עבור לתוכן

מסך טלוויזיה - מאיפה מתחילים ומסיימים רכישה ?

Featured Replies

פורסם

חדש בתחום עד היום הייתה לנו טלוויזיה ישנה עם "בטן" (כן, יש עדיין כאלה... :lol: )

אין לי מושג מהיכן מתחילים, המגוון הוא אדיר ומבלבל ניסיתי לבד התייאשתי וכמעט החלטתי להישאר עם הטלוויזיה הישנה.

אמרתי אנסה בפורום.

ישנם כמה נתונים שאני יכול למסור מעבר לכך אשמח לשמוע עוד נתונים שצריך לקחת בחשבון ושיעזרו להגיע לדגם שמתאים לי.

מחיר: עד 5000 ש"ח מעוניין בסמסונג (אם כי לא נעול)

מה השימוש הייעודי:

א. תכני טלוויזיה רגילים בשלב ראשון רק עידן +

ב. חיבור למחשב חזק שברשותי לגיימינג (לראות בגדול)

ג. צפייה בסרטים עם כתוביות עברית

ד. צפייה בתכני אינטרנט

תודה למסייעים :xyxthumbs:

פורסם

טוב, אז ככה:

דבר ראשון, אתה צריך להסגר על גודל. בעיקרון בטלוויזיות שטוחות קונים גדלים יותר גדולים מאשר טלוויזיות עם "בטן" (להלן - מסכי CRT)

אני אוהב יחסית גדול ואמליץ בכיף על מסך "50 למרחק של ארבעה מטר (וגם פחות) אבל הכי מומלץ למדוד את מרחק הישיבה שלך בבית, ללכת לחנות, לעמוד באותו מרחק ולהחליט איזה גודל מתאים. עזוב אותך מאלה שיספרו לך על המשוואה של המרחק והגודל - תבחר מה אתה אוהב (אם אתה אוהב לשבת קרוב למסך בקולנוע תהיה לך משיכה למסכים יותר גדולים מאשר מישהו שאוהב לשבת בשורות האחרונות לדוגמא)

מבחינת יצרן, כל שם גדול שתקנה יהיה כנראה סבבה. סמסונג, סוני, LG, פנסוניק וכו'.

מבחינת סוג המסך ספציפי - היום כבר כמעט ולא מייצרים פלזמות ואת הLCD החליף הLED (בערך, זו רק התאורה האחורית שהשתנתה אבל היום אפשר לקנות רק מסכים שנקראים "LED") - בקיצור, אתה צריך מסך LED.

מבחינת מחיר - אני מאמין שבתקציב שלך אפשר לקנות מסך רמת ביניים לא רע. אם תהיה מוכן לקנות דגם של שנה שעברה או לפני שנתיים (שום דבר לא התחדש מאז ואנחנו עדיין רחוקים מ4K לכולם) תוכל לקנות מסך עם פנל יותר איכותי ומעבדי וידאו טובים יותר.

דברים שמעלים את המחיר למסך: סמארט (מסך "חכם" עאלק), עיצוב, מקום היצור (חלק מהמסכים מיוצרים ביפן או בקוריאה וחלקם בטייוואן וסין) ואיכות הפנל.

אחריות: בישראל יש יבואנים רשמיים ו"יבוא אפור" (או פרללי) - ברוב המקרים אחריות היבואן הרשמי עדיפה.

בנוגע לגיימינג - בעיקרון, כמה שמסך איכותי יותר ויש לו יותר מעבדי וידאו הלאג שלו יהיה גבוה יותר. אם אתה רוצה מסך שמתאים לגיימינג סיכוי טוב שתצטרך לבחור מסך פשוט מאוד. לעוד מידע תוכל לעיין פה: http://www.displaylag.com/

צפייה בסרטים עם כתוביות בעברית - אם אתה רוצה שהמחשב או סטרימר חיצוני ינגנו אין לך שום בעיה עם זה. אם אתה רוצה לחבר הארד דיסק חיצוני למסך ולראות ככה סרט, אתה צריך מסך שיכול לנגן קבצי MKV (אין הרבה כאלה) ותומך בכתוביות בעברית. אם אני זוכר נכון, רק סמסונג וLG עושים את זה. בכל מקרה, השיטה הזו ממש לא מומלצת כי המסך תמיד מתקשה עם סרטים כבדים ומוגבל מאוד מבחינת הכתוביות, תזמונים וכו'.

צפיה בתכני אינטרנט - אם יש מחשב מחובר, אין בעיה. אם אתה רוצה לעשות את זה ישר מהטלוויזיה אתה צריך מסך "סמארט" שמעלה את המחיר ולטעמי לא מספק את הסחורה. כמה חיפושי יוטיוב אתה חושב שאפשר לעשות עם שלט של טלוויזיה? נכון. לא הרבה. זה נמאס מהר מאוד.

דבר נוסף שאפשר לעשות - לבקר בחנות או שתיים, לראות מה מוצא חן בעיניך, לרשום את הדגמים ולעשות קצת חיפושים ברשת כשאתה חוזר הביתה.

פורסם
  • מחבר

תודה תודה, אני מרגיש עכשיו יותר טוב :)

אכן מדריך למתחילים קצר ויעיל

פורסם

אל תשתגע עם זה. הרוב המקרים לא תרגיש הבדל חוץ מגודל. תבחר גודל מתאים, תחבר מחשב htpc וחסכת את כל ההתעסקות

פורסם
  • מחבר

תודה תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים