עבור לתוכן

מבקש הסבר על כמה מושגים

Featured Replies

פורסם

אני מנסה קצת להתחבר לכל האינטרנט ולהבין יותר, בויקיפדיה זה ממש לא ברור לי, אשמח לקבל הסבר על הדברים הבאים

שרת NAT

פרוטוקול TCP\IP

UDP

SMTP

FTP

מקווה שזה לא הרבה, תודה

פורסם

מה לא ברור לך? רשמת סתם רשימה שם מושגים.

פורסם
  • מחבר

רציתי הגדרות של המושגים

פורסם

פרוטוקול NAT - נועד בכדי לחסוך בכתובות IP. מה שהוא עושה זה מעניק למס' רב של מארחים (כל אביזר שמתחבר לרשת) כתובת חיצונית אחת (שמגיעה מהספק אינטרנט). כך לדוגמה במידה ויש לך 10 מארחים בבית, חלקם סמארטפונים, חלקם מחשבים, כולם כאשר יהיו מחוברים לרשת שלך יהיו בעלי כתובות IP אחת ובודדת באינטרנט.

פרוטוקול TCP/IP - דרך אמינה לתקשורת ברשת. זה מתחלק לשני שלבים TCP וIP. השלב הראשון הוא הTCP שמחלק את המידע הנשלח ברשת לפאקטים קטנים. השלב השני הוא הIP שמצרף את חלק הכתובות לכל פאקט מה שדואג שהמידע יגיע רק למחשב המיועד ולא לאף מחשב אחר. במידה ופאקט מסויים לא הגיע אז הוא נשלח מחדש.

פרוטוקול UDP - פרוטוקול זה גם הוא דרך לתקשורת ברשת כמו TCP/IP אך בשונה ממנו זוהי דרך לא אמינה לתקשורת ברשת. UDP פשוט משגר את הפאקטים של המידע, זה לא כזה אכפת לו אם כמה פאקטים אבדו בדרך.

פרוטוקול SMTP - פרוטוקול שדרכו שולחים אימיילים. האימיילים נשלחים באמצעות פרוטוקול TCP כדי לשמש כדרך אמינה להעברת מידע.

פרוטוקול FTP - העברת קבצים ברשת בין מחשבים על בסיס פרוטוקול TCP.

היו מושגים שהרחבתי יותר ומושגים שלא הרחבתי בהתאם למה שראיתי לנכון. אני לא בטוח אם החסרתי דברים או חלקם רשמתי לא נכון כל כך.

אם אתה רוצה לדעת בהרבה על כל דבר אתה מוזמן לפתוח את YouTube או Google, לא חסר אתרים שיש בהם מידע על זה.

פורסם
  • מחבר

מודה לך מאוד על ההסבר וההשקעה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים