עבור לתוכן

בחירת ספקית

Featured Replies

פורסם

נתחיל בזה שכבר שבוע יש מלא בעיות האינטרנט צולע

כל שניה אני מקבל "הדף לא נמצא" וצריך לעשות ריפרש מאה פעם בשביל שיטען את הדף

ועוד מלא בעיות קיצר אני רוצה להתנתק מבזק בינלאומי..

אינטרנט זהב לא בא בחשבון אני שונא אותם

וגם נטויזן לא - השירות שלהם על הפנים אני לא מסוגל לדבר איתם בלי לקבל קריזה

הרבה ברירות אין

מה עם 012 ?

מה עם ברק ?

האם אם טובות אימינות מהירות לא עושות בעיות שירות טוב ואיכותי ולא סתם אחד שיגיד לי

"אממ אולי תנסה לסגור ולהדליק את המודם זה יכול לעזור"

אקטקום הייתי אצלהם מזמן הם היו מצויינים שירות ברמה גבוה אבל הם היו יקרנים בטירוף

אני משלם היום 89 שקל לבזק בינלאומי בחבילה 1.5

פורסם

אני חושב ששניהם באותה רמה ולכן

תתיל מטבע

פורסם
  • מחבר

התקשרתי ל012נט

לפני שבכלל אמרתי מה אני רוצה שאלו אותי "כמה מחשבים בבית" אמרתי שתיים

התחיל להסביר לי למה רשת מבוססת כרטיסי רשת היא על הפנים

ורשת עם נתב היא מצויינת ולא משפיעה כמעט על המהירות

אוקי המשכתי להקשיב הביא לי חבילה עם רשת חוטית ב50 שקל לחודש למשך שנה, התקנה חד פעמית של 300 שקל

האמת נשמע לא כזה נורא השאלה היא האם רשת על בסיס כרטיסי רשת (שכל הציוד עלה לי בקושי 150 שקל) לא אמורה להספיק ל2 מחשבים?

תודה :)

פורסם

היא סתם מבלבלת תמוח

רשת בין שני מחשבים

שני כרטיסים רשת כבל וזהו(לא זוכר תשם, אני חושב מוצלב)

בשביל שני מחשבים לא צריך יותר.

עם אתה מתכוון להוסיף עוד אז כדי להשתמש בנתב

פורסם

שלום. זה לא ממש קשור אבל נושא דומה.

לאחרונה שידרגתי לבזק ל 1.5 מגה ואני מיתלבט האם עשיתי צעד נכון? עדיין לא תיאמתי עם הספק . מקודם היה לי 750. האם יש הבדל בין שני המנויים?

תודה.

פורסם

Vatos-Locos, מצטער להודיע לך, סיפרו לך שטויות.

רשת חוטית, כרטיס לכרטיס, היא הרשת הכי טובה לשני מחשבים. הכי מהירה, הכי זולה, הכי אמינה, הכי בטוחה.

כשאמרו לך ש"רשת עם נתב טובה יותר" זה ממש ממש טעות בגלל ש:

א. ברגע שיש רשת עם מחשב אחד או מכשיר כלשהו ש"משתף" אינטרנט, המכשיר הזה הוא נתב. אז כל רשת שכוללת חיבור אינטרנט היא רשת עם נתב. גם אם תחבר שני מחשבים אחד לשני עם כבל רשת מוצלב, ומחשב אחד ישתף אינטרנט, זאת תהייה רשת עם נתב.

ב. אם הכוונה שלהם הייתה לרשת עם רכזת (כנראה הכוונה הייתה לחיבור כל המחשבים לנתב+רכזת, בניגוד לחיבור ישיר של מחשב למחשב), אז זה אמנם יעיל יותר למספר מחשבים, אבל ממש ממש לא נחוץ כשיש רק שניים. מה גם שזה הרבה יותר יקר. לשני מחשבים מספיקה בהחלט רשת רגילה ושיתוף אינטרנט של ווינדוס. יש לזה את החסרונות של זה, אבל גם יתרון ענקי במחיר.

ג. אם הכוונה הייתה לנתב אלחוטי (כי הזכרת מספר פעמים את המושג "חוטי", אז אם השוות לזה), אז במקרה שאתה לא יודע: רוב הרשתות האלחוטיות הנפוצות כיום איטיות יותר, פחות מאובטחות, קשות יותר להתקנה, ויקרות יותר מכל רשת חוטית שהיא.

זה יפה שהם מסבירים לך ביוזמתם, אבל לפחות שיסבירו דברים נכונים... ::)

Sagittarius, מן הסתם, מהירות ההורדה שלך תגדל פי 2... אם זה שווה לך או לא, רק אתה יכול להחליט.

פורסם

למישהו יש המלצה על ספק? אני באותו מצב של Vatos, תקוע עם בזק בינלאומי ורוצה לעבור.

פורסם
  • מחבר

תודה ThePorscher :)

הקטע הוא שנפלתי על נציג מכירות לרשתות כי לא היה מישהו אחר פנוי

אז עוד לפני שהציע לי את החבילה שרציתי (מגה וחצי פשוטה) ניסה למכור לי רשת אלחוטית

אחרי שהסברתי לו ששתי המחשבים שלי צמודים אז הוא הציע לי את הרשת החוטית

אמר לי ככה:

ברגע שאתה מחובר עם שתי מחשבים (אחד מהם החייגן השני מחובר דרכו)

המחשב השני מושפע לא רק מהחיבור אלה מהמערכת כולה, המעבד של המחשב הראשון צריך לסחוב כפול וזה מאיט את שתיהם

שאני מוריד קובץ גדול (30 מגה לפי דבריו) במחשב הראשון, אז המחשב השני נתקע

אבל שיהיה ראוטר (של אדימקס) המצב יהיה אחרת

כי הראוטר (שמתחבר למודם אלקטל שלי) יודע בזמן אמת לנתב את התקשורת אונליין בדיוק למידה שכל מחשב צריך

ככה שמבחינת ביצועים בשטח אני לא יראה ירידה במחשב השני בזמן שהמחשב הראשון בהורדות..

הוא דיבר הרבה ומהר אז אני לא זוכר יותר מזה..

בכל מקרה לא ידעתי אם ללכת על זה או לא בגלל זה קודם שאלתי פה

כל הקטע שאני בא לקנות חבילה ומנסים לדחוף לי משהו יותר יקר כבר עשה לי רושם ראשוני רע על החברה...

הא כן ומה שאני הכי אוהב בחברות כאלה (גם אקווה נט היתה פעם ככה)

שלקראת סוף השיחה הם זורקים משפט כמו:

"אם תתחבר לשירות רשתות שלנו תיהיה לקוח VIP ויתחסו אליך אחרת"

זה המשפט שהכי, אבל הכי הכי הכי! לא מרשים אותי..

פורסם

זה בולשיט שמחשב אחד מוריד השני נתקע

אומנם אין לי רשת אבל עשיתי רשת לאח שלי וגם ראיתי כמה רשתות

ושום בעיה

לא נתקע ולא כלום

הכל שטיפת מוח כדי לבזבז כסף

פורסם
  • מחבר

נתתי לו דוגמא לאתמול בערב

שהייתי במחשב אחד עם ביט*נט + אימיול

למחשב השני לקח כמעט 3 דקות להתחבר לאייסיקיו!

והוא אמר שזה בגלל שזה ברשת מבוססת כבלי רשת ולא עם נתב

פורסם

כמה שטויות בבת אחת, אלוהים...

דבר ראשון: רוחב הפס. בכל מקרה שמחשב אחד משתמש בחלק מהפס שלך או כולו, זה ישפיע על מחשב אחר שינסה להשתמש באותו פס. אם המחשב הראשון משתמש בחלק מרוחב הפס, המחשב השני יוכל להשתמש רק בחלק הנותר. אם המחשב הראשון משתמש בכל רוחב הפס, המחשב השני בתאוריה לא גולש בכלל (מה שבאמת קורה זה שהמהירויות קטנות בשני המחשבים ככה ששניהם משתמשים בחלק מהפס). אז השפעה בכל מקרה יש. זה לא משנה אם זה מחשב שהמידע עובר דרכו למחשב השני, או נתב שהמידע עובר דרכו למחשבים.

רק במקרה שסכום כל הניצול של כל המחשבים לא מגיע להגבלה שלך אצל הספקית וחברת התשתית, המחשבים לא ישפיעו אחד על השני באינטרנט. ושוב: זה נכון לכל רשת. כל מספר מחשבים שמתחברים לאינטרנט על פס אחד.

דבר שני:

המחשב השני מושפע לא רק מהחיבור אלה מהמערכת כולה, המעבד של המחשב הראשון צריך לסחוב כפול וזה מאיט את שתיהם

נו באמת... המעבד של המחשב הראשון לא סוחב כפול, הוא לא מושפע מהמערכת כולה (WTF?!) ולא כלום.

אפשר אולי למצוא קצת (ממש קצת. ממש ממש קצת) אמת בזה, אבל זה רק מראה על כמה הוא מטעה אותך בכוח.

כשמחשב כלשהו הופך להיות מחשב-נתב ש"משתף" אינטרנט גם למחשב אחר, מן הסתם מנגנון הניתוב שרץ עליו ייתפוס משאבים. נכון שיהיה תפוס בו יותר זיכרון ממחשב זהה שהוא לא נתב, ונכון שבזמן הורדה של המחשב השני, אתה תראה אחוזים מסויימים מהמעבד פועלים. אבל זה כ"כ רחוק מהדברים שכתבת פה שהוא אמר... המעבד לא סוחב כפול, כי האחוזים המנוצלים כשמחשב אחר מוריד משהו זה אחוזים בודדים (באחדות). ואני חושב שמיותר לציין שגם אם מעבד אחד כן פועל כפול, זה ממש לא קשור למעבד השני ולא יאט גם אותו... O_o

כל מה שכתבת על ה"יתרונות" כביכול בראוטר חיצוני זה שטויות.

אבל שיהיה ראוטר (של אדימקס) המצב יהיה אחרת

כי הראוטר (שמתחבר למודם אלקטל שלי) יודע בזמן אמת לנתב את התקשורת אונליין בדיוק למידה שכל מחשב צריך

ככה שמבחינת ביצועים בשטח אני לא יראה ירידה במחשב השני בזמן שהמחשב הראשון בהורדות..

אלו הם פשוט ניסיונות נואשים לדבר הרבה ולהכניס מושגים כלשהם שלא קשורים לכלום. כמו שהסברתי כבר למעלה, המהירויות יושפעו אם יש שני מחשבים על אותו חיבור בכל מקרה. מה שכן, כעת לא ינוצלו האחוזים האלה שדיברתי עליהם מקודם מהמעבד, כי אף מחשב לא יהיה הנתב. חוץ מהשינוי הלא משמעותי הזה, אין שום דבר בשינויים שהוא אמר לך שבאמת נכון.

שלא תבין אותי לא נכון: רשת עם נתב היא כן יותר טובה מרשת של מחשב למחשב עם ICS של ווינדוס. אבל מכל הסיבות שהוא לא ציין. אין תלות במחשב שיישאר דולק ומחובר נונסטופ, מערכת הניתוב של נתבים חיצוניים הרבה יותר חכמה ויעילה מהניתוב של ווינדוס, נתב חיצוני מקנה לך שליטה רבה יותר על האפשרויות שלו מאשר הווינדוס, ועוד הרבה דברים אחרים... אבל שוב: ברוב המקרים זה לא שווה את הכסף שאתה תוציא על נתב חיצוני לעומת החיסכון הענקי אם תשתמש בנתב של ווינדוס. וכשיש לך רק שני מחשבים, זה על אחת כמה וכמה פחות שווה את הכסף.

יש לי רק דרך אחת לסכם את כל זה: :kopfpatsch:

למה אני אף פעם לא זוכה לשמוע את אנשי המכירות האלה?... :( הייתי מת לדבר עם אחד כזה.

פורסם

ובחזרה לשאלה המרכזית... אני ממליץ על נטוויז'ן.

שירות לקוחות איכותי, נותן מענה מהיר וקולע. יציבות וגישה לאינטרנט מהמשובחות שיש... מחירים לא בשמיים, אם קצת מתמקחים.

פורסם

כמה שטויות בבת אחת, אלוהים...

דבר ראשון: רוחב הפס. בכל מקרה שמחשב אחד משתמש בחלק מהפס שלך או כולו, זה ישפיע על מחשב אחר שינסה להשתמש באותו פס. אם המחשב הראשון משתמש בחלק מרוחב הפס, המחשב השני יוכל להשתמש רק בחלק הנותר. אם המחשב הראשון משתמש בכל רוחב הפס, המחשב השני בתאוריה לא גולש בכלל (מה שבאמת קורה זה שהמהירויות קטנות בשני המחשבים ככה ששניהם משתמשים בחלק מהפס). אז השפעה בכל מקרה יש. זה לא משנה אם זה מחשב שהמידע עובר דרכו למחשב השני, או נתב שהמידע עובר דרכו למחשבים.

נהנתי לקרוא, אבל אני רוצה קצת לבער. לא נכון, במקרה הזה, להסתכל על הגישה לאינטרנט בתור "פס", למרות השם. כל המידע מ- ול- אינטרנט מגיע בחבילות - פקטים. אצלך בבית כשמחשב אחד מוריד (אבל במיוחד כשהוא מעלה, ולכן התוכנות לשיתוף קבצים הורגות אותך) המחשב השני לא מצליח להשחיל פקטים משלו לשלוח ולקבל אז הוא מואט מאוד. מה שאפשר לעשות, אבל לא עם ראוטר פשוט או שיתוף האינטרנט הרגיל של וינדוז זה פשוט לעשות ככה שלפקטים ממחשב מסויים יש עדיפות על פקטים ממחשב אחר, ואז הנתב (במשמעות של הטרמינל שמתחבר לאינטרנט) שולח אותם קודם והמחשב עם העדיפות בכלל לא מרגיש שהמחשב השני מוריד או שולח כמו מטורף.

אני, אגב, ממליץ על ראוטר עם מודם של איי די אס אל אינטגרלי בפנים, קניתי אחד כזה בלמיר (גם של אלקטל) ואני מאוד מאוד מרוצה, נדמה שהוא עדיף על המודם הרגיל שמקבלים מבזק - תומך ביותר התחברויות (connections) ולא מתנתק אף פעם.

פורסם

זה לא משנה.

בכל מקרה אם מחשב אחד שולח ב-12 קיי (שזו מהירות ההעלאה המקסימלית), המחשב השני יתקשה להשחיל פאקטים. גם אם זה נתב שמקשר את המחשבים לאינטרנט.

בכל השנים שעבדתי עם ה-ICS, ממש לא ראיתי שלמחשב השרת יש עדיפות מבחינת הניתוב על המחשב השני.

פורסם

אני לא יכול לתת פרטים חוץ מזה שראיתי את זה אצל חבר שלי עובד: יש לו מחשב פנטיום 200 עם FreeBSD שהוא משתמש בו בתור נתב אז הוא עושה כל מני נסיונות בלהגביל את אחים שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים