עבור לתוכן

שידרוג שילוש

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

לפני חצי שנה בערך החלפתי שילוש לשילוש זמני מכיוון שלא היה לי תקציב לשילוש שרציתי.

זה המפרט היום:

i5 4690

asus h97 m-plus

g.skill 4x4GB 1600

SSD sandisk 240GB

SSD intel 330 120GB

HDD wd black 2TB

asus 980ti STRIX

psu antec 650 נקנה בנובמבר 08

------------------------------------------------------------------------

השילוש שאז רציתי היה של X99, השאלה היא האם עדיין משתלם להחליף אליו כשהסדרה החדשה באופק?

נקודה נוספת היא שאני צריך משהו כמו 32-64GB של ראם, ועם DDR4 המכה תיהיה קשה...

פורסם

לא ברור היכן צוואר הבקבוק או יותר נכון לא הסברת היכן הרצונות שלך מתנגשים מול הצרכים בפועל...

חוץ מזיכרון ראם שרמזת לנו שאתה מכוון ל32G או 64G (אגב דבר שלא נשלל ממך בשילוש הנוכחי)

לא הזכרת שום כלום ואין אפשרות לענות לך ...

תועיל לעזור לנו לעזור לך ..ץ?

פורסם
  • מחבר

בעקרון צוואר הבקבוק הוא בעיבוד, אני מרגיש חוסר ביצועים כשמתפעל 2 מכונות במקביל,גיימינג, ובכללי קניתי את המערכת הזאת שתמש אותי זמנית עד השילוש החדש.

בנוסף רציתי לבנות עוד מחשב פיזי בכדי להתשמש כ''שרת'' לינוקס לכל מיני ניסויים ועשיות שממש לא אהבתי דרך מכונה.

תודה על התגובה

פורסם

באילו רזולוציות אתה עובד שאתה חווה צוואר בקבוק מצד המעבד בגיימינג ? נשמע לי שאתה קצת מרחף פה מעל לעיקרון ..

אני בספק אם 2011-3 יעניק לך תוצאות טובות יותר בתחום. קח בחשבון. אגב רק היום ראיתי השוואה I7 לI5 בפורום כרטיסי מסך, הפרש של 2FPS בממוצע.

בנוגע למכונה, נשמע שעוד RAM לא יזיק. שדרג את עצמך ל4סטיקים של 8G יהיה לך 32G זה סכום לא רע בכלל.

זה גם יוכל לשמש אותך בעתיד הרחוק יותר כשתסב את המערכת הזו לשרת כמו שרצית, אף על פי ששרת לינוקס לניסיונות סביר שלא זקוק לכמות RAM כזו.

בלי קשר לזה. אני לא יודע מה בדיוק אתה עושה עם המכונה וורטואלית אבל ספק אם באמת יש צורך ממשי בהחלפת שילוש. רק דעתי...

פורסם

@Ace-of-spade

אם מעבד Core i5 לתושבת 1150 לא מספיק לך, אז החלפתו במעבד Core i7 כנראה לא תביא לשיפור הרצוי בביצועים, ולכן הרמה הבאה היא אכן מחשב בעל תושבת 2011-3 (אני מניח שעל דור ה Broadwell לתושבת 1150 אין טעם לדבר). נכון להיום לתושבת 2011-3 מתאימים מעבדים המבוססים על ליבת ה Haswell-E, שהם המעבדים ה"ביתיים", או מעבדי ה Xeon E5 v3 (או לפחות חלקם, בהתבסס על רשימת המעבדים הנתמכים עבור לוחות בעלי תושבת 2011-3), שהם מעבדים שמיועדים לשרתים (בד"כ יש להם יותר ליבות עיבוד, הם עובדים עם זיכרון ECC והם הרבה יותר יקרים). אני מניח שאתה מעוניין באחד המעבדים ה"ביתייים" (ה Core i7-5820K, ה Core i7-5930K או ה Core i7-5960X) ולא במעבד Xeon. במקרה כזה שים לב שלמרות שאתה מקבל יותר ליבות עיבוד (6 או 8 ליבות עיבוד פיזיות, שזה אומר תוספת של 50% או 100% למספר הליבות לעומת מעבדי ה Core i5 וה Core i7 לתושבת 1150), תדר העבודה של מעבדים אלו הוא נמוך יותר (ל Core i7-5930K יש את תדר העבודה הגבוה מבין שלושת המעבדים האלו - 3.5GHz). זה אומר שכאשר מדובר על ביצועי ליבה בודדת ייתכן שעם מעבד כזה אתה תקבל ביצועים קצת יותר נמוכים מאשר במעבד הנוכחי שלך, ה Core i5-4690, שעובד בתדר של 3.5GHz (אני מניח שביצועי ליבה בודדת מסוג Haswell-E דיי דומים לביצועים של ליבה בודדת מסוג Haswell). לכן אם אתה מקצה לכל מכונה וירטואלית ליבה פיזית אחת בלבד ייתכן שהביצועים של כל מכונה כזו יהיו נמוכים יותר, אך מצד שני אתה תוכל להפעיל יותר מכונות וירטואליות במקביל.

אני מציע שתבדוק בדיוק איזה משאב הוא צוואר הבקבוק במערכת שלך - המעבד (רוב הזמן כל הליבות הן בעומס הקרוב ל 100%) או הזיכרון (רוב הזמן אין לך זיכרון פיזי פנוי). במידה ומדובר במחסור בזיכרון, אתה יכול להחליף את מודולי הזיכרון שלך ב-4 מודולים של 8GB ובכך לקבל זיכרון בנפח כולל של 32GB. אם הבעיה היא במעבד והיישומים שלך יודעים לנצל ריבוי ליבות - אתה כנראה תצטרך מעבד "חזק" יותר עם יותר ליבות, וזה אכן אומר שאתה תצטרך להחליף את כל השילוש שלך.

בקשר לזיכרון DDR4 - סביר להניח שבחודשים הקרובים תהיה ירידה במחירים של מודולי זיכרון כזה, שכן מעבדי ה Skylake אמורים לעזור להפוך את זיכרון ה DDR4 לזיכרון הנפוץ ביותר בשוק ולמעשה להחליף את זיכרון ה DDR3.

בקשר למעבדי ה Broadwell-E - לפי הכתבה הזו שפורסמה כאן באתר, מעבדי ה Broadwell-E ישוחררו ברבעון הראשון של 2016 (שזה יכול להיות בתחילת ינואר או בסוף מרץ), כאשר שיפור משמעותי ביכולת העיבוד לעומת מעבדי ה Haswell-E כנראה לא יהיה (אבל עד שהם לא יהיו בשוק לא ממש יהיה אפשר לדעת זאת בוודאות). לכן אם אתה צריך מחשב חזק יותר היום, אז כנראה לא ישתלם לך להמתין עוד 4-7 חודשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים