עבור לתוכן

לוח אם נכון למפרט?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני בונה מפרט היפותטי לשדרוג עתידי, חשבתי שאולי אתחיל לאסוף חלקים לאט לאט.

בגדול זה מחשבים ל Gaming + Streaming.

זה הלוח-אם: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13093

מעבד נניח i7 4770k/4790K - להמהרה עד נניח 4.5/6ghz

זכרון: 8/16gb 1600mhz

כ.מסך: GTX 770 2gb/ GTX 970 4gb

מארז: Corsair Air 240

ספק כוח: נניח http://ksp.co.il/?select=.1108..140..142.&list=1&sort=2&glist=1&uin=21585&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

השאלה העיקרית: האם הלוח אם הנ"ל טוב ואמין מספיק בשביל לבצע המהרה למערכת, בעיקר למעבד ופחות חשוב שאר הרכיבים ?

שימו לב מדובר במארז קטן ולוח אם קטן.

לא דחוף לי, זו סקרנות שלי :)

פורסם

בגודל מיקרו אין הרבה אפשרויות, אבל הלוח שהצעת קצת חלש מבחינת הרכיבים להמהרה יציבה. תנסה את זה:

http://ksp.co.il/?select=.1030..3..52..1738..1745..2040.&list=1&sort=2&glist=1&uin=23229&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

הוא בגודל המתאים וגם אמור לתת שיפור לגיימינג

אגב, אני לא מאמין בגישה של לאסוף חלקים לאט- חלקי מחשב מתיישנים מהר מאוד, אז עדיף לחסוך כסף בצד וכשיש לך מספיק למחשב שלם פשוט לקנות את כל החלקים. כמובן שתוכל לשדרג אחכ חלקים בודדים.

נגיד ותקנה כרטיס מסך, ואחרי חודש תבוא לקנות לוח אם ותגלה שיש מבצע על כרטיס מסך+מעבד+לוח אם? לא חבל?

פורסם
  • מחבר

יותר בכיוון של לקנות יד-שנייה אבל צודק, אם יש מבצע בחנות אז עדיף חדש כמובן :)

מה ההבדלים ביניהם בעצם ? או שזה עניינים של מתחים וחשמל ומשהו מסובך ?

תודה

פורסם

@optimizeR

1. אם אתה מעוניין בלוח להמהרה, תוודא שיש לו לפחות 8 שלבי ייצוב מתח למעבד (בשני הלוחות שהוזכרו פה יש רק 4 שלבים) וכן רצוי שגופי הקירור של לוח האם לא יהיו פשוטים. כמובן שרצוי לבדוק את יכולת ההמהרה של לוח האם באינטרנט לפני הקנייה, ובדגש על תכונות שיש בביוס. בנוסף אני חושב שלהמהרה עדיף לוח אם גדול יותר (בגודל ATX) - גם מכיוון שבלוחות קטנים (בגודל Micro ATX) בד"כ אין הרבה שלבי ייצוב מתח למעבד וגם כי בלוחות קטנים יש כמעט את אותו מספר רכיבים כמו בלוח דומה גדול יותר (אחרי הכל, למעט מספר חריצי הרחבה לכרטיסים, אין ממש הבדל בין תכונות הלוחות), אך בלוח הקטן יותר כל הרכיבים "צפופים" יותר, מה שאומר שהרכיבים כנראה יהיו קצת יותר חמים מאשר בלוח גדול יותר.

2. למרות שבקרוב מאד (בעוד כשבוע) ישוחררו מעבדי הדור השישי של אינטל (ה Skylake) ואיתם לוחות אם חדשים עם תושבת חדשה, אני בספק אם תצליח למצוא לוח אם המבוסס על ערכת Z97 או מעבד Core i7 מהדור הרביעי משומשים במחיר סביר - מי שיש לו רכיבים כאלו סביר להניח שלא ימכור אותם פשוט כי הם מתאימים לרוב המוחלט של היישומים כיום וסביר להניח שזה יהיה המצב גם בשנים הקרובות. באופן כללי אני לא הייתי קונה מעבד בעל מכפלה פתוחה משומש פשוט כי לא ניתן לדעת "מה עבר עליו" (מעבד עם מכפלה נעולה סביר להניח שלא עבר העלאת מתח ולא נאלץ לעבוד בטמפרטורות גבוהות, אז קנייה של מעבד כזה משומש היא בסדר, בהנחה שהמחיר הגיוני).

פורסם
  • מחבר

מה עם לוח כזה:

gigabyte z87x-ud3h, קראתי עליו ב techpowreup ונראה שהם התרשמו ממנו לטובה.

פורסם

1. במבט מהיר הלוח GA-Z87X-UD3H נראה מתאים להמהרה.

2. שים לב שאם אתה קונה לוח אם המבוסס על ערכת שבבים מסדרה 8 של אינטל (במקרה הזה Z87) ומעבד מסדרת ה Haswell Refresh (ה Core i5-4690K או ה Core i7-4790K) אתה צריך לוודא שהביוס שלו מעודכן בכדי שהוא יזהה את המעבד.

3. אם אתה מעוניין בלוח יד שנייה, אז בפלונטר מוכרים את דגם הלוח הזה משומש ב-425 ש"ח (קישור).

פורסם

בעיקרון מעבד Core i7-4790K אמור להגיע לתדר של 4.4GHz במצב טורבו (למעשה רק ליבה אחת או שתיים יגיעו לתדר כזה), כך שסביר להניח שכל לוח אם סביר יוכל לעמוד בהמהרה של תדר המעבד ל 4.4GHz. אני אישית מעדיף שלא להמליץ על לוחות בעלי 4 שלבי ייצוב מתח למעבד (ומטה) כאשר מדובר על מעבד Core i5 ו Core i7, וכאשר מדובר על לוח שמיועד להמהרה, הייתי ממליץ לבחור בלוח אם בעל 8 שלבי ייצוב מתח למעבד לפחות. בקיצור, הלוח Z97MX-Gaming 5 כנראה יתאים להמהרה של עד 4.4GHz כאשר מדובר על מעבד Core i7-4790K, אבל רצוי לחקור את הנושא לפני הקנייה (יכול להיות שחסרות לו תכונות בביוס) ואני אישית לא הייתי בוחר בו ולו רק בגלל שיש לו רק 4 שלבי ייצוב מתח למעבד.

פורסם

מחזק את הדברים על שלבי ייצוב מתח בלוחות.

כשלוקחים בחשבון את המחיר של המעבד והקירור והOC בינוני+ עד חזק שמתוכנן, חבל לפספס על איכות הלוח.

במחשב HIGH END לכל הפחות הייתי לוקח את הגרסה הזולה של לוח מהסדרות האיכותיות, ולא מתפשר על לוח בינוני שקיצצו לו יותר מדי דברים.

באופן אישי אני מעדיף להשקיע אפילו עוד קצת ולקבל לוח בו לא עשו פשרות על איכות רכיבים חשמליים וקירורם.

קבלים יפנים עם עמידות EXTRA וכיו"ב מבטיחים שהלוח לא יהיה החוליה החלשה במחשב שלך במשך השנים הארוכות בהם הוא יעבוד בOC.

גם עוד 5 שנים המחשב יהיה שימושי, אולי כמחשב ראשי ואולי כמחשב שני.

הכמה מאות שקלים אקסטרא שאתה משקיע בלוח עשויים להבטיח שהמחשב יגיע לשיבה טובה.

פורסם
בעיקרון מעבד Core i7-4790K אמור להגיע לתדר של 4.4GHz במצב טורבו (למעשה רק ליבה אחת או שתיים יגיעו לתדר כזה), כך שסביר להניח שכל לוח אם סביר יוכל לעמוד בהמהרה של תדר המעבד ל 4.4GHz. אני אישית מעדיף שלא להמליץ על לוחות בעלי 4 שלבי ייצוב מתח למעבד (ומטה) כאשר מדובר על מעבד Core i5 ו Core i7, וכאשר מדובר על לוח שמיועד להמהרה, הייתי ממליץ לבחור בלוח אם בעל 8 שלבי ייצוב מתח למעבד לפחות. בקיצור, הלוח Z97MX-Gaming 5 כנראה יתאים להמהרה של עד 4.4GHz כאשר מדובר על מעבד Core i7-4790K, אבל רצוי לחקור את הנושא לפני הקנייה (יכול להיות שחסרות לו תכונות בביוס) ואני אישית לא הייתי בוחר בו ולו רק בגלל שיש לו רק 4 שלבי ייצוב מתח למעבד.

משום מה, בכל הלוחות שראיתי

4790k מגיע עם כל הליבות ל4.4

יותר מזה, אפילו לא מצאתי דרך לבטל את "האוברקלוק" האוטומטי הזה

פורסם
  • מחבר

הייתי הולך על ה Asus z97 gryphon אבל המחיר גבוה לי מדי ויבוא על חשבון כרטיס מסך או משהו.

הייתם מזמינים לוח אם מחו"ל ? http://www.amazon.com/ASUS-DDR3-1333-Gryphon-Armor/dp/B00CXIN8TC - בכולל זה יוצא 540 ש"ח, שזה חצי ממה שהוא עולה בארץ, עצוב.

חשבתי כבר אולי שווה לרדת לאילת ולרכוש שם כמה מוצרים ולחסוך כמה מאות שקלים.

פורסם

@optimizeR

הלוח GRYPHON Z97 של Asus נראה במבט ראשון כלוח אם סביר ביותר (4 חריצי הרחבה לזיכרון ו-8 שלבי ייצוב מתח למעבד), אבל:

1. המוצר שקישרת אליו הוא לא לוח אם אלא כיסוי/מגן ללוח האם - לוח האם עצמו הוא יקר יותר (העובדה שמדובר בלוח של Asus הופכת את הלוח ליותר יקר)

2. אני לא הייתי בוחר בלוח בגודל micro ATX כלוח להמהרה רק בגלל שהוא קטן וצפוף יותר.

פורסם
  • מחבר

אוי ואבוי לי - טעות שלי.

אם אבחר בלוח נניח H97m כלשהו, אני עלול להצטער על זה בעתיד שלא תהיה לי אפשרות ל-OC אפילו לא עד מהירויות כמו 4.3-4.5ghz ואולי זה יחסר לי.

שמתי לב שרוב הסטרימרים בtwitch בעלי לוחות מומהרים ואם זה ממש נותן יתרון משמעותי ומרחב לביצועי המחשב בזמן Streaming - אני ארצה בכך.

נראה לי אלך על ה -

Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5

פורסם

אני לא הייתי בוחר בלוח GA-Z97MX-Gaming 5 של Gigabyte להמהרה כי יש לו רק 4 שלבי ייצוב מתח למעבד והוא בגודל micro ATX (אבל לאור העובדה שבחרת במארז Air 240 של Corsair, שתומך בלוחות עד גודל micro ATX, כנראה שאין לך הרבה ברירה אלא לקנות לוח אם קטן).

פורסם
  • מחבר

אקבל את נקודת ההנחה ש 4 שלבי ייצוב לא בריא ואף מסוכן, במקרה כזה - אם אין באפשרותי לקנות את ה Z97 Gryphon או Z97 oc formula של אסרוק (נראה לי הוא עולה פחות) - אז עדיף בכלל ללכת על לוח אם מצ'יפסט אחר וזול יותר ? (H97m נניח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים