עבור לתוכן

לוח אם נכון למפרט?

Featured Replies

פורסם

1. לוח אם עם 4 שלבי ייצוב מתח זה לא מסוכן - אני בטוח שיש מיליוני לוחות אם בעולם בעלי 4 שלבי ייצוב מתח למעבד שעובדים בצורה תקינה. העניין עם שלבי ייצוב המתח קשור ל-3 דברים:

א. ככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח למעבד, כך סביר להניח שתוחלת החיים של הלוח תהיה גדולה יותר (כל שלב ייצוב מתח יצטרך לעבוד פחות זמן ולכן יחזיק מעמד תקופה ארוכה יותר).

ב. ככל שהמעבד "חזק" יותר הוא "יעמיס" יותר על לוח האם ועל שלבי ייצוב המתח בפרט. לכן כאשר מדובר על מעבדי Core i5 ומעלה אני מעדיף להמליץ על לוח עם יותר מ-4 שלבי ייצוב מתח, למרות שגם לוח עם 4 או אפילו 3 שלבי ייצוב מתח יכול להפעיל מעבדים כאלו.

ג. במצב של המהרה יש עומס גדול יותר על לוח האם ועל שלבי ייצוב המתח, ולכן רצוי שיהיו כמה שיותר שלבי ייצוב מתח. בנוסף, כאשר מתוכננת המהרה בינונית ומעלה יש חשיבות ליציבות המתח שהמעבד מקבל, וככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח כך המתח למעבד יציב יותר.

2. אם אתה מתכנן המהרה, לדעתי עדיף שתקנה לוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z97. באופן כללי, ברוב לוחות האם בעלי תושבת 1150 ניתן לבצע המהרה כל עוד המעבד הוא בעל מכפלה פתוחה (בעל סיומת K), אך רוב הלוחות לא תוכננו לכך. מכיוון שערכת השבבים Z97 תוכננה להמהרה (תכונה זו והיכולת לחלק את 16 ערוצי ה PCI Express מהמעבד הן אלו שמבדילות אותה מערכת השבבים H97), סביר להניח שגם לוחות אם המבוססים עליה תוכננו כך שהם יתאימו להמהרה ברמה כלשהי (בלוחות כאלו כנראה נעשה שימוש ברכיבים איכותיים יותר), ולכן עדיף לבחור לוח המבוסס על ערכת השבבים Z97. אם לא מתוכננת המהרה אפשר בהחלט להסתפק בלוח אם המבוסס על ערכת שבבים כמו ה H97 ומטה.

יש לציין כי העובדה שלוח אם מבוסס על ערכת השבבים Z97 אינה בהכרח הופכת אותו למתאים להמהרה (אולי חסרות לו אפשרויות בביוס, אולי הרכיבים האלקטרוניים בהם נעשה שימוש לא מיועדים להמהרה וכד').

3. בקשר ללוח Z97 OC Formula של ASRock - במבט ראשון הוא אכן נראה מתאים להמהרה - יש לו 12 שלבי ייצוב מתח למעבד (ו-4 לזיכרון) ויש לו גופי קירור גדולים על ערכת השבבים ושלבי ייצוב המתח. מעשית - אני לא יודע עד כמה הוא טוב להמהרה - רצוי שתבדוק ביקורות שנעשו לגביו, שכן יכול להיות שיש דברים שאי אפשר לדעת רק ממבט חיצוני (כמו אפשרויות בביוס או בעיות שהתגלו אצל חלק מהמשתמשים).

אגב, שים לב שמדובר בלוח בגודל ATX שלא יתאים למארז שנבחר.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בסוף קניתי i7-3770k יד שנייה, וקניתי לוח חדש Asus Z77m PRO :-)

פורסם

קודם כל - תתחדש. אני מקווה שתהנה מהמחשב שלך. הלוח P8Z77-M PRO של Asus נראה לוח סביר ביותר (התכונות שלו הן דיי טובות יחסית ללוח אם בגודל micro ATX המבוסס על ערכת השבבים Z77, ובמיוחד אהבתי את תכונת ה USB BIOS Flashback שהוא מציע), אבל לא הייתי בוחר בו להמהרה בינונית ומעלה בגלל שגופי הקירור שלו לא נראים לי מספיק "רציניים". לשימושים רגילים ולהמהרה קלה הוא אמור להיות בסדר לדעתי. מחיפוש באינטרנט עולה שמחיר הלוח הזה הוא בערך 600 ש"ח, שזה דיי טוב (ביחס ללוח מודרני בעל תכונות דומות). בקשר למעבד - מבחינת ביצועים לא ממש אמור להיות הבדל גדול בביצועים בין מעבד Core i7 מהדור השלישי למעבד Core i7 מהדור הרביעי או מהדור השישי (אבל שיהיה ברור - קיים הבדל כלשהו). הדבר היחיד שמפריע לי הוא שקנית מעבד משומש בעל מכפלה פתוחה - אילו היית קונה מעבד משומש בעל מכפלה סגורה, לא הייתה לי בעיה, אבל היות שמדובר במעבד בעל מכפלה פתוחה, אתה לא יכול לדעת איך "התעללו" בו, שכן יכול להיות (ולמעשה דיי סביר) שהוא עבר המהרה שכוללת תוספת מתח ועבודה בטמפרטורות גבוהות, דבר שקיצר את תוחלת החיים שלו לעומת מעבד שלא עבר המהרה. אני מניח שמעבד Core i7-3770K חדש (אם בכלל אפשר למצוא כזה) עולה בסביבות ה 1600-1700 ש"ח, אז עבור אותו מעבד משומש, ככל הנראה ללא אחריות ולאחר המהרה, הייתי משלם לכל היותר 1000 ש"ח. אני מקווה שקנית אותו במחיר כזה או בפחות.

פורסם

[quote name=

3. בקשר ללוח Z97 OC Formula של ASRock - במבט ראשון הוא אכן נראה מתאים להמהרה - יש לו 12 שלבי ייצוב מתח למעבד (ו-4 לזיכרון) ויש לו גופי קירור גדולים על ערכת השבבים ושלבי ייצוב המתח. מעשית - אני לא יודע עד כמה הוא טוב להמהרה - רצוי שתבדוק ביקורות שנעשו לגביו, שכן יכול להיות שיש דברים שאי אפשר לדעת רק ממבט חיצוני (כמו אפשרויות בביוס או בעיות שהתגלו אצל חלק מהמשתמשים).

אגב, שים לב שמדובר בלוח בגודל ATX שלא יתאים למארז שנבחר.

פורסם
  • מחבר

הקירור שגייסתי למערכת שלי הוא Corsair H100i.

smalul, אני אחרי הקנייה וGOD YOU ARE RIGHT !

הגעתי לבחור ולצערי לא ידעתי אז את כל המידע שאספתי לאחר הקנייה. הוא הראה לי את ה OC שלו והטמפרטורות אבל באמת... הOC שלו עמד בקושי על 4.4ghz עם Offset voltage.

היום - אני לא מצליח לשבת עם המעבד על מתח גבוה מ 1.8v שלא לדבר על מתח-סטוק 1.2v - קצת מגוחך בעיני.

ייתכן שיש בעיה אחרת (בקירור H100i), אבל לאחר שהחלפתי את המשחה, בדקתי שה pump-unit עובד כראוי (2,300RPM).

כך שלדעתי הבעיה היא במעבד. התאכזבתי מאוד.

הצלחתי להגיע ל 4.6GHZ עם מתח של 1.15v - הרצתי רק שעתיים וחצי של פריים95 ובנתיים נראה בסדר גמור.

להבא אדע שעדיף לקנות מעבד K חדש ולא משומש.

:)

פורסם

היום - אני לא מצליח לשבת עם המעבד על מתח גבוה מ 1.8v שלא לדבר על מתח-סטוק 1.2v - קצת מגוחך בעיני.

1.8v??

פורסם

1. אתה אמור להיות מסוגל להביא את המעבד Core i7-3770K למצב יציב בתדר של 4.4GHz עם מתח של בערך 1.3V (מתח ברירת המחדל של המעבד הוא בערך בין 0.9V ל 1.2V, תלוי בעומס). לדעתי עדיף שתתייעץ בפורום אוברקלוקינג בשביל לברר בדיוק באיזה מתח מומלץ להפעיל את המעבד בשביל להגיע לתדר היעד שלך.

2. לא ברור לי על איזה מתח של 1.8V מדובר, אבל אם זהו המתח שאתה נותן למעבד כדאי שתהיה מודע לכך שאתה בהחלט יכול לשרוף אותו בצורה כזו.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי ל 1.18v חחחחחחחחחחחחחחחח :D :D

- - - תגובה אוחדה: - - -

התכוונתי ל 1.18v חחחחחחחחחחחחחחחח :D :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים