פורסם 2015 ביולי 2710 שנים שלום רב,בחברה שבה אני עובד, ישנו שרת DELLמבוסס HYPER V 2012החברה הקודמת שתכננה את הארכיטקטורה לצערי שמה על השרת הנ"ל גם המכונות VMבנוסף בשרת הנ"ל אין מערך רייד אולי רייד 1 וזה גם בספק לכן אני מעוניין להעביר את כל המכונות ה-VM לשרת סטורג' מרכזישיהיה ברייד 10 עם דיסק 1 שיהיה אפשרות ל-FAIL ורמת שרידות הרבה יותר גבוה ממה שיש כיום. אבל הבעיה הינה בתקציב שרתי סטורג' ברמה, עולים המון כסף בנוסף כל הנלווים כרטיסים כבלים מתאמים וכ"ו התקציב שלנו מוגבל לסטורג' ברמת NAS כדוגמת: Qnap וכ"והשאלה איך העניין יעבוד?! כיום המכונות ישבות על השרת מקומי עם דיסקים של SASלעומת זאת השרת הסטורג'-NAS מאפשר חיבור כדוגמת ISCSIמדובר על מס' של כ: 13 שרתים בערך אשמח לעזרה בנושא...תודה רבה. נערך 2015 ביולי 2710 שנים על-ידי אדמיניסטור
פורסם 2015 ביולי 2810 שנים אז אין לך בעיה. חבל על הכסף לסטורג. אם יש בו שני מעבדים תשים שם כמה דיסקים שאתה צריך ותעשה שם את הרייד 10. אם אין ריבוי הוסטים לסטורג אין שום יתרון
פורסם 2015 ביולי 2810 שנים מחבר אוקיי בכל מקרה אני צריך להוסיף דיסקים לבנות מערך רייד חדש, כי כרגע אין שום ריידלעביר את כל המכונות למקום אחר, לאחר מכן להחזיר אותן לשרת כל זה, זה המון זמןבנוסף, אני מעוניין שהמכונות והניהול לא ישבו במקום אחד ככה יהיה יותר אפשרות שליטה ושרידות הרבה יותר גבוהים,לדוגמא נופל לי ההוסט מאיזה שהיא תקלה תוכנית או חומרתיתאז לצורך העניין כל הניהול והמכונות נופלות איתו יחדיו, במידה והוסט אינו תקין צריך להביא הוסט חדש עם HYPER Vלבצע שחזור מגיבוי של כל המכונות, זה זמן השבתה מטורף .במידה ורק ההוסט נופל אני צריך להביא הוסט עם (HYPER-V) לחבר אליו את המכונותזה יותר פשוט ומהיר , מאשר להביא הוסט חדש ולבנות לו מערך רייד חדש ולבצע שחוזר של כל השרתים מהגיבויואנחנו גדלים בקצב מטורף, כך שלא תהיה ברירה לרכוש עוד הוסט נוסף.
פורסם 2015 ביולי 2810 שנים בכל מקרה אתה נשאר בנקודת כשל אחת. גם אם תשים את הכל על אחסון חיצוני אז הוא נקודת הכשלאם תקציב לעוד הוסט אז תביאו עוד הוסט ותעשו CLUSTERגם במקרה של HYPERV גם הניהול (במידה ולא צריך משהו מתקדם) אתה תמיד יכול לנהל מבחוץ למערכת קטנה בדרך כלל אין הצדקה לאחסון מרכזי בגלל העלותמהם התקציבים? כי אני מבין מצד אחד שלא רוצים לתקצב אחסון מרכזי אבל כן אפשר לתקצב הוסט
פורסם 2015 ביולי 2810 שנים מחבר מסכים איתך שתמיד במערך הנוכחי תמיד יהיה נק' כשל אחתכרגע הכל נמצא על שרת אחד גם המכונות וגם הניהול מאוד לא חכם, במיוחד שהכל נמצא בברזל אחד, והשרת אינו נמצא בשום מערך רייד!אחסון מרכזי הינו יקר מאוד, ותהליך הטמעה שלוקח זמן, כיום איננו זקוקים לעוד הוסט, ברגע שלא תהיה ברירה אנו נרכוש עוד הוסט,אבל אין טעם לרכוש הוסט נוסף במידה ואיננו זקוקים לו, הוסט מצריך רכישה של ברזל,דיסקים, זכרונות, רישיונות התקנה וכ"ולעומת רכישה של NAS שמצריך רק דיסקים וקינפוג שלו מול ההוסט עצמו.
פורסם 2015 ביולי 2810 שנים נכון. אבל הוסט לפעמים יהיה זול יותר מאחסון מרכזי. מה התקציב לטיפול בעניין הזה?
פורסם 2015 ביולי 2810 שנים מחבר אני אומר לך מניסיון הוסט עם זיכרון 64 GB צפונהעם דיסקים, רישוי לשרת HYPER-V עולה פי 2 או פי 3 משרת NAS עם דיסקים .אלא אם כן התכוונת לשרת אחסון מרכזי דוגמת NETAPP EMC HPשלא אליו אנו חותרים.- - - תגובה אוחדה: - - -אני אומר לך מניסיון הוסט עם זיכרון 64 GB צפונהעם דיסקים, רישוי לשרת HYPER-V עולה פי 2 או פי 3 משרת NAS עם דיסקים .אלא אם כן התכוונת לשרת אחסון מרכזי דוגמת NETAPP EMC HPשלא אליו אנו חותרים.
פורסם 2015 ביולי 2810 שנים אבל אמרנו שלא רוצים להגיע לסכומים האלה.וNAS זה דבר מסכן. הביצועים יהיו עלובים
פורסם 2015 ביולי 2810 שנים מחבר אוקיי בגלל זה אני מתייעץ,ברור שחיבור SAS הרבה יותר מהיר מחיבור ISCSI אין שום וויכוח אבל במצב הנוכחי אין כרגע ברירה, זה לרכוש דיסקים נוספים להוסט לבנות רייד חדש זה בעיקר זמן כי יש כאן השבתה די רציניתאו שאפשר לרוכש NAS לקנפג אותו מול ההוסט, בזמן אמת אין צורך להורדת/להשבית את ההוסט לזמן רב,השאלה מה הביצועים בזמן אמת יהיו?!למיטב הבנתי ניתן לעשות בNAS טוב אפשרות של-TEAMING לאחד מה-NAS שתי רגליים, שמואחדת לרגל אחת מהירהבחיבור ל-ISCSI .מה דעתכם ?
פורסם 2015 ביולי 2810 שנים אבל NAS פשוט ולא יקר לא יתן לך את הדברים האלהמכשיר NAS לא יקר לא יכיל קישוריות מעבר לשני פורטים של גיגה שזה כלום בריבוע.בשביל קישוריות ל13 מכונות אתה חייב קישור 10GBPS או קישור FC וכך הלאהלא תמצא א תזה במכשירים רגילים. ואז אתה שוב חוזר לעניין התקציבי
פורסם 2015 ביולי 2810 שנים מחבר אוקיי כיום כל NAS טוב נותן לך אפשרות לעשות TEAMINGtrunking וכ"ו דוגמאת: Qnap ts 653[h=1]Synology DS1513[/h]וכ"ולאחר בדיקה קצב העברה של SAS הינו בין 3 גגיה ל 6 גיגהכיום בשרת הנוכחי איו לנו קישורית של 10 גיגה לשנייה אולי רק בסוויץ הוירטואלי בין המכונות לבין השרת HYPER Vכרטיסי הרשת הפיזי בשרת מוציאים במקס' גיגה לשנייה לשרתי הBACKBONE שלנו.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.