש מקבלים עבודות פרטיות בינתיים..

פורסם

גוהן שאל מקודם ולא ממש שמתי לב אם ענית

איך הידידה שלך הגיבה?

פורסם

עכשיו רק ראיתי וזה פשוט מדהיםםםםםםםםםםםם :o :o :o :o :o :o

קבל ח"ח בגודל של מטוס ( ;D)

אהבתי הכל, ממש הכל

אתה פשוט מקצוען!

פורסם

אין לי מילים איך לתאר את זה !! :o

כל הכבוד , אני אשמח לראות עוד פרויקטים ממך !!!!

יש משהו בתיכנון ? :P

פורסם

מדהים :(

פורסם

דווקא התלהבתי מהצביעה...

מה היה התהליך של הצביעה של כל הדברים בדיוק? איזה צבע השתמשת?

ומה זה צבע יסוד?

אתה ממליץ לצבוע כך גם מארזים?

פורסם
  • מחבר
איך הידידה שלך הגיבה?

היא שמחה.. הלסת שלה לא נפלה כמו כל שאר האנשים שראו את זה, אבל היא אהבה את זה.. התאכזבה מהחרב כמובן.. :P

יש משהו בתיכנון ?

כרגע אני עובד על מתנה לעוד ידידה.. (לא לומד לקחים...)

ובתכנון גם מארז, אבל בנתיים רק תכנון מעורפל. אם יצא לפועל אתם תדעו אל תדאג.. ;)

מה היה התהליך של הצביעה של כל הדברים בדיוק? איזה צבע השתמשת?

אתה ממליץ לצבוע כך גם מארזים?

שלב 1: שיוף וניקוי לפני צביעה, אם אתה רוצה את המשטח נקי מבליטות וכו' צריך לעשות אותו כמה שיותר אחיד.

שלב 2: צבע יסוד, זה צבע אפור/לבן סמיך שהוא כמו שכבת הכנה לשכבת צבע הבאה, לקבל משטח זהה. הוא גם עמיד בחלודה וכו' בד"כ.

שלב 3: שיוף שוב פעם כדי לקבל משטח אחיד.

שלב 4: שכבת צבע ראשונה של הצבע בו אתה מעוניין לצבוע.

שלב 5: שיוף קליל וניקוי..

שלב 6: שכבת צבע שנייה.

בין כל שכבת צבע צריך לתת זמן מספיק לייבוש, תלוי בצבע. יש כאלו שמספיק שעה-שעתיים.. יש כאלו שימליצו מרווח של יום לתוצאה מקסימלית.

ככל שאתה משייף יותר דק, ומוסיף יותר שכבות צבע, המשטח נהיה יותר חלק ואחיד.

כך גם יש פחות סיכוי שאם המוצר הסופי יקבל מכה הצבע יתקלף ויתגלו פני השטח (או הצבע יסוד).

בדוגמא של המכסה האדום כמו שציינתי היתה עדיפה רק שכבת צבע אחת, כי אז ראו יותר את "תווי הפנים" של העץ, וזה היה יותר יפה.

אני השתמשתי בצבעים רגילים של יעקובי שעולים איזה 15 ש"ח.. רק הצבע דמוי זהב 18K יותר יקר (בסביבות ה-80 ש"ח).

למארזים דווקא הייתי ממליץ על צבעים יותר איכותיים, אולי כאלו מטאליים שניתן למצוא בחנויות רכב לפי מיטב הבנתי.

Alianyn ת'אמת מבין בעניין הרבה יותר טוב ממני.. ;)

פורסם

רן - מדהים!

כבר אמרתי לך שאתה צריך להתחיל לפרסם לוגים של הדברים האלה - לא לדבר על תמונות של המכונה חותכת... ;)

למארז החדש - חובה לוג!

לגבי צביעת מארזים, הייתי ממליץ בין שלב 3 ל4 להוסיף עוד שכבת פריימר (צבע יסוד).

להוסיף שלב 7 ו 8 שהם שיוף שוב ושכבת צבע שלישית (למארזים צריך לפחות 3 שכבות צבע - לשם אחידות ועמידות טובות).

ולהוסיף שלב 9-11 שהם 3 שכבות של לק שביניהן לא מלטשים! חובה סמארזים ע" מ שהצבע לא יתקלף או יישרט.

מי שרוצה ניתן אח"כ להשתמש בכל מיני חומרים למכוניות כמו turtle wax וכד' ע"מ לקבל ברק מטורף אבל צריך הרבה סבלנות ועבודה איטית ע"מ לצבוע מארז בצורה טובה ולקבל תוצאות מעולות...

פורסם

איך קוראים לתוכנה שהופכת מתמונה לקובץ DXF ? ידעתי שקיימת כזאת תוכנה אבל אף פעם לא מצאתי אותה , אני צריך את זה בשביל חיתוך חלון ב CNC של אבא :I

פורסם
  • מחבר

CimaGraphi של GraphiTech

http://www.graphitech.net

למעשה פרי-פיתוח ישראלי, הם ממוקמים ליד יישוב באיזור פתח תקווה - גבעת השלושה.

התוכנה עולה כמה אלפי דולרים ובלתי ניתן להעתיק אותה (משתמשים בדונגל "מפתח" חומרה של USB), כי גם צריך להתאים את ה-Post Processor שלה לבקרה הספציפית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים